محمدحسن مرادی آخرین وضعیت راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی به سازنده‌ها را اعلام کرد و گفت: فاز اول راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح، که شامل انجام فعالیت‌های پژوهشی بوده انجام شده است و فاز دوم که شامل فعالیت‌های مربوط به عقد قرارداد در قالب بازار تعهدی مصالح ساختمانی است در دست انجام قرار دارد. […]

محمدحسن مرادی آخرین وضعیت راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی به سازنده‌ها را اعلام کرد و گفت: فاز اول راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح، که شامل انجام فعالیت‌های پژوهشی بوده انجام شده است و فاز دوم که شامل فعالیت‌های مربوط به عقد قرارداد در قالب بازار تعهدی مصالح ساختمانی است در دست انجام قرار دارد.
مدیر امور طرح و برنامه بانک‌مسکن در تشریح آخرین وضعیت راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی به انبوه‌سازان و سازندگان واحدهای مسکونی گفت: فاز اول راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح، از زیر مجموعه وظایف بانک‌مسکن در کمک به تسریع راه‌اندازی این بازار انجام شده و به اتمام رسیده است و هم‌اکنون فعالیت‌ها برای راه‌اندازی این بازار و تکمیل مابقی اقدامات مورد نیاز در این زمینه در بانک‌مسکن در دست انجام است.
وی با بیان اینکه فاز اول اجرای این طرح در بانک مسکن شامل انجام فعالیت‌های پژوهشی و فاز دوم شامل فعالیت‌های مربوط به عقد قرارداد در قالب بازار تعهدی مصالح ساختمانی است گفت: برخی پژوهش‌های لازم به منظور راه‌اندازی این بازار انجام شده است.
مرادی همچنین از تعیین‌تکلیف یکی از شرکت‌های وابسته به بانک‌مسکن برای راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی به سازندگان و انبوه‌سازان خبر داد و افزود: یکی از شرکت‌های زیر مجموعه بانک مسکن برای راه‌اندازی این بازار در نظر گرفته شده است؛ فعالیت‌های مربوط به شفاف‌سازی‌های مالی و سایر عملیات مورد نیاز به منظور مناسب سازی این شرکت و آماده‌سازی آن برای استفاده از ظرفیت‌های موجود و همچنین ایجاد ظرفیت‌های جدید در قالب بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی نیز انجام شده است.
وی ادامه داد: قرار است این شرکت برای راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی با همکاری مشترک بانک مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به کار گرفته شود؛ هم‌اکنون این شرکت تعیین شده است و حساب‌های مربوط به آن نیز مشخص شده و برای راه‌اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی در حال آماده‌سازی است.
مرادی با بیان اینکه راه اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی با چند هدف عمده و مطابق با تصمیم دولت و وزارت راه و شهرسازی در دستور کار بانک مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است. گفت: ارایه مصالح در مقیاس مورد نیاز انبوه‌سازان و رفع دغدغه آن‌ها از بابت افزایش قیمت مصالح ساختمانی در نتیجه افزایش هزینه های ساخت و ساز به صورت پیش بینی نشده در طول دوره ساخت که بعضا منجر به توقف برخی از پروژه‌های ساختمانی به دلیل کمبود بنیه مالی می شود یکی از اهداف تعریف شده در تبیین مزایای راه اندازی این بازار است.
وی افزود: با راه اندازی این بازار قرار است مصالح ساختمانی مورد نیاز سازندگان و انبوه‌سازانی که اقدام به ساخت مسکن مطابق با الگوی غالب تقاضا در شهرها می‌کنند پیش خرید شده و با نرخ ثابت در طول پروژه و به نسبت نیازی که به مصالح وجود دارد به پروژه تزریق شود. ضمن اینکه امکان خرید غیرنقدی (خرید قسطی)مصالح غیرنقدی از این بازار برای سازندگان نیز فراهم خواهد شد.
مرادی اعلام کرد: مجموعه بانک مسکن در راستای فراهم کردن مقدمات اجرای این سیاست تمام توان خود را به کار گرفته است و راه اندازی بازار تعهدی فروش مصالح ساختمانی هم اکنون در بانک مسکن در حال پیگیری است.
وی یکی از مهم‌ترین راهکارهای ایجاد رونق در بازار معاملات مسکن و همچنین کمک به خانه‌دار شدن طبقات میان درآمدی جامعه را افزایش ساخت واحدهای مسکونی مطابق با الگوی غالب تقاضا در بازار واحدهای مسکونی مصرفی اعلام کرد.

 

برنامه دولت برای کاهش قیمت مسکن چیست؟

سید احسن علوی با بیان اینکه طرح مالیات بر سود سرمایه راهکاری برای کاهش قیمت مسکن است، گفت: این طرح در کمیسیون عمران به عنوان کمیسیون فرعی تصویب شده و در حال بررسی در کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون اصلی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد خودرو و یا مسکن را برای سرمایه‌گذاری خریداری می‌کنند، افزود: بنابراین شخصی که چند دستگاه آپارتمان برای سرمایه‌گذاری خریداری کرده و این منازل خالی نگه داشته، باید مالیات آن را بپردازد.
نایب رئیس کمیسیون عمران با ابراز اینکه در حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد، ادامه داد: اگر این آپارتمان‌های خالی به بازار خرید و فروش و یا اجاره وارد شوند می‌تواند در کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها تاثیر موثری داشته باشد.
علوی با اشاره به جلسه اخیر اعضای کمیسیون عمران با محمد اسلامی وزیر و معاونان وی که در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: در این جلسه درباره طرح مجلس درباره مالیات بر سود سرمایه نکاتی مطرح شد و با توجه به اینکه طرح مذکور ایراداتی دارد، پیشنهاد شد که دولت لایحه مالیات بر سود سرمایه را تهیه و تدوین کند و در آینده‌ای نزدیک به مجلس ارائه دهد.
علوی با بیان اینکه با تصویب و اجرای مالیات بر عایدی سرمایه عملاً بازارهای مهم اقتصادی با ابزارهای مالیاتی ساماندهی می‌شود، تصریح کرد: این طرح در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته اجرا می‌شود.