سیودومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حالی برگزار میشود که میزان بازدیدکنندگان زیاد؛ اما تیراژ برخی کتابها در حد ۱۰۰ جلد است. به گزارش «جمله» به نقل از ایرنا، هر جای نمایشگاه کتاب نگاه می کنی، با خیل جمعیت مواجه می شوی؛ خانواده از پدر و مادر همراه کودکان شیرخوار تا جوانان و نوجوانان […]
سیودومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حالی برگزار میشود که میزان بازدیدکنندگان زیاد؛ اما تیراژ برخی کتابها در حد ۱۰۰ جلد است.
به گزارش «جمله» به نقل از ایرنا، هر جای نمایشگاه کتاب نگاه می کنی، با خیل جمعیت مواجه می شوی؛ خانواده از پدر و مادر همراه کودکان شیرخوار تا جوانان و نوجوانان به دیدار یار مهربان آمده اند. ولی وقتی سراغ غرفه داران یا ناشران می روی از گرانی کاغذ و وضع بد اقتصادی مردم گلایه دارند و می گویند باید کتاب ها را در تیراژ (شمارگان) کم منتشر کنند.
چاپ دوم پس از ۵۰ سال
روابط عمومی انتشارات امیرکبیر از چاپ دوم کتاب «حاجی بابا اصفهانی» پس از ۵۰ سال و عرضه آن در نمایشگاه خبر داد و گفت: چاپ نخست این کتاب در سال ۱۳۴۸ منتشر شده و امسال نیز چاپ دوم کتاب را در نمایشگاه عرضه کردیم که با استقبال زیاد روبرو شده است.
میر شمس الدین فلاح هاشمی یکی دیگر از کتاب های تجدید چاپ شده را کتاب «شوهر آهو خانم» پس از ۲۵ سال اعلام کرد و افزود: برخی کتاب ها تا تیراژ ۵ هزار نسخه نیز می رسد؛ اما برخی ممکن است تنها ۱۰۰ نسخه تیراژ داشته باشند.
وی تعداد کتاب های با تیراژ بالا را معدود دانست و گفت: ناشران ریسک نمیکنند که تیراژ کتاب ها را بالا ببرند.
کتاب های با جلد زیبا پرطرفدارتر
مدیر فروش انتشارات ماهی هم به خبرنگار ایرنا گفت: افراد زیادی دنبال خریدن کتاب هایی هستند که جلد آنها با طراحی خانه شان هماهنگ باشد.
سورنا عمیدی افزود: این شکل فروش کتاب برای کتابخوانی کشور مناسب نیست، نباید همیشه دنبال کمپین و نمایشگاه برای فروش باشیم.
وی با اشاره به اینکه به سود حداقلی راضی هستیم، افزود: با توجه به گرانی کاغذ و افزایش قیمت کتاب درصدد کنترل قیمتها هستیم.
فروش خوب اما قدرت خرید پایین
مدیر غرفه انتشارات نگاه نیز گفت: هر سال تیراژ کتاب ها کاهش پیدا می کند.
آرش رئیس دانا افزود: فروش کتاب ها در مدتی که نمایشگاه برقرار است خوب است، اما نمی توان از ۳۶۵ روز سال تنها به فروش در این مدت اکتفا کرد.
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ برای بازدید عموم دائر است.
در این دوره نمایشگاه سه هزار و ۲۰۰ ناشر با حدود ۴۳۷ هزار کتاب؛ شامل دو هزار و ۴۰۰ ناشر داخلی با ۳۰۰ هزار عنوان کتاب و حدود ۸۰۰ ناشر خارجی از ۳۰ کشور جهان با ۱۳۷ هزار عنوان کتاب حضور دارند.
چین به عنوان میهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب، ۹۴ ناشر را با چهار هزار عنوان و ۱۵هزار جلد کتاب به نمایشگاه آورده است. همچنین قرار است ۲۰ نویسنده، پژوهشگر، تصویرگر و ۵۰ مدیر فروش حق تالیف کتاب، امسال در غرفه میهمان ویژه (چین) حضوری فعال داشته باشند.
در بخش ناشران عمومی حدود ۱۴ هزار متر مربع فضا برای حضور ۹۸۸ ناشر تدارک دیده شده است که ۱۴۱هزار و ۸۶۱ عنوان کتاب را عرضه خواهند کرد.
در بخش کودک و نوجوان نیز ۲۵۱ ناشر در فضایی به وسعت حدود ۶ هزار متر مربع، ۲۴هزار و ۱۳ عنوان کتاب را عرضه می کنند. در بخش دانشگاهی نیز ۴۲۸ ناشر در فضایی بیش از شش هزار و ۲۳۵ متر مربع، ۶۰ هزار و۱۳عنوان کتاب را در سالن های کاملا مسقف زیر چادر به نمایش و فروش گذاشته اند. در سالنهای آموزشی نیز ۹۷ ناشر در فضای حدود سه هزار و ۲۳۱ متر مربع به ارائه ۱۷هزار و ۴۴۵ عنوان کتاب می پردازند.