بلم، رفیق راه مردمِ صبور بلم رفیق راهشان شده اما همچنان صبور هستند؛ صبور، سپاسگذار کمکهایی به آنها رسید و منتظر؛ منتظر جادهای که دسترسی به روستا را آسان کند. اینجا مردِ خانه معنی ندارد! هر یک مرد، مردِ یک روستای ۷۰۰ نفری است. غیرتشان اجازه نمیدهد زنان و کودکان اینگونه برای تردد زجر بکشند. […]
بلم، رفیق راه مردمِ صبور
بلم رفیق راهشان شده اما همچنان صبور هستند؛ صبور، سپاسگذار کمکهایی به آنها رسید و منتظر؛ منتظر جادهای که دسترسی به روستا را آسان کند. اینجا مردِ خانه معنی ندارد! هر یک مرد، مردِ یک روستای ۷۰۰ نفری است. غیرتشان اجازه نمیدهد زنان و کودکان اینگونه برای تردد زجر بکشند.
از دور می بی نم که دو کودک را سوار بلم کرده و آهسته مسیری که قبلاً جاده بوده و الان آب آن را برده است را طی میکند تا خود را به این سو برساند.
ابو محمد میگوید: «هرآنچه داشتیم رفت؛ زمینهای کشاورزیمان، دامهایمان.» رفت را با حسرت بیان میکند. احداث جاده تنها خواستهاش است چون تردد با بلم سختی و مشکلات خودش را دارد؛ مخصوصاً برای زنان روستا.
از وضع تحصیل کودکانشان می پرسم که میگوید: هر دو مدرسه روستا تعطیل هستند چون جادهای نیست که معلمها خود را به اینجا برسانند.
نگران کودکان است؛ مخصوصاً کودکی که چند شب قبل دچار تشنج میشود و تا او را با بلم به جاده رسانده و از آنجا سوار ماشین کرده و به بیمارستان رسانده بودند، ساعت از ۳ نصف شب هم گذشته بود. البته این را هم میگوید که چندباری بالگردهای امدادی برای انتقال بیماران اورژانسی به روستا آمدهاند.
۴۰ روزِ سخت
گرم صحبت با ابومحمد، چشمم به مردی میافتد که خود را به آب زده تا بلم را از این سو به آن سوی جاده ببرد. نزدیک تر که میشود می پرسم چند روز است چنین مشکلی دارند؟ میگوید: « ۴۰ روز است و بسیار از این وضعیت خسته شدیم اما امیدمان به خداست.
ناصر نزدیک تر که میشود صدایش را واضحتر می شنوم. ادامه میدهد: دولت کمکهای زیادی به ما داشته و متشکریم اما تقاضا داریم مشکل جاده دسترسی به روستا را حل کنند.
میگوید: ما مرد هستیم و به آب می زنیم تا خود را به جاده برسانیم اما این شرایط برای زنها سخت است.
به حضور معاون رئیس جمهور در روستا اشاره میکند و میافزاید: قول دادهاند علاوه بر حل مشکل جاده، مشکل زیرساختهای برق و گاز روستا که در اثر سیلاب دچار آسیب شدند را هم برطرف کنند.
فرماندار شهرستان کارون در خصوص احداث جاده دسترسی به روستای عطیش میگوید: تمامی مسیر دسترسی به این روستا طی ماه گذشته به زیر آب رفته بود و باعث تخریب جاده در دو مقطع شده است.
معصومه خنفری میافزاید: با فروکش کردن آب، شرایط برای احداث جاده دسترسی مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به تصمیم گیری های صورت گرفته، این کار به زودی آغاز میشود.
مسئول اداره راهداری و حمل و نقل جادهای اهواز نیز در خصوص شرایط احداث جاده دسترسی به روستای عطیش میگوید: با توجه به طغیان رودخانه، مسیر این روستا در طول ۱۰ کیلومتر و عرض ۳ متر به طور کامل تخریب شده است؛ علاوه بر این زیرساخت جاده بر اثر زیر آب قرار گرفتن در مدت طولانی، به طور کامل شسته شده و جاده برای تردد ماشین آلات سنگین کاملاً ناامن است.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر دو دستگاه بیل مکانیکی و دو دستگاه لودر برای کار گذاشتن ۱۸ لوله با قطر ۱۳۰۰ میلی متر در نزدیکی روستا مستقر هستند اما با توجه به سست شدن زیرسازی آسفالت و عدم امکان تردد خودروهای سنگین، هنوز کار لوله گذاری آغاز نشده است.
رحیمی این را هم گفت قرار است کامیونها پنج هزار تن مصالح را برای احداث جاده دسترسی جابجا کنند اما عرض جاده کم شده و کامیونها پس از تخلیه بار، امکان دور زدن ندارند.
روستای عطیش یکی از چندین روستای خوزستان است که به دلیل سیلاب راه ارتباطی با آن به طور کامل قطع شد. با فروکش کردن بیشترِ آب، حجم وسیعی از خرابیها در جادهها و محورهای مواصلاتی نمایان خواهند شد و بدون تردید این رقم افزایش مییابد اما مردم بلم سوار منتظر هستند تلاشهای مسئولان برای احداث جادههای دسترسی کارساز باشد.