راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور در حالی مجددا در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است که این وزارتخانه موظف بود تا پایان بهمن سال ۹۴ این سامانه را ایجاد کند. علی نبیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن بهمن ماه سال گذشته گفته بود که راه‌اندازی سامانه ملی املاک و […]

راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور در حالی مجددا در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است که این وزارتخانه موظف بود تا پایان بهمن سال ۹۴ این سامانه را ایجاد کند.
علی نبیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن بهمن ماه سال گذشته گفته بود که راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان از این سازمان گرفته شده و به معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی محول شده است.
نبیان گفته بود که راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان به معاونت ‌‌‌مسکن وزارت راه و شهرسازی محول شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، تا به صورت ویژه این موضوع پیگیری شو‌د، البته مکاتباتی د‌ر این باره انجام شده و دستگاه‌های دیگری باید بر‌ا‌ی راه‌اندازی این سامانه همکاری و به آن متصل شوند.
کارشناسان بر این باور هستند که تاخیر در ایجاد سامانه املاک و اسکان در وزارت راه و شهرسازی موجب شده تا اخذ مالیات از خانه‌های خالی از سکنه که یک مساله کوچک در این سامانه است، معطل و اجرای این برنامه تا سال ۱۴۰۰ هم به پایان نرسد.

ایجاد تعادل در بازار مسکن با دریافت مالیات بر خانه های خالی از سکنه
نبود سازوکار مناسب مالیاتی به ویژه مالیات بر عایدی سرمایه و همچنین عدم پایه‌ریزی و ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی از سوی وزارت راه و شهرسازی برای اجرای مالیات بر خانه‌های خالی، وجود ۲،۵ میلیون خانه خالی از سکنه در کشور توازن در این بخش مسکن را بر هم زده است، چرا که به اعتقاد وزارت اقتصاد یکی از راهکارهای ایجاد تعادل در این بازار در شرایط کنونی دریافت مالیات از خانه‌های خالی است.
بر اساس قانون، طراحی و ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده که این وزارت خانه باید با همکاری تعداد زیادی دستگاه مرتبط مانند سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان ثبت احوال، شرکت پست، کاداستر، اماکن ناجا و … اطلاعات مربوط به اسکان را در سامانه املاک و اسکان وارد کند که به نظر می‌رسد، اجرای این کار بسیار مشکل باشد. اما عباس فرهادیه مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به تازگی اعلام کرده است که با راه‌اندازی این سامانه تمام اطلاعات واحدهای مسکونی، وضعیت اسکان، تعداد خانه‌های خالی، تعداد خانه‌های دوم و… مشخص می‌شود. به گفته عباس فرهادیه، راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان شفافیت آماری بازار مسکن را به‌دنبال دارد و اخذ مالیات از خانه‌های خالی و مالیات بر عایدی تنها یک بخش از نتایج راه‌اندازی این سامانه خواهد بود. بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، وزارت راه و شهرسازی موظف بود تا پایان بهمن سال ۹۴، سامانه ملی املاک و اسکان کشور را ایجاد کند.
هدف از طراحی این سامانه امکان شناسایی مالکان و ساکنان یا کاربران واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی، اداری و پیگیری نقل و انتقال املاک و مستغلات به صورت رسمی، عادی، وکالتی و غیره در تمامی نقاط کشور بود. همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف شده بود تا امکان دسترسی برخط به سامانه برای سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد کند تا اخذ مالیات بر خانه‌های خالی اجرایی شود. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در خصوص به تعویق افتادن راه‌اندازی سامانه ملی املاک گفت: راه‌اندازی سامانه به استناد مصوبه هیأت وزیران بود و از سال ۹۴ آغاز به کار کرد که در همان زمان استفاده و ثبت معاملات در این سامانه اجباری بود، اما دیوان عدالت اداری کشور مصوبه‌ای داد و ثبت معاملات مسکن را در سامانه فوق، از اجبار خارج کرد.

مدیر امور اعتباری بانک مسکن خبر داد:
پرداخت ۴۷.۷ میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن در فروردین ۹۸

 

محمدحسن علمداری از پرداخت ۴۷ میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان تسهیلات مشارکت مدنی (تسهیلات ساخت) در ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت: در فروردین ماه سال جاری رقمی بالغ بر یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون تومان نیز تسهیلات ساخت به اقشار خاص پرداخت شده است.
محمدحسن علمداری مدیر امور اعتباری بانک عامل بخش مسکن با اشاره به عملکرد مناسب این بانک در حوزه تسهیلات ساخت مسکن عنوان کرد: بانک مسکن از ابتدای سال جاری عمده تمرکز خود را در پرداخت هدفمند تسهیلات در مسیر رونق بخشی به بازار مسکن به خصوص ساخت و ساز (تحریک عرضه) قرار داد. به طوری که گزارش عملکرد فروردین‌ماه سال جاری حاکی از آن است که در این ماه معادل ۴۳۱ فقره تسهیلات مشارکت مدنی به ارزش ۴۷ میلیارد و ۷۵۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به سازنده های سراسر کشور پرداخت شده است.
وی با اشاره به تسهیلات اعطایی مشارکت مدنی به تفکیک نوع تسهیلات گیرنده طی بازه زمانی مذکور گفت: در این دوره تسهیلات انفرادی با سپرده و بدون سپرده معادل ۱۴ میلیارد و ۵۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و تسهیلات پرداخت شده برای ساخت مجتمع‌های مسکونی معادل ۱۹ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است. مدیر امور اعتباری بانک مسکن همچنین رقم تسهیلات متمم طرح مسکن مهر در سه شکل انفرادی، مجتمع مسکونی و تعاونی‌ها در ماه نخست سال جاری معادل ۱۲ میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در فروردین ماه سال جاری رقمی بالغ بر یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون تومان نیز تسهیلات ساخت به اقشار خاص پرداخت شده است.