هشتمین کنفرانس امنیت بین المللی مسکو آغاز به کار کرده است. مانند سال های گذشته، یکی از موضوعات اصلی – مناقشه ها در خاور نزدیک است. می بایست خاطر نشان کرد که هنوز، آزاد سازی خاک سوریه و عراق از دست شبه نظامیان «دولت اسلامی» (داعش)، نابودی کامل تشکیلات های اسلام گرایان را به همراه […]

هشتمین کنفرانس امنیت بین المللی مسکو آغاز به کار کرده است. مانند سال های گذشته، یکی از موضوعات اصلی – مناقشه ها در خاور نزدیک است. می بایست خاطر نشان کرد که هنوز، آزاد سازی خاک سوریه و عراق از دست شبه نظامیان «دولت اسلامی» (داعش)، نابودی کامل تشکیلات های اسلام گرایان را به همراه نداشته است.
در این کنفرانس، هیات هایی از بیش از ١٠٠ کشور شرکت دارند. مانند همیشه، اکثریت کشورهای اروپایی و امریکا از شرکت در این کنفرانس امتناع کردند: این کشورها تلاش می کنند، مشکلات سوریه، عراق و دیگر کشورها را فقط به نفع خود حل و فصل کنند. الکساندر فومین، معاون وزیر دفاع روسیه، به خبرنگاران گفت که واشنگتن یاران روسیه را تحت فشار قرار داده است. او خاطر نشان کرد: «امریکا نمی خواهد داعش به صورت کامل نابود شود. این امر نیز باعث می شود تا منطقه همچنان ناآرام باقی بماند. ما معتقدیم که باید حمایت امریکا از داعش پایان یابد و به نیروهای دولتی سوریه اجازه داده شود تا عملیات آزاد سازی خاک خود از دست گروهک های مخالف را به پایان برسانند. در غیر اینصورت، خطر بازگشت داعش همچنان باقی خواهد ماند».
به گزارش سایت اینترنتی Axios، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه امریکا، در زمان دیدار سری اش با نمایندگان جامعه امریکایی – ایرانی در امریکا تصریح کرده که امریکا به دنبال سرنگونی رژیم ایران از راه مداخله نظامی مستقیم نیست. او اشاره کرده که شیوه های دیگری مورد استفاده قرار خواهند گرفت. ظاهرا، تحریم نفتی یکی از این شیوه ها است. روز دوشنبه، سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، خبر داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، تصمیم گرفته است که از اول ماه مه، معافیت کشورها برای خرید نفت ایران را لغو کند. در روز ٢٢ ماه آوریل، در پاسخ به آن، دریادار پاسدار علی رضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هشدار داد که در صورت مسدود شدن راه های ارسالی نفت ایران، نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنگه هرمز – تنگه راهبردی در شعاع خلیج فارس، را مسدود خواهند کرد و به دیگر کشورهای منطقه اجازه حمل و نقل نفت به بازارهای خارجی را نخواهند داد. آلگ شودکوف، کارشناس نظامی، به نشریه «نزاویسیمایا گازتا» گفت که تهران قادر دارد، از راه مین گذاری، مانع از حرکت تانکرهای نفتی شود. بدین ترتیب، احتمال آغاز مناقشه جدید در خلیج فارس بسیار زیاد است. از این رو، این موضوع نیز در کنفرانس مسکو بحث و بررسی خواهد شد.
در روزهای ٢٦ – ٢٥ ماه آوریل، در قزاقستان قرار است، دیدار بین المللی «قالب آستانه» برگزار شود. در این دیدار، هیات هایی از ایران، روسیه و ترکیه، نیروهای دولتی سوریه، نیروهای مخالف در سوریه و همچنین، سازمان ملل متحد و اردن شرکت خواهند داشت. قرار است، رویکردهای بعدی در مبارزه علیه تروریسم و دستیابی به پیشرفت در روند سیاسی بحث و بررسی شوند. در این دیدار، کردها شرکت نخواهند کرد. در حال حاضر، آنان در مقابل رژیم بشار اسد قرار گرفته اند. کردها اعلام کرده اند که برای دادن واکنش به هرگونه حمله نظامی از سوی رژیم سوریه آمادگی دارند. به اعتقاد آنان، روسیه حضور نظامی خود را در سوریه حفظ می کند، اما نفوذ این کشور بر دمشق بسیار ضعیف است. شامیل گاریف، کارشناس نظامی، در گفتگو با نشریه «نزاویسیمایا گازتا» گفت: «روسیه امکان نفوذ در حل و فصل مساله کردها در سوریه را دارد. مسکو می تواند با کردها به توافق برسد. در آنصورت، اسد از امکان کنترل بر تمامی خاک سوریه و از جمله، منطقه شرق رود فرات برخوردار خواهد شد. اما، ترکیه مانع از انجام گفتگوها می شود. در چنین شرایطی، می توان گفت که مساله کردها به بن بست رسیده است».