موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی، برای چهارمین سال متوالی، به عنوان موزه برگزیده کشور در سال ۱۳۹۷ معرفی شد. دکتر ابوالفضل بضاعت‌پور، گفت: انتخاب موزه برتر کشور در چهار گروه موزه‌های خصوصی، دولتی بزرگ، متوسط و کوچک و شاخص‌هایی شامل آموزش، بازدید از موزه، معرفی، نگهداری و حفاظت، پژوهش، توسعه مدیریت، خلاقیت و نوآوری، […]

موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی، برای چهارمین سال متوالی، به عنوان موزه برگزیده کشور در سال ۱۳۹۷ معرفی شد. دکتر ابوالفضل بضاعت‌پور، گفت: انتخاب موزه برتر کشور در چهار گروه موزه‌های خصوصی، دولتی بزرگ، متوسط و کوچک و شاخص‌هایی شامل آموزش، بازدید از موزه، معرفی، نگهداری و حفاظت، پژوهش، توسعه مدیریت، خلاقیت و نوآوری، گردآوری، تلاش برای بقا، شعار روز جهانی موزه، کودک و نوجوان، اعمال استانداردهای فنی و توسعه فیزیکی و مناسب‌سازی برای معلولان انجام می‌شود. وی افزود: در آیین ویژه روز جهانی موزه سال‌جاری که با شعار جهانی موزه‌ها در جایگاه کانون‌های فرهنگی آینده سنت با حضور دکتر علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، مدیر منطقه‌ای یونسکو در ایران و جمعی از مدیران و موزه‌داران کشور در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، از موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان موزه برگزیده کشور در سه شاخص «توسعه مدیریت»، «گردآوری» و «معرفی» و در ۶ شاخص به عنوان موزه شایسته تقدیر کشور در بخش موزه‌های دولتی کوچک در سال ۱۳۹۷ تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
رونمایی از ۱۰ تمبر با محوریت میراث فرهنگی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: رونمایی از ۱۰ تمبر با موضوع ظرفیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی استان از برنامه‌های این اداره کل در سال جاری است. علیرضا ایزدی افزود: تا به امروز تمبر سمنوی آشتیان، تالاب میقان و بیل گردانی نیم‌ور رونمایی شده و امروز نیز تمبر روز جهانی موزه و هفته فرهنگی استان رونمایی شد. وی با بیان اینکه یک رویداد فرهنگی دیگر با عنوان پاسداشت مفاخر و مشاهیر بانوی استان نیز در خرداد ماه برگزار می‌شود، اظهار کرد: باید به این داشته‌ها و سرمایه‌های گرانبها بیش از گذشته ارج نهیم و حافظ آنها باشیم. وی افزود: موزه کلمه‌ای است که ریشه لاتین داشته و با تلفظ فرانسوی وارد ایران شده اما در واقع معنی و ارزش آن را به درستی درک نکرده‌ایم.
احتمال زیاد آتش سوزی در یکی از بزرگترین بازارهای سنتی ایران
هر چند مدت زیادی از حادثه آتش‌سوزی بازار سنتی تبریز نگذشته و هنوز در یادها باقیست ولی به نظر می‌رسد وقوع چنین حوادثی نتوانسته تاکنون متولیان امر و کسبه دیگر بازارهای سنتی کشور از جمله بازار سنتی شهر جهانی یزد را هوشیارتر کند. در حال حاضر از ایمنی بازار سنتی یزد که با معماری منحصر به فرد از جاذبه‌های گردشگری این شهر جهانی است، نمی‌توان اطمینان داشت. این بازار سنتی که انشعابات آن از دل بافت جهانی یزد می‌گذرد، در صورت وقوع هر حادثه‌ای ضمن تهدید هویت تاریخی بافت جهانی شهر، جان کسبه و مردم و چه بسا گردشگران را نیز تهدید خواهد کرد لذا باید قبل از این که سرانجامی مشابه بازار تبریز دچار شود، برای ایمنی آن چاره‌ای از سوی مسئولان اندیشیده شود.