پاکسازی منازل مناطق سیل زده بخش ماژین از توابع شهرستان دره شهر توسط گروه های جهادی آغاز شده است، در این بین مردم نیز خواستار تسریع در ساخت پل‌ها هستند. این روزها همه شوق خدمت دارند به کسانی که با خروش طبیعت در دوازده فروردین از خانه‌هایشان آواره شدند، خادمانی که از راه‌های دور […]

 

پاکسازی منازل مناطق سیل زده بخش ماژین از توابع شهرستان دره شهر توسط گروه های جهادی آغاز شده است، در این بین مردم نیز خواستار تسریع در ساخت پل‌ها هستند.

این روزها همه شوق خدمت دارند به کسانی که با خروش طبیعت در دوازده فروردین از خانه‌هایشان آواره شدند، خادمانی که از راه‌های دور به ماژین آمده اند تا سفره مهربانی را برای مردم سیل زده ماژینپهن کنند.

تلاش جهادی و امدادی همه دستگاه‌های خدمات رسانی استان در خدمت رسانی به مردم سیل زده ماژین موجی از شادی و آرامش را در دل مردم ماژین ایجاد کرده است.

امام جمعه ایلام نیز امروز در بازدید از مناطق سیل زده ماژین با تقدیر از همه دستگاه‌های خدمات رسانی اظهار داشت: خسارت‌های بسیار سنگینی به منطقه واژین وارد شده است.

حجت الاسلام الله نور کریمی تبار اظهار داشت: منازل زیادی تخریب شده است، مزارع و دامداری‌های مردم از بین رفته است، باید برآورد خسارت درستی شود و کمک به خانواده‌هایی که خسارت دیده اند، در اولین زمان ممکن انجام شود.

سرهنگ جمال شاکرمی فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام نیز اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت امکانات مهندسی تیپ امیرالمومنین (ع) فردا چند دستگاه کامیون و لودر به روستاها خواهد آمد و مرحله پاکسازی را با کمک گروه‌های جهادی در دستور کار قرار خواهیم داد.

استان آذربایجان غربی که به عنوان استان معین استان ایلام در سیل اخیر انتخاب شده، روز گذشته استاندار این استان برای سرکشی از نحوه امدادرسانی به بخش ماژین شهرستان دره شهر آمده است.

محمد مهدی شهریاری اظهار داشت: نیازمندی‌های مناطق سیل زده ماژین شناسایی شده و د راولین فرصت کمک‌ها و خدمات مورد نیاز به این منطقه ارسال می‌شود.

استاندار ایلام نیز اظهار داشت: استان‌های معین کمک‌های فراوانی به مناطق سیل زده انجام داده اند، از جمله کمک‌های ماشین آلات سنگین برای جاده سازی، بسته‌های غذایی و آب و سایر نیازها بوده است.

قاسم سلیمانی دشتکی عنوان کرد: همچنین موکبی بسیار قوی از آذربایجان غربی برای پخت غذا در منطقه ماژین برپا شده است.

اما مردم ماژین مطالباتی نیز داشتند از جمله این که منازلی برای اسکان برای آنها تهیه شود زیرا با گرم شدن هوا زندگی در زیر چادرسخت است، همچنین مردم خواستار در تسریع در ساخت پل دائمی برای تردد هستند.

با وجود خدمات رسانی‌های گسترده در بخش‌های مختلف به منازل سیل زده بخش ماژین، اما تسریع در ساخت پل تخریب شده وحدت آباد و منازل مسکونی آسیب دیده هنوز مطالبه مردم است.

مرمّت خانه پدری استاد شهریار

 

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از پایان مرمت و بازسازی خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب تا پایان امسال خبر داد.

مرتضی آبدار با بیان اینکه از اجرای مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی آذربایجان شرقی در قالب‌های مشارکتی، بخش خصوصی و مستقیم خبر داد و ابراز داشت: این خانه‌ها و بناها توسط اداره کل میراث فرهنگی استان بازسازی می‌شود که ۴۵ میلیارد ریال نیز برای عملیاتی کردن آنها در سال جاری اعتبا. اختصاص پیدا کرده است.

وی با اشاره به طرح‌های مشارکتی خانه‌های تاریخی استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از بناها و خانه‌های تاریخی متعلق به بخش خصوصی و یا سایر ارگان‌های استانی است، مرمت و بازسازی برخی از این بناها با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان انجام می‌شود.

آبدار افزود: ۱۳ بنا و خانه تاریخی «ساوجبلاغی، عهدی، گنجعلی زاده، نقشینه، جداره‌های هتل ژاله، گراند هتل و هتل جهان نما و حمام نظافت تبریز»، «خانه جهادی دیزج خلیل و عمارت تیل شبستر»، «جوادی اسکو»، «خانه سلیمانی آذرشهر» و «خانه اربابی پیرآباد ایلخچی» به صورت مشارکتی در حال مرمت و بازسازی قرار دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با اشاره به واگذاری برخی از خانه‌های تاریخی به بخش خصوصی اذعان داشت: در راستای مرمت خانه‌های تاریخی، بخشی از آنها با شرایط خاص برای تغییر کاربری‌های مناسب در اختیار بخش خصوصی نیز قرار داده شده است، «خانه سرخه ای تبریز» و «خانه امیر ارشد ورزقان» طرح‌هایی است که امسال بخش خصوصی آنها را مرمت می‌کند.

وی ادامه داد: مرمت «خانه های سلطان قرائی، ناصح زاده، سرکاراتی، کلانتر، معبودی و امیرفاطمی، کارگاه سفال استادقابچی و جداره‌های خانه فتح اله یف و ساختمان اکرامی تبریز»، «خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب» و «عمارت اربابی لیقوان» نیز به صورت مستقیم و فعال در استان به همت اداره کل میراث فرهنگی در حال انجام است.

آبدار از اتمام مرمت ۴ خانه تاریخی در استان تا پایان امسال خبر داد و ابراز داشت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان امسال، مرمت خانه‌های سلطان قرائی، معبودی و ناصح زاده تبریز و همچنین خانه پدری استاد شهریار در روستایخشکناب بستان آباد به اتمام می‌رسد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ خانه تاریخی در استان آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، افزود: از این میان حدود ۵۰ خانه و بنای تاریخی به طور کامل مرمت شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.