مراسم رونمایی سند واگذاری زمین موزه و پروژه عمرانی ساخت موزه ایران درودی که پیشتر به دلیل کسالت این بانوی هنرمند لغو شده بود، قرار است عصر روز سه‌شنبه (۳۱ اردیبهشت ماه) با حضور پیروز حناچی (شهردار تهران) برگزار شود. مراسم افتتاح پروژه عمرانی ساخت موزه ایران درودی ساعت ۱۸ عصر روز سه‌شنبه در یوسف‌آباد، […]

مراسم رونمایی سند واگذاری زمین موزه و پروژه عمرانی ساخت موزه ایران درودی که پیشتر به دلیل کسالت این بانوی هنرمند لغو شده بود، قرار است عصر روز سه‌شنبه (۳۱ اردیبهشت ماه) با حضور پیروز حناچی (شهردار تهران) برگزار شود.
مراسم افتتاح پروژه عمرانی ساخت موزه ایران درودی ساعت ۱۸ عصر روز سه‌شنبه در یوسف‌آباد، جنب بوستان پرستو برگزار می‌شود.
ایران درودی تجربه برگزاری ۶۴ نمایشگاه انفرادی در موزه‌ها و گالری‌های معتبر دنیا را دارد و ۸۰ فیلم مستند برای تلویزیون ملی سابق ایران ساخته است. همچنین هشت اثر نفیس او در گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و برخی از آثارش در دیگر موزه‌های دنیا وجود دارد.
قرار است ۱۹۵ تابلو این هنرمند که به صورت محضری به ملت ایران بخشیده شده، بعد از ساخت موزه که نقشه آن را جهانگیر درویش – معمار ورزشگاه تختی – هدیه کرده، به نمایش گذاشته شود.

 

غاری شگفت انگیز که فقط با یک قلم و چکش ساخته شد

امروز می خواهیم جاذبه ای جالب و البته دست ساز در ارمنستان را به شما معرفی کنیم که تنها در نتیجه ی یک درخواست ساده به وجود آمده است. غار لوون، غاری است که تنها در نتیجه ی یک درخواست ساده از همسر این مرد ارمنی و برای هدفی ساده تر از او خواسته شده بوده است. این غار جالب تنها در خانه ی این مرد و با استفاده از ساده ترین وسایلی که فکر ش را بکنید با سلیقه ی بسیار زیاد و در زمانی طولانی ساخته شده است. در واقع ساخت این غار در زیرزمین خانه ی این مرد آغاز شده است. قابل حدس است که این مرد و خانوده اش هیچگاه این فکر را نمی کرده اند که روزی پیش روی لوون، به وجود امدن غاری در زیرزمین خانه ی آن ها ساخته بشود که به عنوان یک جاذبه ی عجیب در سراسر دنیا از آن یاد شود و دست به دست در شبکه های اجتماعی به دست کاربران بگردد.
این غار دستکند و منحصر به فرد که شاید بتوان گفت که به نوعی به حای این که حاصل موهبت های طبیعت به انسان ها باشد، این بار بر عکس و به دست انسان ها به طبیعت تقدیم شده است. در ۲۳ سال آخر عمر این مرد، کاملا حواس و فعالیت های این مرد را به خود اختصاص داد. در واقع، غار دستکندی که توسط آقای لوون آراکلیان این مدت از سال های عمر خود را به ساخت آن در زیرزمین خانه اش اختصاص داد، هم اکنون نه تنها غار است که بلکه به موزه ای جالب تبدیل شده است.

 

نراق؛ شهری با قدمتی چند هزار ساله

استان مرکزی با مرکزیت اراک، پایتخت صنعتی کشورمان است. یکی از شهر‌های این شهرستان با نام نراق شناخته می‌شود. این شهر در نزدیکی غار چال نخجیر قرار گرفته است. غار چال نخجیر که در منطقه‌ای به نام چال‌نخجیر و در دامنه کوه تخت واقع شده، در دهه ۱۳۶۰ به دست چوپان‌های منطقه کشف شد. این غار یکی از غار‌های آهکی و زنده دنیا به حساب می‌آید و در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسیده است. مردم در گذشته غار چال نخجیر را با نام هوهو می‌شناختند.
از غار نخجیر که بگذریم باید بگوییم نراق قدمت تاریخی بالایی دارد و برخی از مورخان معتقد هستند که این شهر در دوران قبل از اسلام شکل گرفته است. البته در آن زمان ۷ روستای در مجاورت هم در ناحیه‌ای که امروزه شهر نراق در آن قرار گرفته وجود داشتند و هر آنچه امروز به عنوان نراق شناخته می‌شود، نتیجه تلاش کدخدایی ملقب به ریش بلند است. بنابراین نراق امروزی در دوره‌های پس از ورود اسلام به ایران احداث شده است. از رهاورد‌های نراق می‌توان به شیرینی جوزغند اشاره کرد. برخی از جاذبه‌های گردشگری این شهر نیز با نام‌های مسجد جامع نراق، بازار نراق معروف به بازار شمس‌السلطنه، آب‌انبار حاج مهدی نراقی، حسینیه و آب انبار حاج عبد الباقی، قنات شهری حاج الله داد، مسجد امام حسن (ع)، بقعه امامزاده سلیمان، بقعه امامزاده یحیی و خانه تاریخی فاضلین نراقی صفوی شناخته می‌شوند.
قلعه اُل یا قلعه جنیان، کاروانسرای شمس‌السلطنه نراق، پناهگاه حیات وحش جاسب و آبشار دره آبشتا از جاذبه‌های گردشگری دیگر شهر نراق به حساب می‌آیند.