مدیرکل دفتر سرشماری و جمعیت مرکز آمار ایران گفت: جمعیت جوان کشور از ۲۳ میلیون نفر به ۲۰ میلیون نفر کاهش یافته است. علی اکبر محزون افزود: رشد جمعیت سالمندان کشور سه برابر نرخ رشد جمعیت است. وی گفت: بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ که جمعیت کشور ۸۰ میلیون نفر بود با احتساب نرخ […]

مدیرکل دفتر سرشماری و جمعیت مرکز آمار ایران گفت: جمعیت جوان کشور از ۲۳ میلیون نفر به ۲۰ میلیون نفر کاهش یافته است.
علی اکبر محزون افزود: رشد جمعیت سالمندان کشور سه برابر نرخ رشد جمعیت است.
وی گفت: بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ که جمعیت کشور ۸۰ میلیون نفر بود با احتساب نرخ رشد جمعیت ۱/۲۴ درصدی، جمعیت کنونی کشور ۸۳ میلیون نفر برآورد می‌شود.
محزون افزود: نرخ رشد جمعیت در دهه شصت ۳/۹ درصد بود که هم اکنون ۱/۲۴ درصد کاهش یافته است. وی گفت: آخرین سرشماری نشان می‌دهد ۴/۶ درصد جمعیت کشور زیر ۱۵ سال، ۲۲ درصد ۱۵ تا ۲۰ سال، ۴۱/۹ درصد ۳۰ تا ۶۴ سال ۶/۴ درصد بالای ۶۵ سال و ۸/۲ سالمند هستند. محزون افزود: در سال ۱۴۲۰، ۲۶/۱ درصد جمعیت سالمندند و این به آن معناست که از هر چهار نفر یک نفر سالمند خواهد بود. وی گفت: باید به سطح دو تا سه فرزند در هر خانواده برسیم تا به نرخ تعادل در جمعیت دست یابیم. محزون افزود: حدود ۱۳ میلیون جمعیت کشور در شرف ازدواج هستند یا از سن ازدواج گذشته اند که این نشان می‌دهد با تقسیم کار ملی باید از شکل گیری ازدواج در کشور حمایت و پشتیبانی کنیم.
همچنین در این برنامه نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: طرح جامع جمعیت و تعادل خانواده در مجلس چند سال پیش آماده شد و به صحن علنی آمده و البته نیاز به اعتبار داشت و دولت به علت نداشتن اعتبار کافی با آن مخالفت کرد و این طرح به کمیسیون بازگشت.
پرونده های شکایت از مدارس غیردولتی از سال ۹۳ باز است
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: هنوز پرونده شکایت از مدارس غیردولتی از سال ۹۳ در شورای نظارت باز است و لازم است به این پرونده های تخلف هر چه سریعتر رسیدگی شود.
میرحمایت میرزاده گفت: هر نماینده ای در برابر تمام ملت ایران مسئول است. روز شنبه از مدارس غیردولتی بازدید شد و وضعیت نگران کننده ای را شاهد هستیم و نگرانیم که حوادث زاهدان و تاکستان در اینجا تکرار شود و نیاز به جلسه فوق العاده با وزیر آموزش و پرورش در این خصوص وجود دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز از سال ۹۳ پرونده شکایت در شورای نظارت باز است و شورای نظارت استان فرصت رسیدگی به آنها را ندارد و نمی‌شود از سال ۹۳ فرد تخلف کرده باشد و در استان رأی داده باشند اما شورای نظارت مرکزی به آن رسیدگی نکرده باشد و حکمی صادر نشده باشد. این وضعیت مطلوبی نیست.
میرزاده گفت: راه اندازی این سامانه‌ها خوب است و باید باشد اما مهم رسیدگی به شکایت هاست. با این سامانه‌ها مشکلات حل شود اما امروز شاهد هستیم افرادی آشکارا و در روز روشن تخلف می‌کنند وزیر برای مبارزه با تخلفات محکم وارد شده است اما شرایط به گونه‌ای شد که اوضاع آنچنان پیش نرفت.
امسال احتمال آتش‌سوزی در طبیعت افزایش یافته است
معاون محیط زیست استان تهران اعلام کرد: با توجه به اینکه امسال بارندگی خوبی در فصل بهار داشتیم، از پوشش گیاهی علوفه‌ای مناسبی در طبیعت برخورداریم که احتمال آتش‌سوزی در مناطق را افزایش می‌دهد.
محسنی، ضمن اشاره به فرارسیدن فصل آتش‌سوزی منابع طبیعی درباره این که آیا خطر آتش‌سوزی منابع طبیعی و مناطق تحت حفاظت محیط زیست در استان تهران نیز وجود دارد یا نه گفت: با توجه به اینکه امسال بارندگی خوبی در فصل بهار داشتیم، از پوشش گیاهی به ویژه علوفه‌ای مناسبی در طبیعت علی‌الخصوص در مناطق تحت مدیریتمان برخورداریم. طبیعی است که این پوشش گیاهی با گرم شدن هوا سریع خشک می‌شوند و درواقع بستر را آماده می‌کنند برای احتمال تشدید آتش سوزی در مناطق. به ویژه با دخالت مستقیم و غیر مستقیم انسان‌ها.
محسنی توضیح داد: گردشگران و افرادی که وارد این مناطق و طبیعت می‌شوند، مستقیم و غیر مستقیم، به صورت بی احتیاطی، آتشی در مناطق و طبیعت روشن می‌کنند، خاموش نمی‌کنند و قبل از خاموش شدن آتش، منطقه را ترک می‌کنند. در اثر وزش باد و آماده بودن بستر مناسب از طریق گیاهان علوفه‌ای موجود که خشک شده، این احتمال آتش سوزی را زیاد می‌کند. یا حتی پسماندی که در آنجا جا می‌گذارند در اثر جاگذاشتن پسماندها به ویژه اجسام فلزی براق یا حتی شیشه‌ها در اثر تمرکز نور خورشید از طریق شیشه‌ها، درجه احتراق علوفه‌ها بالا می‌رود و احتمال آتش سوزی بالا می‌رود.