هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای پروژه راه آهن شلمچه – بصره را صادر کرد. دولت در ادامه، با توجه به آغاز عملیات اجرایی پروژه راه آهن شلمچه – بصره به طول تقریبی ۳۵ کیلومتر و پل بزرگ در […]
هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای پروژه راه آهن شلمچه – بصره را صادر کرد.
دولت در ادامه، با توجه به آغاز عملیات اجرایی پروژه راه آهن شلمچه – بصره به طول تقریبی ۳۵ کیلومتر و پل بزرگ در مسیر آن در روز عید فطر در شلمچه و به منظور تأمین مالی هزینه های اجرایی پروژه مذکور، با صدور مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای این پروژه موافقت کرد. هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری، گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی را درباره الزامات ارتقای رتبه ایران در شاخص سهولت انجام کسب و کار، ساماندهی نظام مجوزدهی کشور، پنجره واحد ایجاد کسب و کار استانی، توانمندسازی بخش خصوصی و راهکارهای عملی مقررات زدایی برای بهبود کسب و کار، بررسی کرد.
بر اساس آخرین گزارش سهولت انجام کسبوکار، امتیاز ایران در شاخص کل سهولت انجام کسبوکار به میزان ۳۴/ ۲ واحد بهبود یافته است. این افزایش امتیاز، ایران را به لحاظ بزرگی تغییر امتیاز در رده هجدهم جهان قرار داده است.
همچنین افزایش بیش از ۱۸ امتیازی نماگر تجارت فرامرزی و بهبود ۴۵ پلهای رتبه این نماگر، بهبود ۲۹ پلهای رتبه نماگر ورشکستگی و پرداخت دیون و افزایش امتیاز نماگرهای پرداخت مالیات، اخذ مجوزهای ساختوساز، دسترسی به برق، شروع کسبوکار و ثبت مالکیت نیز از دیگر موارد اشاره شده در گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
از عوامل بهبود امتیاز ایران، ارتقای سامانه پنجره واحد تجارت ملی و تسهیل صادرات و واردات و نیز ارایه یک سامانه برخط برای تکمیل و تسلیم سهم تأمین اجتماعی، ایجاد امکان تکمیل و تسلیم درخواست استرداد مالیات بر ارزش افزوده به صورت برخط، تکمیل و تسلیم اظهارنامه اصلاحی مالیات بر درآمد شرکت به صورت برخط و پرداخت بدهی مالیاتی اضافی در بانک است. هیات وزیران با تاکید بر اجرای کامل برنامه های بهبود محیط کسب و کار، بررسی پیشنهادهای ارایه شده را به کمیسیون اقتصاد دولت ارجاع داد.
احداث راهآهن شلمچه-بصره در مدت دو سال با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان
ریلگذاری راهآهن شلمچه-بصره به طول ۳۵ کیلومتر طبق قراردادی دو ساله با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان میان وزارت راه و شهرسازی با سهم مشارکت ۴۰ درصدی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با سهم ۶۰ درصدی احداث میشود.
هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه یکم خرداد ۱۳۹۸ به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای پروژه راه آهن شلمچه – بصره را صادر و موافقت کرد، عملیات اجرایی پروژه راهآهن شلمچه–بصره به طول تقریبی ۳۵ کیلومتر و پل بزرگ در مسیر آن آغاز شود.
در همین رابطه خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور از احداث راهآهن شلمچه- بصره با سهم مشارکت ۶۰ درصدی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و ۴۰ درصدی وزارت راه وشهرسازی خبر داد و گفت: این پروژه ریلی به طول ۳۵ کیلومتر دارای یک دستگاه پل به طول ۷۰۰ متر است که یکی از دهانههای این پل برای امکان کشتیرانی در شطالعرب به صورت بازشو طراحی و اجرا میشود.
وی مدت اجرای این قرارداد را ۲ سال ذکر کرد و بیان داشت: پس از امضای این تفاهمنامه دو ماه فرصت داده میشود تا در صورت تایید برآوردهای اولیه طرح از سوی وزارت راه و شهرسازی قرارداد اجرایی منعقد شود و در این فاصله عملیات تجهیز کارگاه آغاز میشود.
با تکمیل این خط ریلی اتصال ایران از خرمشهر به عراق و کشورهای شرق مدیترانه به صورت پیوسته میسر میشود که نقش مهمی در تسهیل سفر به عتبات عالیات خواهد داشت.
به گفته خادمی این اقدام گام دیگری در توسعه ترانزیت کالا خواهد بود به طوری که با توجه به آمار ارایه شده سالانه بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا از دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه به عراق صادر می شود و این مسیر ریلی می تواند تحولی در امر صاردارت کشور با استفاده از حملونقل سبز ایجاد نماید. معاون وزیر راه و شهرسازی برآورد اولیه اعتبار مورد نیاز این خط آهن را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: خط آهن شلمچه- بصره در خاک کشور عراق احداث خواهد شد و تامین آب و برق مورد نیاز و همچنین انجام بخشی از روسازی مسیر از سوی این کشور صورت می گیرد.
این گزارش یادآور میشود، رئیس جمهوری در اسفندماه سال گذشته در جریان سفر به کشور دوست و همسایه عراق که با هدف امضا چند تفاهمنامه از جمله امضا تفاهمنامه احداث راهآهن شملچه-بصره صورت گرفت به خبرنگاران اظهار داشت:با توجه به اتصال شبکه راهآهن ایران به خطوط آهن پاکستان، افغانستان،ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان و ترکیه، امیدواریم در آینده بتوانیم راهآهن بین دو کشور را نیز به هم متصل کنیم که این کار با عملیات اجرایی ۳۵ کیلومتر خط آهن بین شلمچه و بصره انجام میگیرد. امروز توافقات لازم برای این کار انجام گرفت و امیدواریم هر چه سریعتر این گام مهم در راستای تقویت روابط بین دو ملت و حمل کالا، برداشته شود.
برگزاری هفتمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی از ۱۹ تا ۲۲ خرداد
هفتمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی در روزهای ۱۹ تا ۲۲ خرداد ماه سال جاری با حضور بیش از ۱۷۰ شرکت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
تاکنون بیش از ۱۷۰ شرکت داخلی و خارجی از کشورهای روسیه، ترکیه، چین و لتونی برای حضور در این نمایشگاه بین المللی اعلام آمادگی کردهاند.
رونمایی از آخرین دستاوردها و تکنولوژیهای صنعت حملونقل ریلی ایران و جهان و مشارکت در سرمایه گذاریها، از مهم ترین اهداف هفتمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته است.
بزرگترین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی کشور با حمایت وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی و با همکاری شرکت های عضو انجمن صنایع ریلی ایران، شرکت های عضو انجمن صنفی حمل ونقل ریلی، دانشکده فنی و مهندسی راه آهن، شرکت های حمل و نقل ریلی باری و مسافری و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.