مدیرکل دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت گندم برای مصارف صنف و صنعت بیش از سه سال ثابت مانده بود، گفت: محاسبه قیمت گندم به نرخ تمام شده و افزایش قیمت دیگر ملزومات باعث افزایش قیمت ماکارونی شد. مهدی صادقی نیارکی در خصوص افزایش نرخ ماکارونی گفت: قیمت گندم […]

مدیرکل دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت گندم برای مصارف صنف و صنعت بیش از سه سال ثابت مانده بود، گفت: محاسبه قیمت گندم به نرخ تمام شده و افزایش قیمت دیگر ملزومات باعث افزایش قیمت ماکارونی شد. مهدی صادقی نیارکی در خصوص افزایش نرخ ماکارونی گفت: قیمت گندم برای مصارف صنف و صنعت بیش از سه سال ثابت مانده بود. تاکنون گندم مورد نیاز صنف و صنعت با قیمت ۹۰۰ تومان محاسبه می‌شد اما در بودجه امسال با نرخ تمام شده یعنی ۱,۸۵۰ تومان محاسبه شده و یک افزایش ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است. وی افزود: آرد و سایر هزینه‌های تولید اعم از بسته‌بندی، دستمزد کارگر و غیره هم افزایش قیمت داشته است. مجموع این اتفاقات نرخ ماکارونی را افزایش داده است.

 

ترخیص گوشت از گمرک با دلار ۹۰۰۰ تومانی

به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از گوشت و دستور بانک مرکزی برای دریافت مابه‌التفاوت ۴۸۰۰ تومانی از واردکنندگان، اکنون گوشت با ارز ۹۰۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود. این در حالی است که بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها و گمرک اعلام کرده که واردات گوشت و ترخیص آن باید بر مبنای ارز نیمایی انجام شود و مابه‌التفاوت ۴۸۰۰ تومانی از واردکنندگان دریافت و سپس مجوز آن ترخیص داده شود. بر این اساس بانک‌ها ملزم به دریافت این مابه‌التفاوت و واریز آن به خزانه شده‌اند. پیگیری‌ها از این حکایت دارد که به دنبال این ابلاغ، گمرک نیز موظف شده است ترخیص گوشت‌های وارداتی که به ویژه بخش خصوصی انجام می‌دهد را بعد از مابه‌التفاوت تعیین شده و دریافت سند پرداخت، انجام دهد؛ در غیر این صورت ترخیصی انجام نخواهد شد.

افزایش دو برابری قیمت برنج به رغم ذخایر دو برابری در کشور

افزایش دو برابری قیمت برنج به رغم وجود دو برابری ذخایر برنج نسبت به سال گذشته بسیار معنی دار است که تنها سرنخ‌ آن را در احتکار این اقلام اساسی می‌توان جستجو کرد. افزایش قیمت برنج در کشور در حالی دو برابر شده که به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت،‌ ذخایر فعلی برنج در کشوردو برابر سال گذشته است. این مقام مسئول ضمنا تاکید می‌کند: بازار با کمبودی مواجه نیست، و ذخایر به حد کافی است، بررسی‌ها نشان می‌دهد سیل آسیبی به تولید برنج کشور نزده است.آمار هم نشان می‌دهد که قابل توجه میزان واردات برنج در سال۹۷ است. از این رو دستگاه‌های نظارتی با کسانی که قصد آشفته کردن بازار برنج را دارند، برخورد لازم را خواهند کرد.

رشد ۱۵ درصدی تولید برگ سبز چای

رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه امسال روند پرداخت بهای برگ سبز به چایکاران راضی کننده است، افزود: بهای برگ سبز چای هر ۵ روز یکبار، به حساب چایکاران واریز می شود. حبیب جهانساز گفت:۴۴ هزار تن برگ سبز چای بهاره از کشاورزان خریداری شده و ۳۰ میلیارد تومان از بهای برگ سبز چای به چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شده است. رئیس سازمان چای گفت: تا امروز ۳۰ میلیارد تومان از بهای چین بهاره برگ سبز چای به چایکاران شمال کشور پرداخت شد. وی گفت: چایکاران شمال از نهم اردیبهشت، آغاز چین بهاره تا امروز ۴۴ هزار تن برگ سبز به ارزش ۱۴۲ میلیارد تومان از باغ‌هایشان برداشت کردند که ۹۸ درصد آن درجه یک بود. رئیس سازمان چای افزود: امسال برداشت این محصول حدود ۱۵درصد افزایش یافته است.

تصویب بودجه ۱۰۷۹۷ میلیارد ریالی مناطق آزاد

بودجه ۱۰۷۹۷ میلیارد ریالی مناطق آزاد تجاری صنعتی برای سال ۹۸ به تصویب دولت رسید در ابلاغیه جهانگیری معاون اول رئیس جمهور آمده است:‌ بودجه سال ۹۸ سازمان‌های مناطق ازاد تجاری صنعی کیش، قشم،‌ چابهار، ارس، اروند، انزلی و ماکو و شرکت‌های تابع آنها و اصلاحیه بودجه سال ۹۷ سازمان های مناطق یاد شده به شرح پیوست که تایید شده به مهر هیات دولت است، ‌تعیین می‌شود.سازمان‌های مناطق ازاد مکلفند، ۱۰ درصد از درآمدهای تحقق یافته خود را براساس مزیت‌های نسبی هر منطقه ضمن مبادله موافقت نامه با معاونت فرهنگی گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای برنامه‌های توسعه امور فرهنگی اجتماعی و گردشگری و زیست محیطی مناطق در چارچوب منشور راهبری امور فرهنگی اجتماعی و گردشگری مناطق ازاد با تاکید بر رونق بخشیدن به کسب و کارهای مربوط اختصاص دهند.