حشمت ا… فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ، با اشاره به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی به خصوص رئیس جمهور این کشور علیه ملت ایران، بیان کرد: «ترامپ به شدت تحت فشار افراطیون قرار گرفته است و فکر میکند که شرایطی برای پیشبرد مناسبات افراطیاش علیه ایران فراهم کند. ترامپ و […]
حشمت ا… فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ، با اشاره به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی به خصوص رئیس جمهور این کشور علیه ملت ایران، بیان کرد: «ترامپ به شدت تحت فشار افراطیون قرار گرفته است و فکر میکند که شرایطی برای پیشبرد مناسبات افراطیاش علیه ایران فراهم کند. ترامپ و تیم تندروی آن نشان دادهاند که به دنبال حقارت ملت ایران هستند چیزی که از سوی مردم ما پذیرفتنی نیست.»
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، خاطرنشان کرد: «نخست وزیر عراق هم در دیدار و گفتوگو با مایک پمپئو، تاکید کرد که ایرانیها آمادگی کامل برای دفاع دارند که اگر به این مرحله برسد، آمریکا پیروز نخواهد شد. پس هیچ گاه فضا را به سمت جنگ پیش نبرید. بهتر است که آمریکاییها این توصیه را جدی بگیرند کما اینکه ما هم معتقدیم که این حرفها برای ایجاد فضای روانی است.»
فلاحت پیشه تاکید کرد که اظهارات ترامپ در توهین به ملت ایران ناشی از عصبانیتش است و از بسیاری از ضربالاجلها برای ملت ایران میگذرد اما ملت ایران تسلیم نشدند و حتی ایرانیان خود را با شرایط جدید وفق دادند و به دستاوردهایی هم دست پیدا کردهاند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به رفت و آمد برخی از مقامات کشورها به ایران، یادآور شد: «نمایندگان این کشورها برای میانجیگری به ایران می آیند چون در درجه اول نگران منطقه و کشورهای خودشان هستند. آنها میدانند که هر گونه تنش فراگیر میشود پس به صورت طبیعی سعی در میانجیگری دارند.» وی خاطرنشان کرد: «البته معتقد هستم که رابطه ایران و آمریکا میانجی ناپذیر است. بسیاری از مسائل و اختلاف نظرات آمریکا مشخص است و تابویی هم برای مذاکره وجود ندارد، اما شرایط مذاکره فراهم نیست. آمریکاییها در شرایط غیر واقعی حرکت میکنند، لذا ایرانیان تصمیم واقعیشان را در شرایط کنونی رو نمیکنند. پس وقتی این شرایط روانی را رها کنند و وارد فضای واقعی شوند تصمیمات دیگری اتخاذ میشود.»
فلاحت پیشه در پایان با اشاره به موضع گیری برخی کشورهای اروپایی همچون انگلیس در شرایط فعلی، گفت: «این موضع گیری ها از سمت انگلیسیها طبیعی است. آنها در سال ۲۰۰۶ یعنی زمانی که علیه لیبی تقسیم کار صورت گرفت، تضمین دادند که همراه با دولت لیبی باشند اما همزمان در بمباران لیبی شراکت داشتند. البته که در شرایط فعلی ایرانیها پختهتر هستند و به رغم نظرات متفاوت اگر شرایط دفاع پیش آید، همه یک دست و با هم دفاع میکنند.»/ایسنا
ذوالقدر: رهبری در اداره صدا و سیما دخالتی ندارند
فاطمه ذوالقدر عضو هیأت کمیسیون فرهنگی مجلس درباره طرح نظارت بر صدا و سیما و از دستور خارج شدن آن بیان کرد: «مهمترین موضوع چالش برانگیز درخصوص اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیما این مطلب است که هیچگاه نظارت بر صدا و سیما در چارچوب قانونی مشخص نبوده است.»
این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه در این طرح، پاسخگویی این سازمان به نهادهای نظارتی مد نظر قرار گرفته است، اظهار داشت: «بر اساس طرح پیشنهادی سازمان صدا و سیما به هیأت امنای ٥ نفره که از طرف مقام معظم رهبری منصوب میشوند، اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما و همچنین مجلس شورای اسلامی از طریق دو عضو ناظر خود در شورای نظارت باید پاسخگو باشد.»
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس صدا و سیما از سوی رهبری انتخابات و با وجود اینکه ایشان بارها تاکید کردهاند که فقط تعیین کننده شخص هستند و صدا و سیما یک نهاد نظامی نیست که دخالت مستقیم داشته باشند اما مخالفان طرح به این موضوع بسنده میکنند، گفت: «قطعا مقام معظم رهبری با توجه به فرمایشاتی که فرمودند دخالتی در اداره صدا و سیما ندارند.»
ذوالقدر ادامه داد: «مباحث اقتصادی هم که مطرح شد رهبری باز هم در این مورد به صدا و سیما تذکر دادند.»
وی درخصوص اینکه انتقادها نسبت به صدا و سیما بیش از گذشته شده است، آیا از رئیس این سازمان خواسته شده که در مجلس حضور پیدا کند، گفت: «رئیس صدا و سیما تنها در کمیسیون فرهنگی میتواند حضور پیدا کند و در خصوص عملکردش توضحیاتی را ارائه دهد که مدت زمان بسیاری هم هست که ایشان در کمیسیون حضور پیدا نکردهاند.»
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: «باتوجه به مسائلی که پیش آمده است ما میتوانیم از ایشان دعوت کنیم که در کمیسیون حضور پیدا کنند، تا تعامل و ارتباط خود را با نمایندگان ملت بیشتر کند و نقطه نظرات آنان را بشنود.»
وی درباره این که گفته میشود صدا و سیما در روزهایی که سیل بسیاری از مناطق را ویران کرده است میتواند ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق ذخیری ارزی برداشت کند، گفت: «ماجرا این است که در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ قرارشد به دلیل یکسری کمبود اعتبارات برای پروژههایی مانند آبرسانی، دفاعی و صدا و سیما مبلغی از صندوق ذخیره ارزی با اجازه رهبری برداشت شود اما به دلیل آمدن سیل قرار شد بخشی از این بودجه هم برای سیلزدگان اختصاص پیدا کند.»