معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر پاک نگه داشتن همیشگی زمین و طبیعت در ایام سال گفت: زباله معضل برطرف نشده مردمان شمال کشور است. محمود علی رکنی در همایش روز زمین پاک در دانشکده منابع طبیعی داتشگاه کشاورزی ساری اظهار داشت: دوم اردیبهشت روز جهانی زمین […]

 

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر پاک نگه داشتن همیشگی زمین و طبیعت در ایام سال گفت: زباله معضل برطرف نشده مردمان شمال کشور است.

محمود علی رکنی در همایش روز زمین پاک در دانشکده منابع طبیعی داتشگاه کشاورزی ساری اظهار داشت: دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاک و شعار جهانی آن امسال حفاظت از گونه‌های زیستی و  نه به زباله و پلاستیک است.

وی افزود: محیط زیست زمانی پویا بوده که عناصر حیات زیست کره یعنی زمین، هوا و آب حفظ شود و شرایط متعارف را داشته باشد. سیل یک پدیده طبیعی است اما به دلیل غفلت‌ها مانند از بین بردن پوشش گیاهی، گونه‌های بوته‌ای و علفی آب را از خاک گرفته و فرصت جذب آب گرفته می‌شود و تخریب این گونه‌ها موجب تهدید سیل شده است.

رکنی گفت: استفاده منطقی از منابع در حد ظرفیت و توانمندی محیط زیست باید باشد زیرا هرجا که توجه نکنیم موجب تهدید می‌شود. از دیگر چالش‌های محیط زیستی بحث پسماند و زبابه بوده که زباله محصول زندگی امروز است که با برنامه‌ریزی درست می‌توانیم با تفکیک زباله‌های خشک و تر، شیشه و پلاستیک و کاغد را به صنایع تبدیلی به عنوان مواد اولیه به کارگیری و زباله تر نیز به عنوان کمپوست استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در بحث فاضلاب نیز با برنامه عمل کنیم که در این زمینه ۱۹۰ لیتر سرانه تولید فاضلاب در استان است که فرصتی بوده که با چرخه و بازچرخانی در زمینه‌های مختلف مانندگسترش فضای سبز و کشاورزی به صورت متوسط، ۱۲ درصد فضلابهای استان تصفیه شود.

رکنی گفت: در ادامه حفظ محیط زیست باید به پناهگاه حیات وحش احترام بگذاریم که در پناهگاه دشت ناز نیز محلی برای نگهداری گوزن زرد بوده که باید از این گونه به عنوان یک گونه گنجینه ژنتیکی ارزشمند استفاده شود.

معاون اداره کل محیط زیست مازندران بیان کرد: توسعه پایدار محصولی است که نیازمند توجه به همه حوزه‌ها از جمله مسائل زیست محیطی است.

علی غلامیان، فرماندار میاندورود نیز گفت: زمین محل زندگی همه موجودات خداوند است که هر روز ما باید روز زمین پاک باشد و به درستی به حوزه محیط زیست را احترام بگذاریم.

وی بیان کرد: امروز باید امانتدار خوبی برای نسل‌های آینده باشیم و در این راستا باید با قاطعیت و نظارت دقیق و بی اغماض با افرادی که شرایط زیست محیطی را رعایت نمی‌کنند برخورد شود.

غلامیان با بیان اینکه برای حفظ محیط زیست باید در راستای علم و تخصص فرهنگ‌سازی شود، تصریح کرد: همه ما یک محیط بان هستیم و با احساس مسئولیت و گسترش نهادهای مردمی و مشارکت دادن مردم در حفاظت جدی ازمحیط زیست اهتمام کنیم.

 

تسهیلات ۲۴ میلیاردی برای شرکت‌های دانش‌بنیان قم

 

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کریمه گفت: ۶۸ شرکت دانش‌بنیان در قم فعال بوده که امسال ۲۴ میلیارد تومان در تصویب اولیه برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است، درصورتی‌که طرح‌های توجیهی این شرکت‌ها قابل‌توجه‌تر باشد امکان افزایش اعتبارات نیز ممکن است.

علی‌رضا باباخان در نشست خبری که در سالن جلسات ساختمان خاتم برگزار شد، اظهار داشت: بعد از تغییرات گسترده در سطح کلان، برنامه‌های متنوعی در زمینه فعالیت‌ها و بازار شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی‌شده است.

وی افزود: تاکنون ۱۲۰۰ شرکت از خدمات متنوع صندوق پژوهش و فناوری کریمه قم در مباحثی چون تسهیلات، ضمانت، مشاوره و غیره استفاده کرده‌اند، ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان رویکرد جدیدی بوده که توسط این صندوق دنبال می‌شود، طبق این سیاست عملاً تصدی‌گری این صندوق از شرکت‌ها از بین رفته و کارگزاری عملاً به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار می‌شود.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کریمه گفت: نیاز شرکت‌های دانش بینان به تسهیلات بعد از ارائه نیازهای خود توسط صندوق پژوه و فناوری پرداخت می‌شود.

باباخان عنوان کرد: متأسفانه در رویکرد قبلی صندوق نوآوری و شکوفایی فرایند ارزیابی و اخذ تسهیلات بسیار طولانی بوده اما در رویکرد جدید صفرتا صد ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بینان توسط صندوق پرورش و فناوری انجام می‌شود که به کوتاهی مسیر دریافت تسهیلات منجر می‌شود.

وی اضافه کرد: شرکت‌های دانش نبیان در ارائه و ارزیابی طرح‌ها باید بر مبنای ضوابط در نظر گرفته‌شده حرکت کرده و برای دریافت تسهیلات، طرح توجیهی مناسبی را برای متقاعد کردن صندوق ارائه دهند. مشکل ضمانت یکی از مشکلات سابق شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های قبل بود.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کریمه ابراز کرد: به هراندازه که طرح شرکت‌های دانش‌بنیان بهتر و قوی‌تر باشد ضمانت صندوق پژوهش و فناوری در امر تسهیلات نیز بیشتر شده و تسهیلات مناسب‌تری برای آن‌ها شامل می‌شود.

باباخان گفت: در قم ۶۸ شرکت دانش‌بنیان فعال بوده که امسال ۲۴ میلیارد تومان در تصویب اولیه برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است، درصورتی‌که طرح‌های توجیهی این شرکت‌ها قابل‌توجه‌تر باشد امکان افزایش اعتبارات نیز ممکن است.

وی تأکید کرد: لیزینگ یکی از بهترین شیوه‌های دریافت تسهیلات است. ارزش‌گذاری دانش فنی و فناوری، تعیین سطح بلوغ فناوری، تهیه سطح کسب‌وکار و تهیه مدل کسب‌وکار ازجمله مهم‌ترین ارزیابی‌های تخصصی است.