نیلوفر منصوری دبیر گروه گردشگری گل لاله از دیرباز تاکنون به خاطر زیبایی منحصر به فردش در فرهنگ و ادب ما سنبل فرارسیدن بهار و زینت بخش سفره هفت سین نوروزی بوده است. تصویر این گل زیبا، روی نقوش مختلف و حتی مهرهای پادشاهان ایرانی از دوره عیلامی تا هخامنشی و ساسانی وجود دارد. امروزه […]
نیلوفر منصوری
دبیر گروه گردشگری
گل لاله از دیرباز تاکنون به خاطر زیبایی منحصر به فردش در فرهنگ و ادب ما سنبل فرارسیدن بهار و زینت بخش سفره هفت سین نوروزی بوده است. تصویر این گل زیبا، روی نقوش مختلف و حتی مهرهای پادشاهان ایرانی از دوره عیلامی تا هخامنشی و ساسانی وجود دارد. امروزه نیز این گل در بیشتر بوستان ها و فضاهای سبز شهری و خارج از آن رویش می شود و بسیاری از طبیعت دوستان و عاشقان گل و گیاه این گل را در باغ های خود پرورش می دهند. یکی از مناطقی که این گل پرورش می یابد در حوالی استان البرز است که در اردیبهشت ماه هر سال پذیرای علاقمندان و بازدیدکنندگان است. باغ لاله های گچسر چندین سال است که خاستگاه و پرورش این گل زیباست.
نزديك به سه دهه از عمر جشنواره باغ لالههای گچسر میگذرد و این امر موجب شده تا هر ساله بازديدكنندگان بیشتری در این جشنواره شرکت کنند. این مراسم که از سال ۱۳۷۷ همه ساله در روستای گرماب از توابع گچسر در منطقه آسارا و در ۵۳ کیلومتری جاده کرج- چالوس برگزار می شود، بازدیدکنندگان بسیاری را به آنجا می کشاند تا جایی که گاه تعداد بازدیدکنندگان در روزهای جشنواره، به چند ده هزار نفر هم می رسد؛ به عنوان مثال در سال ۱۳۹۱، حدود ۵۰۰ هزار نفر از این جشنواره بازدید کرده اند. مساحت باغ لاله های گچسر حدود ۱۰ هزار متر مربع است که با حدود یک میلیون پیاز گل لاله، بین ۳۲ گونه از میان ۱۴۰۰ گونه گل لاله شناخته در جهان را در خود جای داده که می توان از گونه های فنجانی، جامی، پرگلبرگ، قدحی، ستاره ای، حاشیه دار، و در رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، ارغوانی و صورتی نام برد که جلوه ای به غایت زیبا به آن بخشیده است. رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در در مراسم افتتاحیه باغ لالههای گچسر اظهار کرد: البرز ظرفیتهای گردشگری زیادی را در خود جای داده است که باغ لالههای گچسر تنها یکی از آنها است. معاون رئیسجمهور ادامه داد: باغ لالههای گچسر هر ساله تعداد زیادی گردشگر را از تهران و سایر استانها به خود جذب میکند و باعث اشتغالزایی برای عده زیادی شده است.
علی اصغر مونسان با اشاره به اینکه امیدوار هستیم روند رو به رشد صنعت گردشگری البرز ادامه یابد ادامه داد: برای رسیدن به این هدف باید به دنبال ارتقای زیرساختهای گردشگری استان باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به جایگاه گردشگری در دنیای امروز ادامه داد: گردشگری به عنوان یک صنعت در دنیا شناخته شده و در حال تبدیل شدن به سومین شخص اقتصادی دنیاست و سرعت رشد بالایی دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: رونق گردشگری در کنار اشتغالزایی و درآمدزایی باعث افزایش نشاط اجتماعی در جامعه میشود. او با بیان اینکه تحریمها تأثیر چندانی بر صنعت گردشگری ندارد، توضیح داد: تحریم کمترین آسیب را به صنعت گردشگری میزند به همین دلیل بخشی است که میتواند به اقتصاد کشور بسیار کمک کند.
وجود فرصتهای گردشگری
استاندار البرز در همین ارتباط گفت: با توجه به اینکه فرصتهای اشتغال به سمت خدمات سوق پیدا کرده، هم افزایی برای تحقق اشتغال در حوزه گردشگری و صنایع دستی را داریم. عزیزاله شهبازی با بیان اینکه جشنواره لالهها نمادی برای البرز شد، افزود: در کرج نیز جشنوارهای برگزار شد که حدود ۸۰ هزار نفر بازدید کننده داشت. وی ادامه داد: به طور قطع فرصتهای گردشگری بسیاری در حوزههای تاریخی و طبیعی البرز وجود دارد که جاده کرج – چالوس و بخش کویری استان از جمله این جاذبهها محسوب میشوند. تقویت بسترهای طبیعت گردی و بومگردی البرز در دستور کار قرار دارد.