وقتی مردم اولین بار مرگ بر دیکتاتور گفتند ماه محرّم ۱۳۴۲ که مصادف با خرداد بود فرا رسید. امام خمینی این فرصت را برای دعوت مردم به قیام علیه رژیم مستبد شاه غنیمت شمرد. روز عاشورا جمعیت صدهزار نفری در تهران با داشتن عکسهایی از امام به تظاهرات پرداختند و در مقابل کاخ مرمر (محل […]

وقتی مردم اولین بار مرگ بر دیکتاتور گفتند
ماه محرّم ۱۳۴۲ که مصادف با خرداد بود فرا رسید. امام خمینی این فرصت را برای دعوت مردم به قیام علیه رژیم مستبد شاه غنیمت شمرد. روز عاشورا جمعیت صدهزار نفری در تهران با داشتن عکسهایی از امام به تظاهرات پرداختند و در مقابل کاخ مرمر (محل استقرار شاه) برای اوّلین بار در پایتخت شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند. روزهای بعد نیز در دانشگاه و بازار و مقابل سفارت انگلیس تظاهرات گسترده‏ای در حمایت از قیام امام برپا بود.
امام خمینی(ره) در سخنرانی تاریخی خود همچنین به شدت به لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی و انقلاب سفید انتقاد کردند. نیمه شب (سحرگاه پانزده خرداد ۴۲) صدها کماندوی اعزامی از مرکز، منزل حضرت امام را محاصره کردند و ایشان را در حالی که مشغول نماز شب بود دستگیر و سراسیمه به تهران برده و در بازداشتگاه باشگاه افسران زندانی کردند و غروب آن روز به زندان قصر منتقل نمودند.
صبحگاه ۱۵ خرداد خبر دستگیری رهبر انقلاب به تهران، مشهد، شیراز و دیگر شهرها رسید و وضعیتی مشابه قم پدید آورد. مردم ورامین و شهرکهای اطراف به‏سوی تهران سرازیر شدند. تانکها و ابزار زرهی و نیروهای نظامی برای جلوگیری از ورود معترضین به شهر در سه راهی ورامین با جمعیت درگیر شدند و جمع زیادی از راهپیمایان را به خاک و خون کشیدند. جمعیت انبوهی در حوالی بازار تهران و مرکز شهر نیز گرد آمده و با شعار «یا مرگ یا خمینی» به‏سوی کاخ شاه به حرکت درآمدند. از جنوب شهر تهران نیز سیل جمعیت به سمت مرکز راه افتاده بود و در پیشاپیش آنها طیب حاج رضایی و حاج اسماعیل رضایی، دو تن از جوانمردان جنوب شهر تهرانبا گروه خود در حرکت بودند. این دو تن بعداز چندی دستگیر و در ۱۱ آبان ۱۳۴۲ تیرباران شدند.
با دستگیری رهبر نهضت و کشتار وحشیانه مردم در روز ۱۵ خرداد ۴۲، قیام ظاهراً سرکوب شد. امام خمینی در حبس از پاسخ گفتن به سؤالات بازجویان، با شهامت و اعلام اینکه هیأت حاکمه ایران و قوه قضاییه آن را غیر قانونی و فاقد صلاحیت می‏داند، اجتناب ورزید. حضرت امام در سلول انفرادی پادگان عشرت آباد نیز فرصت را از دست‌نداد و به مطالعه کتب تاریخ معاصر و از آن جملهتاریخ مشروطیت ایرانو کتابی از آثار جواهرلعل نهرو پرداخت. پس از دستگیری امام خمینی اعتراضات گسترده‏ای از سوی روحانیت و اقشار مختلف مردم از سراسر کشور آغاز و خواستار آزادی رهبر خویش شدند.
سربازانی که در گهواره بودند
گفته می شود در سال ۱۳۴۲و شروع نهضت امام راحل هنگامی که ایشان را به زندان برده بودند بازجویی از ایشان سوال می کند که به پشتوانه ی کدام سپاه با شاه به مقابله ایستاده اید و ایشان در جواب می فرمایند: «سربازان من اکنون در گهواره ها خفته اند!»
حدود ۱۵ سال بعد از این گفته امام خمینی بود که سربازانی که در سال ۴۲ در گهواره بودند و یا خاک بازی می کردند، دیگر تبدیل به جوانانی شده بودند که حکم سربازان امام خمینی (ره) داشتند. سربازانی که تا سال ها بعد از پیروزی انقلاب و در دوران جنگ هشت ساله عراق علیه ایران، تحت عنوان سربازان خمینی(ره) در مقابل دشمنان مبارزه و ایستادگی کردند.
سربازانی که سال ۶۸ برایشان باورپذیر نبود که پیر و مرادشان از این جهان رخت بر بسته و به دیدار معبود خود شتافته است. خرداد ۱۳۶۸ هم خرداد داغی بود چرا که سراسر ایران غم اندوه ماتم شده بود.

انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
از ساعت ۶ صبح بود که رادیوی سراسری به طور پیاپی قرآن پخش می کرد. شب قبل آن خبرهایی منتشر شده بود مبنی برآنکه حال امام(ره) مساعد نیست و مسئولین از مردم خواسته بودند با حضور در مساجد برای بهبود وضعیت امام دعا کنند. به همین دلیل بود که بیشتر مردم می توانستند تصور کنند چه حادثه ای رخ داده اما قدرت باور و بیان آن را نداشتند.
با اعلام ساعت ۷ صبح، در سکوت منتظر شنیدن اخباری بودند که جهان را در شوک و حیرت فرو می برد. همه می دانستند چه اتفاقی رخ داده اما در دل آرزو می کردند که حدسشان غلط باشد.
اولین کلمه ای که از لسان محمدرضا حیاتی گوینده رادیو بیرون آمد، گویای همه چیز بود. گوینده خبر با صدای بغض آلود و لرزان گفت: «روح بلند پیشگاه مسلمانان و رهبر آزادگان جهان، حضرت امام خمینی به ملکوت اعلی پیوست…»
برای خیلی ها دیگر همه چیز تمام شده بود اما برای بسیاری دیگر تازه این آغاز راه بود. تصور جمهوری اسلامی بدون امام خمینی(ره) برای بسیاری از مردم قابل باور نبود. اما دیری نگذشت که خبر از ادامه راه ولایت توسط حضرت آیت ا… خامنه ای تسلی دل مردم شد. و این آغاز دوره ای جدید در تاریخ معاصر کشورمان بود. دوره ای که تا به امروز با هدایت ها و رهبری های عالمانه مقام معظم رهبری ادامه دارد.
خرداد اگر چه نقطه آغاز حرکت نهضت اسلامی در ایران بود و با هجرت، شکنجه و فراغ همراه شد، اما همین خرداد پرحادثه نقطه شروعی بود بر حرکت رو به جلوی ملت ایران. ملتی که در آن خرداد داغ ۶۸ به دنیا نشان داد اگر رهبر محبوبشان دیگر در قید حیات نیست، اما همچنان سیره و روش آن در قامت شخصی همچون مقام معظم رهبری تداوم دارد و این ملت همانگونه که گوش به فرمان خمینی کبیر بودند، امروز گوش به فرمان جانشین به حق او یعنی آیت ا… خامنه ای هستند.

پیمان با امام، بیعت با رهبری
امسال سالگرد رحلت امام خمینی(ره) با ایام پایانی ماه مبارک رمضان متقارن شده است. این فرصت مناسبی است تا ملت شریف ایران ضمن تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی(ره) و حضور در حرم مطهر آن امام عزیز، در روز عید سعید فطر با حضور خود در مراسم باشکوه نماز عید، بار دیگر بیعت خود را با مقام معظم رهبری مستحکم کنند.
بدین ترتیب ملت ایران در ایامی که فشارهای دشمنان خارجی و همچنین، بی کفایتی برخی از مسئولان داخلی عرصه را بر توده مردم تنگ کرده است، حمایت و پشتیبانی خود را از ولایت فقیه اعلام داشته و این پیام را به جهان مخابره کنند که مردم ایران همچنان پشیبان ولایت فقیه هستند تا به کشور آسیبی نرسد.