مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه از رشد ۲۹ درصدی صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان طی یک ماه نخست امسال خبر داد. خلیل حیدری اظهار داشت: در یک ماهه نخست سال جاری ۹۹ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۶۷۶ دلار کالا با وزن ۲۳۶ هزار و ۵۸۲ تن در گمرکات کرمانشاه، پرویزخان، خسروی و […]

مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه از رشد ۲۹ درصدی صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان طی یک ماه نخست امسال خبر داد.
خلیل حیدری اظهار داشت: در یک ماهه نخست سال جاری ۹۹ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۶۷۶ دلار کالا با وزن ۲۳۶ هزار و ۵۸۲ تن در گمرکات کرمانشاه، پرویزخان، خسروی و پاوه اظهار و صادر شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۲۹ درصد افزایش و از حیث وزن ۱۲ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: از این میزان، تشریفات صادرات از گمرک پرویزخان ۶۴ میلیون ۵۷۳ هزار و ۷۷۸ دلار کالا به وزن ۱۲۶ هزار و ۱۴۴ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش ۹۹ درصد و از حیث وزن نیز ۷ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه بیان داشت: در یک ماهه نخست سال جاری گمرک پرویزخان سهم نخست میزان صادرات را در بین گمرکات استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه بیان داشت: در این مدت نیز تشریفات صادرات از گمرک کرمانشاه ۲۹ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۲۸۴ دلار کالا به وزن ۸۲ هزار و ۴۳۹ تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش ۳۱ درصد کاهش و از حیث وزن نیز ۴۳ درصد کاهش داشته است.
حیدری خاطر نشان کرد: در یک ماهه نخست سال جاری تشریفات صادرات از گمرک خسروی ۲ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۹۱۷ دلار کالا به وزن ۳ هزار و ۵۸۸ تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از حیث وزن ۷۲ درصد و از لحاظ ارزش ۴۵۴ درصد رشد داشته است.
وی همچنین تشریفات صادرات گمرک پاوه را ۲ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۶۹۷ دلار کالا به وزن ۲۴ هزار و ۴۰۹ تن عنوان کرد و افزود: این میزان کالا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از حیث ارزش ۱۹۸ درصد و از لحاظ وزن ۹۷۶ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرکات کرمانشاه عمده کالاهای صادراتی از طریق این گمرکات را گوجه فرنگی تازه یا سردکرد، خیار و خیار ترشی تازه یا سرده کرده، خربزه، بادمجان تازه یا سرد کرد، هندوانه تازه، لوازم خانه داری و پاکیزگی از مواد پلاستیکی، ظروف ملامین عنوان نمود.
جست وجو برای یافتن ملوانان ناپدید شده
درخلیج فارس ادامه دارد
رئیس اداره حفاظت وایمنی اداره کل بنادر ودریانوردی استان بوشهر گفت: جست وجوها برای یافتن چهارملوان لنج غرق شده در آب های سرزمینی خلیج فارس ادامه دارد.
احسان گلستانی افزود: پنجمین روز عملیات جست وجو توسط شناورهای ناجی ۱۸ اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ادامه دارد ولی تاکنون هیچ اثری از ناپدید شدگان یافت نشده است.
وی بیان کرد: عملیات جست و جو تا زمان اطلاع از وضعیت چهار خدمه لنج غرق شده ادامه می یابد.
گلستانی یادآورشد: روز سه شنبه هفته گذشته خبر غرق شدن شناور یادشده از طریق یک فروند قایق صیادی اطلاع رسانی شد که بلافاصله شناور ناجی ۱۸ از بندر عسلویه به محل حادثه اعزام شد.
وی ادامه داد: بدلیل مواج و توفانی بودن دریا شناور ناجی ۱۸ لنج غرق شده را با فاصله زیاد از موقعیت واژگونی پیدا کرد و ۲ نفر از خدمه در شرایط جسمانی نامساعد را از روی بدنه آن نجات داد.
رئیس اداره حفاظت و ایمنی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهارداشت: این لنج دارای ۶ سرنشین بوده که چهار نفر از آنها هنگام واژگونی در دریا سقوط کرده و خبری از آنها نیست.
وی گفت: لنج چوبی یادشده در ۵۰ مایلی دریایی (حدود ۹۲ کیلومتری) ساحل عسلویه غرق شده است.
گلستانی افزود: این شناور از دبی عازم بندر نخل تقی بود و در نزدیکی سکوهای نفتی بر اثر توفانی شدن دریا غرق شد.
رانش زمین ۳۲ هزار روستای بجنورد را
تهدید می کند
بخشدار مرکزی بجنورد گفت: بر اساس مطالعات انجام گرفته ۳۲ هزار نفر از ساکنان روستاهای این شهرستان در معرض خطر رانش زمین هستند که وضعیت برخی از این روستاها بحرانی است.
محمدعلی نودهی اظهار داشت: هم اینک ۳۵ روستای شهرستان که عمدتا در دهستان بدرانلو در غرب بجنورد قرار دارند، با رانش زمین تهدید می شوند.
وی افزود: این روستاها خاک رسی دارند که بر اثر بارندگی های زیاد اشباع شده و حالت خمیری به خود گرفته و به نوعی متورم شده است.
نودهی گفت: با چنین وضعیتی اگر این روستاها در شیب قرار داشته باشند و یا وزنی روی آنها قرار گیرد بر اثر بارش های بعدی لغزیده و دچار رانش می شوند.
وی یادآور شد: تا کنون تعدادی از روستاهای این دهستان در بارندگی های گذشته رانش داشته اند و تعدادی نیز مستعد رانش هستند. بخشدار مرکزی بجنورد این روستاها را شامل گلی، تیمورتاش، توت، بدرانلو، نرگسلوی بالا و پایین، دهگاه، اوترآباد، بوربور، چریک، ینگه قلعه، دراغانلو، قری کانلو، قصر قجر، فخرالدین، ممو و شعبان اعلام کرد. وی افزود: همچنین قره جنگل، تاتار، کلاب، قراجه، خندقلو، پسرکانلو، مملچه، لنگر، علی آباد، کلاغ آشیان، قاپاق، علیگل، نیستانه، مهنان، قره باشلو، فیروزه، رختیان و حصار حسینی از دیگر روستاهای در معرض خطر هستند. نودهی گفت: از بین این روستاها خندقلو، بوربور، دراغانلو، شعبان، نرگسلوی بالا و پایین، دهگاه، قاپاق، علیگل، نیستانه، کلاغ آشیان، مهنان و لنگر بیشتر در معرض رانش هستند.
وی افزود: هم اینک تنها در روستای گُلِی ۱۶۴ واحد در معرض خطر رانش شدید است به طوری که چهار واحد آن در بارندگی های فروردین به طور کامل بلعیده شده و مابقی واحدها نیز اکثرا تخلیه و ساکنان آن به منازل اقوام خود منتقل شده اند.
نودهی یادآور شد: در برخی از این روستاها قابلیت تثبیت زمین وجود ندارد ولی در شماری دیگر در صورت مقاوم سازی بنا و زمین، امکان تحمل رانش زمین وجود دارد.