شنبه گذشته «علی غلامی» از پیشکسوتان هنر نمایش آبادان و در عرصه ملی بر اثر سکته قلبی در گذشت. یکی از کارگردان‌های تئاتر آبادان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه علی غلامی در سال ۱۳۳۰ در آبادان متولد شد، گفت: مرحوم غلامی فعالیت نمایشی خود را پس از اخذ دوره کاردانی و […]

شنبه گذشته «علی غلامی» از پیشکسوتان هنر نمایش آبادان و در عرصه ملی بر اثر سکته قلبی در گذشت. یکی از کارگردان‌های تئاتر آبادان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه علی غلامی در سال ۱۳۳۰ در آبادان متولد شد، گفت: مرحوم غلامی فعالیت نمایشی خود را پس از اخذ دوره کاردانی و کارشناسی رشته هنرهای نمایشی از دانشگاه تهران، در بوشهر و زیر نظر اساتیدی همچون ایرج صغیری آغاز کرد و در تئاتر بوشهر به موفقیت‌های فراوانی رسید. عبدالرضا سواعدی افزود: پس از اتمام جنگ تحمیلی و بازگشت مهاجران، وی در سال ۱۳۷۲ عهده‌دار مسئولیت حوزه‌ی هنری آبادان شد و تا سال ۱۳۶۷ پذیرای هنرمندان به این نهاد فرهنگی بود. وی اظهار کرد: غلامی در سال ۱۳۷۵ با به روی صحنه بردن نمایش «شب با خورشید دل با دریا» نوشته مرحوم بهمن عیوق خود را به عنوان یکی از زبده‌ترین کارگردان‌های تئاتر کشور معرفی کرد.
این فعال تئاتر آبادان تصریح کرد: مرحوم غلامی با برگزاری کارگاه‌های نمایشنامه نویسی و کارگردانی سهم عمده‌ای در آشنا کردن نسل جوان تئاتر با این رشته‌ی هنری داشت، غلامی در سال ۱۳۷۵ بار دیگر نمایشی با مضمون دفاع مقدس به روی صحنه برد، این نمایش که «مخ طاق» نام داشت به جشنواره‌ سراسری تئاتر دفاع مقدس تهران راه یافت و سه جایزه‌ اصلی بازیگری، نمایشنامه نویسی و کارگردانی را برای وی به ارمغان آورد. به گفته سواعدی، آخرین اثر مرحوم غلامی نمایش «سردار سوختن» بود که در نخستین جشنواره ملی تئاتر اهواز در شهریور ۹۷ به روی صحنه رفت.