کاوه ایرانی روزنامه نگار سال هاست که سران کاخ سفید از یک سیاست نخ نما و قدیمی برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند. سیاستی که دیگر حنای آن در منطقه خاور میانه رنگی ندارد. این سیاست را برخی، سیاست «چماق و هویج» می گویند و برخی هم سیاست «دستکش مخملی و دست چدنی» خطاب […]
کاوه ایرانی
روزنامه نگار
سال هاست که سران کاخ سفید از یک سیاست نخ نما و قدیمی برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند. سیاستی که دیگر حنای آن در منطقه خاور میانه رنگی ندارد. این سیاست را برخی، سیاست «چماق و هویج» می گویند و برخی هم سیاست «دستکش مخملی و دست چدنی» خطاب می کنند. امادر واقع هر دوی این مثال ها یک معنا می دهد و شنونده را به یاد سیاست های کاخ سفید می اندازد که از یک سو سخن از مذاکره و راه های دیپلماتیک به میان آورده و از سوی دیگر تا مرزهای کشور مورد نظر خود لشکرکشی می کند.
به گزارش «جمله» به نقل از یورونوز ، پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا روز جمعه تایید کرد که واشنگتن سیستم دفاع موشکی پاتریوت را به خاورمیانه منتقل کرده است.
واشنگتن همچنین ناو جنگی آرلینگتون را به خلیج فارس اعزام کرده که قرار است به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بپیوندند.
لشکرکشی یا عملیات روانی؟
واشنگتن در روزهای گذشته تحرکات نظامی خود را در خاورمیانه و بهویژه در منطقه خلیج فارس افزایش داده و دلیل آن را «افزایش تهدیدات از سوی ایران» عنوان کرده است. ادعایی که تهران آن را بی اساس میخواند.
یک مقام رسمی آمریکایی که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفت که نمی تواند از تعداد موشکهای پاتریوتی که به خاورمیانه ارسال شده سخن بگوید. سیستم دفاع موشکی پاترویت برای تعقیب موشکهای ورودی طراحی شدهاند. ارسال موشکهای پاتریوت به خاورمیانه در حالی صورت می گیرد که پنتاگون چند ماه قبل، شماری از آنها را از خاورمیانه خارج کرده بود.
از سوی دیگر واشنگتن ناو جنگی یواساس آرلینگتون را که بهویژه برای انتقال وسایل نقلیه آبی-خاکی مورد استفاده قرار می گیرد به خلیج فارس اعزام کرده است. قرار است این ناو به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بپیوندد.
آمریکا همچنین چهار بمب افکن بی-۵۲ را به پایگاه نظامیاش در قطر فرستاده است. آخرین باری که آمریکا از این بمب افکنها استفاده کرده در جنگ افغانستان و عراق بوده است.
فشار اقتصادی و نظامی آمریکا بر ایران در حالی در حال افزایش است که روز گذشته کاخ سفید اعلام کرد شماره تلفنی را به مقامات سوئیس داده است تا تهران در صورت تمایل بتواند با رئیس جمهوری آمریکا تماس بگیرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه گفته بود که علاقمند است ایرانیها با او تماس بگیرند.
هر چند برخی از صاحبنظران و تحلیل گران ، از تحرکات نظامی آمریکا در کنار افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران ابراز نگرانی کرده اند اما شواهد حکایت از آن دارد که این قشون کشی های آمریکایی بخشی از عملیات روانی سیاستمداران کاخ سفید علیه ایران است.
مذاکره با چاشنی قلدری!
در روزهای اخیر گرچه رئیس جمهور آمریکا به طور عاجزانه ای سخن از مذاکره به میان آورده اما در کنار آن هرزگاهی مشاوران او از گزینه نظامی سخن رانده اند. ترامپ هفته گذشته در جمع خبرنگاران آنگونه وانمود کرد که خواهان مذاکره و تماس با حکومت ایران است و این سران جمهوری اسلامی هستند که حاضر به گفت و گو و مذاکره و حل مناقشات دو طرف نیستند. با نگاهی به عملکرد اخیر دولت ترامپ این موضوع برای جهانیان به خوبی آشکار است که ایران طی ۱۰ سال مذاکرات فشرده حسن نیت خود را به جهانیان نشان داده است و حال این ترامپ است که هیچ ارزشی برای توافقات بین المللی قائل نبوده و نخواهد بود.
در خصوص رفتارهای عجیب ترامپ نظرهای متفاوتی وجود دارد. برخی او را فاشیسم، هیتلر نوین یا مدرن، دیکتاتور و از این دست تعابیر لقب می دهند، اما چرا برخی رسانه های داخلی و خارجی تنها ترامپ را می بینند؟ این آمریکاست که ناگهان پرده بر انداخته است.
