فعالیت سامانه بارشی هفته گذشته در گلستان سبب افزایش ورودی سدها، طغیان رودخانه و در نتیجه سیلابی شدن محلات آق قلا شده است. سامانه بارشی که از شامگاه دوشنبه هفته گذشته وارد گلستان شده بود، بارندگی بیش از ۹۰ میلی متری در برخی از نقاط استان ایجاد کرد و رواناب‌های ناشی از آن باعث افزایش […]

فعالیت سامانه بارشی هفته گذشته در گلستان سبب افزایش ورودی سدها، طغیان رودخانه و در نتیجه سیلابی شدن محلات آق قلا شده است.
سامانه بارشی که از شامگاه دوشنبه هفته گذشته وارد گلستان شده بود، بارندگی بیش از ۹۰ میلی متری در برخی از نقاط استان ایجاد کرد و رواناب‌های ناشی از آن باعث افزایش دبی سدها و رودخانه‌های گرگانرود و قره سو شد.
حجم جدید آب از روز پنجشنبه و جمعه با دبی ۲۱۰ مترمکعب بر ثانیه‌ای به آق‌قلا رسید و با توجه به اینکه گرگانرود توان عبوری ۱۲۰ مترمکعب بر ثانیه‌ای را دارد لذا ۸۰ الی ۹۰ مترمکعب آب اضافه را باید به شکلی مدیریت می‌شد.
بخشی از این آب با تخلیه وشمگیر و بخشی دیگر هم با استفاده از فیوز و کانال‌های انحرافی در بالادست آق قلا مدیریت شد اما با شکستن سد کیسه‌ای یلمه خندان آب به برخی از محلات آق قلا سرازیر شد. این امر سیلابی شدن شهر آق قلا و روستاهای اطراف را در پی داشته و سبب شده ارتفاع آب در برخی از نقاط به یک متر هم برسد.
۴۰ روز از وقوع سیل اخیر در استان گلستان می‌گذشت و به تازگی شهر آق قلا از آب تخلیه شده بود اما پیش از آنکه وضعیت شهر به حالت عادی بازگردد، دوباره این شهر در آب غرق شد.
تلاش نیروهای امدادی برای حفر کانال
سرپرست استانداری گلستان در این خصوص گفت: پس از شکسته شدن سیل بند در یلمه خندان در شمال آق قلا برخی محلات این شهر دچار آب گرفتگی شد.
میرمحمد غراوی ضمن اعلام هشدار به ساکنان محلات حکیم آباد، تازه آباد، کل آباد و عیدگاه گفت: تلاش‌های مردمی و مسئولان برای جلوگیری از ورود آب به شهر آق قلا ادامه دارد.
وی گفت: کانال احداثی در یلمه خندان در دو نقطه به طول ۱۲ و ۶ متر پارگی داشت که با احداث کانالی دیگر به موازات این کانال از ورود آب به این شهر جلوگیری می‌شود.
غراوی افزود: سرریز وشمگیر از ۱۳۳ به ۱۰۳ متر مکعب بر ثانیه کاهش یافته و وضعیت موجود شرایط بحران و یا اضطرار نیست.
به گفته غراوی حجم آب در گرگانرود کاهش یافته و با ترمیم داکت حفاظتی حرکت آب به مناطق مسکونی هم کاهش می‌یابد.

حجم قابل توجه آب به روستاهای آق قلا
فرماندار آق قلا هم گفت: با پیشروی مجدد آب به شهر آق قلا، حدود ۳۰ درصد از معابر این شهر دچار آبگرفتگی شد.
امانگلدی ضمیر افزود: اگرچه شدت سیل به شدت سیل اول فروردین نیست اما به دلیل اشباع شدن زمین از آب و برگشت مردم به خانه‌های خود وضعیت نگران کننده است.
وی گفت: آب وارد روستاهای سقر یلقی، میرزاعلی یلقی، یلمه خندان و سلاق یلقی شده و حجم آن هم قابل توجه است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان هم گفت: محلات عیدگاه، کل آباد، مسکن مهر، حکیم آباد، محمد آباد، کوی گلستان، خیابان آخوند رهبر و کوی گل‌ها شهر آق قلا درگیر آبگرفتگی شدند.
محمدعلی هروی افزود: ۱۰۵ نجاتگر، ۱۳ پرسنل و ۹ خودروی جمعیت هلال احمر به منطقه اعزام شدند.
وی افزادامه داد: تا این لحظه هزار و ۲۵۰ نفر در هفت مکان سالن تختی، سالن عطاآباد، سالن پیرواش، سالن دارالقرآن، سالن امام خمینی (ره)، مدرسه استثنایی گل محمدی، و سالن ورزشی کرد اسکان داده شدند.

آب فروکش خواهد کرد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان هم گفت: در روزهای اخیر حدود ۹۰ میلی متر باران در استان داشتیم و رواناب‌های ناشی از آن باعث افزایش دبی سدها و رودخانه‌های گرگانرود و قره سو شد.
عبدالرضا چراغعلی افزود: از عصر جمعه آب به سمت شهر و روستاهای آق قلا آمد و بلافاصله بعد از این اتفاق امکانات دستگاه‌های اجرایی، ارتش، سپاه، هلال احمر و نیروهای مردمی در محل حاضر شدند و اقدامات مورد نیاز در دستور کار قرار گرفت.
چراغعلی بیان کرد: بخشی از معابر و تعدادی از روستاهای آق قلا دچار آبگرفتگی شده و حداکثر آب همین مقداری است که تاکنون وارد شهر و روستاها شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان بیان کرد: با اقداماتی که در حال انجام است، از ظهر شنبه شاهد فروکش کردن آب خواهیم بود و برای آرامش مردم ۱۱ محل اسکان پیش بینی شد و شب گذشته هم تعدادی از مردم در این محل‌ها اسکان یافتند.

بسته بودن محور بندرترکمن- یساقی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان هم گفت: تردد خودروها درمحورهای مواصلاتی استان به صورت عادی برقرار است.
مهدی میقانی افزود: محوربندرترکمن- یساقی به دلیل سیلاب اخیر و آبگرفتگی همچنان مسدود است و محور خواجه نفس-گمیشان هم محدودیت ترافیکی دارد.
وی ادامه داد: با توجه به احداث پل‌های موقت تردد در محور خواجه نفس –گمیشان صرفاً برای خودروهای راهداری، امدادرسان و محلی برقرار است.