رونقبخشی به بخش مسکن از ابتدای دولت دوازدهم و با اجرای طرح اقدام ملی و یا از طریق انواع مکانیزمها برای افزایش قدرت خرید مردم با اعطای وام، عرضه اوراق عرضه و اوراق رهنی بانکی، صندوقهای مشترک زمین و مسکن و ابزار زمین همواره مطرح بوده است. در همین ارتباط، مدیرعامل سازمان ملی زمین و […]
رونقبخشی به بخش مسکن از ابتدای دولت دوازدهم و با اجرای طرح اقدام ملی و یا از طریق انواع مکانیزمها برای افزایش قدرت خرید مردم با اعطای وام، عرضه اوراق عرضه و اوراق رهنی بانکی، صندوقهای مشترک زمین و مسکن و ابزار زمین همواره مطرح بوده است.
در همین ارتباط، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ضمن تاکید بر اولویتهای وزیر راه و شهرسازی بر تحقق برنامههای مسکنی با سرعت و جدیت، با ارائه گزارشی از عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن، گفته است: از سال ۹۲ تا آبان ۹۷، واگذاری ۶۲۹۶۲ واحد مسکن، صورت گرفت. همچنین در حوزههای غیرمسکونی حدود ۷۹۲۰ قطعه تحویل داده شد.
علی نبیان واگذاری زمین به اقشار ویژه را از وظایف دیگر این سازمان برشمرد و گفت: ۱۷۳ هکتار زمین برای اختصاص به ۲۲۰۸۰ نفر از اقشار ویژه در کشور واگذار شده است و در راستای ماده ۴ قانون ساماندهی و تولید و عرضه مسکن، ۵۷۲ هکتار زمین به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تخصیص یافته است.
وی همچنین در بیان برنامه هایی که در هشت ماه باقیمانده سال در دستور کار سازمان ملی زمین و مسکن است، اعلام کرد: واگذاری ۱۱۲ هکتار در بخش مسکونی برای ۶۱۱۵ قطعه و در بخش غیرمسکونی واگذاری ۶۷۹ هکتار در دستور کار است و برای ۲۹۳۱ نفر نیز در ۱۷ هکتار واگذاری زمین در دستور کار قرار دارد.
نبیان گفت: از آبان ماه سال گذشته ۳۹ هکتار زمین برای طرح مسکن محرومان کشور واگذار کردهایم همچنین در حوزه بازآفرینی شهری نیز ۱۰ میلیون و ۸۳۰ هزار متر مربع زمین در اختیار شرکت بازآفرینی شهری قرار داده ایم.
سامانه مسکن مهر بهروزرسانی میشود
او با اعلام این مطلب که در تکمیل مسکن مهر سراسر کشور عقبماندگی وجود ندارد بر بهروزرسانی سامانه مسکن مهر تاکید و اعلام کرد: بحث مشارکت در ساخت و تولید مسکن موجب رونق تولید مسکن میشود و از این طریق، بسترسازی برای رونق تولید و ایجاد فرصت شغلی با جدیت پیگیری میشود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن درخصوص وظایف آن سازمان در خصوص مسکن مهر، اظهار کرد: مسکن مهر در کشور در حال اجرا است و این مهم طبق تاکید وزیر راه و شهرسازی تا پایان سال جاری برای مسکنهای مهر بدون پروندههای حقوقی و قضایی محقق میشود.
معاون وزیر راهوشهرسازی همچنین از واگذاری یک میلیون و ۱۹۰ هزار و ۳۶۰ واحد مسکن مهر از ابتدا تا به حال خبر داد و اعلام کرد: از این تعداد یک میلیون و ۱۵ هزار و ۶۹۰ واحد به اتمام رسیده که در ۸ ماه اخیر نیز ۵۴ هزار و ۳۸۵ واحد به متقاضیان تحویل داده ایم و امیدواریم تا پایان سال ۹۸ این تعداد مساکن مهر هم تکمیل و به متقاضیان تحویل شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بحث تامین خدمات روبنایی و زیربنایی مسکن مهر را از دیگر دغدغههای سازمان ملی زمین و مسکن و مجموعه بزرگ وزارت راه و شهراسزی عنوان و اعلام کرد: در خصوص خدمات روبنایی مسکنهای مهر، ۵۰ مجموعه تکمیل شده و یکهزار و ۸۶ واحد در برنامه تکمیل قرار دارد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به نقش سازمان متبوعش در بازسازی واحدهای آسیب دیده زلزله کرمانشاه نیز گفت: در مرحله اول ۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی واحدهای دو پروژه شهید شیرودی سرپل ذهاب و شرف آباد اسلام آباد غرب و پس از آن ۴ میلیارد تومان در نظر گرفتیم همچنین حدود ۱۵ میلیارد تومان از محل اسناد خزانه دولت برای بازسازی این پروژه ها تخصیص یافت.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن یکی دیگر از اولویتهای سازمان را بحث مشارکت در پروژهها دانست و گفت: اهداف ما بسترسازی و فراهم کردن رونق تولید در مسکن و ساختمان است، در نظر داریم با ایجاد فرصت شغلی در بخشها و صنایع مختلف ضمن ایجاد اشتغال به رونق تولید مسکن که مورد تاکید نظام است دست یابیم.
نبیان راهبردهای سازمان را در رونق پروژههای مشارکتی، دخالت مستقیم نداشتن دولت در اجرا، بدون تامین مالی توسط دولت و بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی و شفافیت اقدامات و ایجاد فرصتهای برابر عنوان کرد و افزود: سیاستهای سازمان در خصوص رونقدادن به پروژههای مشارکتی، کاهش زمان اجرای پروژهها و رفع ابهامهای قراردادها و همچنین احترام به سلایق مختلف است.
وی بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی مختلف را برای رونق دادن به تولید مسکن ضروری دانست و اعلام کرد: انواع مشارکت هم در بحث آماده سازی و هم در بحث ساختمانی بررسی شده است. در خصوص آماده سازی از ۳۵ استان تاکنون ۱۸ استان موارد را بر اساس برنامه اجرایی، اعلام کردند. جدای از بحث آمادهسازی در بحث ساخت واحدهای مسکونی، ۲۴ استان وارد عمل شده اند و ۱۱ استان دیگر نیز با ابلاغیه وزیر وارد عمل خواهند شد.
نبیان ادامه داد: اقدامات صورت گرفته شامل اقدامات ساختاری و حقوقی قراردادی است. در بخش ساختاری، شناسایی ظرفیتها، بررسی و پالایش ظرفیتها، فعالسازی پروژههای راکد و در بخش حقوقی و قراردادی شامل تهیه تیپ قراردادها، بازنگری دستورالعمل فراخوان و نحوه قیمتگذاری و انتخاب شریک و تهیه مدل اقتصادی ارزیابی پروژهها است.