قدرت رسانه های آمریکایی و غول رسانه ای جبهه سلطه آنقدر قوی و پرقدرت در صحنه رسانه ای دنیا حضور دارد که می تواند افکار عمومی را تحت تأثیر خود قرار دهد.
اگر تا پیش از این نزد افکار عمومی دنیا آمریکا علیرغم همه جنایاتی که در دنیا انجام داده است، با ستایش همراه بود، اما اکنون پایان دوران پنهان سازی در رفتارهای آمریکا فرا رسیده و فردی روی کار آمده تا با عربده کشی های خود ماهیت زیر پوستی ایالات متحده را به رخ جهان بکشد و آن تصور غلطی که مردم جهان از این کشور داشتند، از ذهن ها پاک شود.
بازی پلیس خوب و پلیس بد!
در حالی که آمریکا در روزهای اخیر با لشکرکشی به خلیج فارس، اقدام به ایجاد تنش و تشنج در منطقه کرده است، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای ، ایران را به انجام اقدامات تحریکآمیز متهم کرده و گفته هر گونه حمله از سوی ایران با پاسخ مواجه خواهد شد.
مایک پمپئو در این بیانیه که بعد از اتمام جلسه شورای امنیت ملی آمریکا صادر شده ایران را به «مجموعهای از اقدامات و بیانات تهدیدآمیز» در هفتههای گذشته متهم کرده است. وی سپس نوشته است: «پاسخ ایالات متحده و شریکان و متحدان ما روشن بوده است: دنبال جنگ نیستیم، اما سابقه چهل ساله ایران در کشتن سربازان آمریکایی، حمله به تأسیسات آمریکا و گروگان گرفتن آمریکاییها دائماً این را به ما گوشزد میکند که بایستی از خودمان دفاع کنیم.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: «تهران بایستی این را درک کند که هر گونه حمله به آمریکا از سوی آنها یا نائبانشان با هر هویتی که باشند با پاسخی فوری و قاطع مواجه خواهد شد.»
پمپئو ادعا کرده است: «ایران نباید خویشتنداری ما تا بدینجا را اشتباهاً به سستعزمی ما تعبیر کند.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعا میکند: «گزینه ارجح رژیم تا به امروز توسل به خشونت بوده و ما از کسانی در تهران که راه آینده نویدبخش برای ایران را در تنشزدایی میبینند میخواهیم رفتار رژیم را اصلاح کنند.»
پمپئو در پایان این بیانیه تصریح کرده ترامپ به دنبال دیدار با مسئولان ایران و رسیدن به توافق با این کشور است.
در همین رابطه شبکه خبری سیانان نیز به تازگی خبری را به نقل از یک منبع دیپلماتیک مطلع منتشر کرده است که پس از آن که به تازگی رئیسجمهوری آمریکا خواهان تماس ایران با او شد، کاخ سفید با سوئیس تماس گرفته و شماره تلفنی را در اختیار گذاشته تا مقامات ایرانی بتوانند با ترامپ تماس بگیرند. این مقام مطلع مطرح کرده است که سوئیس احتمالاً این شماره را در اختیار ایران قرار نخواهد داد؛ مگر آن که ایرانیها به طور مشخص در این زمینه درخواست کنند و تصور میشود، بسیار بعید است که آنها چنین کاری کنند.
بر اساس گزارش شبکه خبری سیانان، کاخ سفید به درخواست مطرح شده برای ارائه توضیح درباره ماجرای شماره دادن به ایران پاسخی نداده است.
ایران و آمریکا روابط دیپلماتیک ندارند و سوئیس به عنوان حافظ منافع واشنگتن در تهران عمل میکند.
ریچارد نفیو، طراح تحریمهای ایران در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: اگر همین الان، روحانی با اتاق کنترل کاخ سفید تماس بگیرد تا تماس او را به ترامپ وصل کنند، بولتون خود را از ارتفاع سه طبقه پایین میاندازد و از سه در رد میشود تا خط تماس را قطع کند.
در نهایت با توجه به اظهارات متناقص سیاستمداران آمریکایی پیرامون کشورمان به این نتیجه دست می یابیم که ایالات متحده این روزهای به غیر سیاست دستکش مخملی و دست چدنی، سیاست بازی پلیس خوب و پلیس بد را هم به بازی های سیاسی خود اضافه کرده است. حال باید دید دولتمردان ایران در مقابل چنین بازی هایی چگونه واکنش از خود نشان خواهند داد. حرکت بعدی نوبت ایران است.