معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی از تهیه و تکمیل پرونده شیراز به عنوان سومین شهر جهانی صنایع دستی خبر داد. به گزارش  روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع ستی و گردشگری فارس، پویا محمودیان در  حاشیه سفر به شیراز در جمع هنرمندان و سرمایه‌گذاران حوزه صنایع دستی با بیان خبر […]

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی از تهیه و تکمیل پرونده شیراز به عنوان سومین شهر جهانی صنایع دستی خبر داد.
به گزارش  روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع ستی و گردشگری فارس، پویا محمودیان در  حاشیه سفر به شیراز در جمع هنرمندان و سرمایه‌گذاران حوزه صنایع دستی با بیان خبر فوق اظهار داشت: در سال ۹۷ منبت آباده به ثبت جهانی رسید و در حال حاضر ایران با ثبت ۸ شهر و ۱۰ روستا در قله صنایع دستی دنیا جای گرفته و اینک نگاه جهانیان به صنایع دستی کشور جلب شده است.
وی گفت: با برپایی جشن جهانی شدن منبت در آباده، غدا هیجاوی گزارشی از این مراسم در شورای جهانی آسیا و اقیانوسیه با  عنوان یک جشن باشکوه ارائه داد.
محمودیان تصریح کرد: به همت اداره کل میراث فرهنگی فارس، ارزیابان شورای جهانی در مدت حضور خود در شیراز از کارگاه‌ها و ظرفیت‌های شهر شیراز در صنایع دستی بازدید و بر اساس رایزنی‌های صورت گرفته، مراحل جهانی شدن شهر شیراز در دست اقدام است که در صورت انجام این مهم، شیراز به عنوان سومین شهر جهانی صنایع دستی ثبت می‌شود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی همچنین در دیدار از مجتمع تجارت جهانی صنایع دستی شیراز  تصریح کرد: هنر صنایع دستی شیراز و استان فارس نگین افتخار ایران است و این مکان منحصر به فرد تجاری  می‌تواند بستر رشد بیش ازپیش آثار ارزشمند صنایع دستی را فراهم کند.
وی با اشاره به  دقت نظر ویژه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی بر راه‌اندازی چنین مراکزی عنوان کرد:  در تهران مجتمع تجاری جهانی فرودسی در دست اقدام است و بسیار خرسندم در پایان سفر به دکتر مونسان نوید  مجتمعی با ماهیت و کارکرد مجتمع تهران را در شهر هنرپرور شیراز دهم و امیدوارم که این مجتمع الگویی موفق برای دیگر کلانشهرهای کشور باشد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی خاطر نشان کرد: فارس، استان استراتژیک کشور در حوزه صنایع دستی است و در صورت راه‌اندازی این مجتمع در خرداد ماه جاری، تمام تلاش خود را برای حضور ارزیابان، نظریه‌پردازان و اعضای شورای جهانی دستی در این بازارچه تخصصی و با قابلیت انجام خواهم داد.

کشف پرونده جعل اسناد ملکی ۴۲ میلیارد ریالیدر میرجاوه

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان از کشف پرونده جعل اسناد ملکی در شهرستان میرجاوه به ارزش ۴۲ میلیارد ریال خبر داد.
سردار محمد قنبری  اظهار داشت: با دریافت مرجوعه قضایی مبنی بر خرید یک قطعه زمین مسکونی و کلاهبرداری در شهرستان میرجاوه، موضوع به صورت ویژه در دستور کار تیمی از پلیس آگاهی قرار گرفت.
فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان افزود: در بررسی های اولیه در این پرونده متهم هیچ سرنخی از خود به جا نگذاشته بود که در ادامه با بررسی های فنی و پیچیده مشخص شد چند نفر به صورت حرفه‌ای با جعل اسناد ملکی و مدارک واگذاری شهرداری اقدام به فروش چندین قطعه از زمین های مسکونی شهرستان میرجاوه کرده‌اند.
وی بیان کرد: در همین راستا استعلامات و بررسی های لازم در مورد مدارک مورد نظر انجام و مشخص شد همه مدارک ساختگی و جعلی است. با تحقیقات جامع که توسط کارآگاهان زبده اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان صورت گرفت در نهایت فرد جاعل که با مدارک شناسایی جعلی اقدام به این معاملات کرده بود شناسایی و پس از هماهنگی با مقام قضائی دستگیر شد.
سردار قنبری گفت: متهم در تحقیقات فنی و ارائه مدارک و دلایل کافی به جعل اسناد ملکی با همکاری ۲ نفر دیگر و فروش ۴۲ قطعه زمین مسکونی در شهرستان میرجاوه به ارزش ۴۲ میلیارد ریال به شهروندان اعتراف کرد. در ادامه این عملیات همدستان متهم  طی عملیات های مجزا دستگیر که همگی صراحتاً به جعل اسناد و کلاهبرداری از شهروندان اعتراف کردند و در نهایت متهمان با صدور قرار مناسب روانه زندان شدند.
این مقام ارشد انتظامی در استان سیستان و بلوچستان  از شهروندان خواست در انجام معاملات دقت لازم را داشته باشند و در تنظیم اسناد مسکن، خودرو و … ضمن استعلام از مبادی ذیربط با کارشناسان با تجربه مشورت کنند.

مرگ و میر بالای موتورسواراندر حوادث استان فارس

رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در سال گذشته ۲۴ درصد مرگ‌ومیر حوادث ترافیکی را موتورسواران تشکیل دادند که این عدد در استان فارس به ۲۷ درصد می‌رسد.
کامران باقری لنکرانی با بیان اینکه در کل کشور ۲۴ درصد مرگ و میرها مربوط به موتورسواران است، اظهار داشت: بر اساس آمار از ۳۰ هزار کشته در تصادفات در سال ۸۴، امروز این عدد به ۱۶ هزار نفر در سال کاهش یافته که در استان فارس نیز میزان تصادفات ۸٫۲ دهم درصد کاهش یافته است.
وی افزود: با این حال استان فارس همچنان به لحاظ تعداد با بیش از ۱۳۵۰ فوتی تلفات جاده‌ای قبل از استان تهران به عنوان استان اول در تعداد کشته‌های تصادفات جاده‌ای معرفی شده است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: براساس آمارها در کشور بیش از ۳ هزار نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای وجود دارد و سالانه ۱۶ هزار نفر در تصادفات جاده‌ای جان می دهند که بیشتر علت تصادفات وجود نقاط حادثه خیز است.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه بیشترین مرگ ناشی  از حوادث ترافیکی در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال رخ می‌دهد، گفت: در حوادث ترافیکی افزایش مرگ و میر عابران در کلان‌شهرها را شاهد هستیم و این یعنی کلان‌شهرها برای عابران امن نیست.
وی با تصریح بر اینکه هم‌اینک تنها ۱۵ درصد موتور سواران از کلاه ایمنی استفاده می‌کنند، بیان کرد: رفتارهای پرخطر رانندگی در کشور باید اصلاح شود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: در سال گذشته ۲۴ درصد مرگ‌ومیر حوادث ترافیکی را موتورسواران تشکیل دادند که این عدد در استان فارس به ۲۷ درصد می‌رسد.
لنکرانی به حوادث ناشی از سیلاب در جاده‌های کشور که به دنبال آن کاهش سفرهای نوروزی رقم خورد هم اشاره و بیان کرد: بیش از ۸۶۰ نفر امسال در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳درصد کاهش داشته است.