۲۰۶ سال پیش در چنین روزی آنتون گراف در درِسدِن آلمان درگذشت. پنج سال طول کشید تا پیکر شیلر سراینده نامدار آلمانی را به تصویر کشید. آنتون گراف در شهر وینتِرتور در شمال شرقی سوئیس زاده شد. پدرش دست‌ورز بود و از ریخته‌گری با قلع زندگی را می‌گذراند و اصرار داشت پسرش راهش را ادامه […]

۲۰۶ سال پیش در چنین روزی آنتون گراف در درِسدِن آلمان درگذشت. پنج سال طول کشید تا پیکر شیلر سراینده نامدار آلمانی را به تصویر کشید. آنتون گراف در شهر وینتِرتور در شمال شرقی سوئیس زاده شد.
پدرش دست‌ورز بود و از ریخته‌گری با قلع زندگی را می‌گذراند و اصرار داشت پسرش راهش را ادامه دهد اما آتون بازیگوش در مدرسه فقط به نقاشی توجه داشت و هرگاه کاغذ دم دستش نبود شلوارش را خطخطی می‌کرد. ۱۷ ساله بود که پدرش با میانجی‌گری کشیش محل راضی شد او را به یک مدرسه طراحی و نقاشی بفرستد و در آنجا بود که آموزگارانش کار او را بهتر از کار خودشان یافتند. ۲۰ ساله بود که برای اندوختن تجربه بیشتر به جنوب آلمان رفت و در چند شهر شاگردی کرد. ۲۹ ساله بود که تصویری از خودش کشید و یکی از همشهریانش که تصادفا در آگسبورگ محل اقامت او بود با دیدن آن نگاره شیفته کار او شد و با اینکه هنرمند “خود را قابل این کار نمی‌دانست”، او را به دربار درِسدِن معرفی کرد. ۳۰ ساله بود که به آن شهر رفت و جز سفرهای موقتی و دیدار همیشگی از زادگاهش، تا پایان عمر در آن شهر ماند و آفرید. او بیش از ۲ هزار تصویر کشیده که بیش از ۸۰۰ مورد آن‌ها پیکرها و چهره‌های شخصیت‌های به‌نام زمانش مانند کاترین کبیر امپراتور روسیه، فریدریش بزرگ پادشاه پروس، شیلر، هردِر و گوته سرایندگان به‌نام آلمانی و بسیاری دیگر از نجیب‌زادگان، هنرمندان و شهروندان بلندآوازه اروپا بوده‌اند. تاریخ‌نگاران هنر به این نقاش که گمنام‌تر از نام‌آوران این رشته مانده، لقب “چهره‌نگار درون” داده‌اند و بر این باورند که او پیکرها و چهره‌ها را نکشیده بلکه تصویری از خلق و خو و حالات درونی مدل‌های خود نیز به دست داده است. او ۸۰ نگاره از چهره و پیکر خود به جا گذاشته که یکی از ماندگارترین آنها را در آخرین سال زندگی‌اش، زمانی که تقریبا نابینا شده بوده کشیده است. آنچه در نگاره‌های او بیشتر جلب نظر می‌کند، چشم‌ها هستند که گویی بیننده در نگاه آنها به ویژگی‌های انسان روی پرده پی می‌برد. آنتون گراف در ۷۶ سالگی در شرق آلمان درگذشت.

اولین غیر آمریکایی باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری

ثروت برنار ژان اِتین آرنو سرمایه‌دار ۷۰ ساله به عنوان ثروتمندترین فرانسوی و اروپایی از ۱۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت تا پس از بیل گیتس، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت و جف بزوس، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت آمازون به عضویت باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری های جهان درآید.
به گزارش یورونیوز ثروت آرنو به لطف رشد قیمت سهام او در جریان رونق بازارهای مالی جهان طی سال ۲۰۱۹ میلادی نزدیک به ۳۲ میلیارد دلار افزایش یافته تا مجموع ثروت او به ۱۰۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برسد. بدین ترتیب ارزش ثروت او به ۳ درصد تولید ناخالص داخلی فرانسه رسید. آرنو در حال حاضر نیمی از گروه «ال‌وی‌ام‌اچ» در مالکیت خود دارد و صاحب ۹۷ درصد سهام شرکت کریستین دیور است که در سال ۱۹۸۵ میلادی به قیمت ۱۵ میلیون دلار خریداری کرده بود. گروه «ال‌وی‌ام‌اچ» مالک بسیاری از شرکت‌های تولید کننده اقلام لوکس از لویی ویتون، هِنِسی، سِفورا، کِنزو و بولگاری است که در حوزه تولید لباس، عطر، لوازم آرایشی، ساعت، جواهرات و مشروبات الکلی فعال هستند. این گروه در سال ۲۰۱۸ میلادی بیش از ۱۴۵ هزار کارگر و کارمند داشته و نزدیک به ۴۷ میلیارد یورو درآمد از فروش محصولات آن در ۲ هزار ۴۰۰ مرکز فروش در سراسر جهان داشته است. این سرمایه دار فرانسوی پس از وقوع آتش سوزی کلیسای تاریخی نوتردام پاریس اعلام کرد که ۲۲۶ میلیون دلار از هزینه بازسازی این کلیسا را تقبل می‌کند با این حال او در جامعه فرانسه به ویژه پس از فعال شدن جنبش جلیقه زردها و اعتراض آنها به شکاف طبقاتی در جامعه فرانسه به اتهام فرار مالیاتی مورد انتقاد بخشی از مردم قرار دارد.