علیرضا زاکانی، نماینده پیشین تهران و رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس نهم به انتقاد از علی لاریجانی رئیس مجلس پرداخت و با اشاره به تصویب ۲۰ دقیقه ای برجام در مجلس گفت «معتقدم مجلس ما یک نفره است و آقای لاریجانی هر کاری بخواهد در مجلس می‌کند». منصور حقیقیت‌پور نماینده مجلس نهم و […]

علیرضا زاکانی، نماینده پیشین تهران و رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس نهم به انتقاد از علی لاریجانی رئیس مجلس پرداخت و با اشاره به تصویب ۲۰ دقیقه ای برجام در مجلس گفت «معتقدم مجلس ما یک نفره است و آقای لاریجانی هر کاری بخواهد در مجلس می‌کند».
منصور حقیقیت‌پور نماینده مجلس نهم و نایب رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در واکنش به اظهارات زاکانی گفت: «آقای زاکانی خیلی خوب است که انصاف و مروت را رعایت کند. برجام درست است که ۲۰ دقیقه ای در صحن علنی مجلس تصویب شد اما ده ها ساعت کمیسیون ویژه روی آن کار کرد.»
وی یادآور شد: «مقام معظم رهبری فرمودند برای آنکه اجماع کلی در نظام باشد، مجلس نظر شورای عالی امنیت ملی را نیز درباره پیش نویس تهیه شده اخذ کرد بنابراین این پیش نویس در جلسات متعددی با آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی هماهنگ و ادبیات مدنظر شورای عالی امنیت ملی با محتوای ماده واحده مجلس برای اجرای برجام تلفیق شد. آقای زاکانی نیز در جلسات حضور داشت. نهایتا اجماع بین مجلس و شورای عالی امنیت ملی اجماعی درباره مفاده این ماده واحده صورت گرفت.»
حقیقیت‌پور ادامه داد: «وقتی مجلس بنا به توصیه مقام معظم رهبری و با هدف ایجاد اجماع میان ارکان نظام، ماده واحده مدنظر خود را برای اجرای برجام با شورای عالی امنیت ملی هماهنگ و قطعی کرد، آیا می تواند بعد آن را در صحن علنی به نقد و بررسی بگذارد و بگوید هر کس خواست پیشنهاد دهد تا متن ماده واحده بالا و پایین شود؟ ما نظر نظام را در ۲۰ دقیقه مصوب کردیم و این هنر مجلس بود.»
وی یادآور شد: «اگر اجازه می دادیم هر کس بیاید به گوشه ای از ماده واحده تنظیم شده نقدی وارد و پارگرافی را باز کند، آیا نظر مقام معظم رهبری تأمین می شد؟ با آن پیشنهادات امکان داشت مفاد مورد توافق بین مجلس و شورای عالی امنیت ملی جابه جا شود، که در این صورت دیگر نظر اجماعی نظام نبود.»
وی ادامه داد: آقایان مغازه ای برای خود پیدا کردند که در این مغازه به آقای لاریجانی و دیگران اتهام می زنند و بی احترامی می کنند. اگر آقای زاکانی مخالف برجام بود چرا با آمانو ملاقات کرد؟ چرا اجازه داد او بازدیدهایی را انجام دهد؟ نظر نظام بر این بود که در آن مقطع ما با برجام از بحث هسته ای عبور کنیم. حالا آمریکایی ها بدجنسی نشان دادند و برجام را اجرا نکردند مقصر مجلس است یا آمریکا؟ /نامه نیوز

 

رحیمی: منتفی شدن CFT و پالرمو موضع دشمنان را تقویت می‌کند

علیرضا رحیمی عضو هیات رییسه مجلس اظهار کرد: «این‌که برخی تحلیلگران بخواهند تصمیم اخیر آمریکا مبنی بر قراردادن نام سپاه در گروه‌های تروریستی را با رسیدگی به کنوانسیون‌های CFT و پالرمو مرتبط کنند نوعی اشتباه در برداشت است و نشان می‌دهد فاصله زیادی با واقعیت دارند؛ چرا که حرکت غیرمنطقی آمریکا قاعدتا ارتباطی با موضوع FATF ندارد.»
وی ادامه داد: «گروه‌های تروریستی که در کنوانسیون CFT آمده مرجع تعیین‌شان شورای امنیت سازمان ملل است و ما حق تحفظی را پیش‌بینی کردیم به این معنی که شورای عالی امنیت ملی ما صالح به تعیین گروه‌های تروریستی است. در نتیجه اولا آمریکا به عنوان یک کشور قوانینی تصویب می‌کند که جنبه الزام‌آور برای کشورهای دیگر ندارد و دیگر این‌که آمریکا در قالب کنوانسیون اقدام نکرده، بلکه این اقدام یک جانبه یک کشور است.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان این‌که بیش از ۱۵۰ کشور به کنوانسیون CFT و پالرمو ملحق شده‌اند، ادامه داد: «هدف مبارزه با تروریسم و مقابله با تامین مالی تروریسم همچنان در جای خود برقرار است و ایران عزم قاطع خود برای مبارزه با تروریسم را دارد، لذا تلاش برای منتفی کردن کنوانسیون‌های مطرح در مجمع تشخیص موضع دشمنان ما در این شرایط را تقویت می‌کند که بتواند هم فشار بیشتری بیاورند و هم اتهامات تازه‌تری وارد کنند.»
این عضو هیات رییسه مجلس خاطر نشان کرد: «ما نباید تحریم آمریکایی‌ها را مستمسکی برای کمرنگ کردن رسیدگی به این لوایح قرار دهیم و از سویی دیگر از طرف مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام موضع شود ممکن است یک عضو مجمع نظری داشته باشد ولی مهم این است که مجمع تشخیص مصلحت نظام در رسیدگی تسریع کند و مخالفین نسبت به اعلام رای‌شان به یقین برسند و جدیت داشته باشند، زیرا تکلیف موافقین در مجمع روشن است و این مخالفین هستند که هنوز به لحاظ تصمیم‌گیری به قطعیت نرسیدند.»
وی یادآور شد: «امیدواریم مخالفین در مجمع تشخیص مصلحت نظام به نتیجه برسند و مصلحت کشور را فراتر از مسائل سیاسی و فشارهای درونی و بیرونی به درستی تشخیص دهند. آنچه مجلس شورای اسلامی هم تصویب کرد خارج از مصلحت کشور نبود و دقیقا با رعایت منافع ملی و مصالح نظام مباحثی در کمیسیون امنیت ملی و صحن مجلس شورای اسلامی مطرح شد. همچنان که در مجمع تشخیص هم به اندازه کافی بحث شد اما به نظر می‌رسد دست پنهانی برای وقت کشی و تاخیر در بررسی این لوایح در کار است که قاعدتا مجمع باید در این رابطه مراقبت کند.»/ایسنا