نشست «معیار بافت فرسوده؛ از واقعیت تا خیال» که به بررسی شاخص‌های جدید شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مانع نوسازی شدن یا راهگشایی است در گالری نظرگاه برگزار می‌شود. نشست معیار بافت فرسوده از واقعیت تا خیال که شامل بحث و تبادل نظر در خصوص مانع نوسازی یا راهگشایی شاخص‌های جدید شورای‌عالی شهرسازی […]

نشست «معیار بافت فرسوده؛ از واقعیت تا خیال» که به بررسی شاخص‌های جدید شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مانع نوسازی شدن یا راهگشایی است در گالری نظرگاه برگزار می‌شود.
نشست معیار بافت فرسوده از واقعیت تا خیال که شامل بحث و تبادل نظر در خصوص مانع نوسازی یا راهگشایی شاخص‌های جدید شورای‌عالی شهرسازی و معماری است، برگزار می‌شود.
در این نشست، میترا کریمی معاون توسعه محله‌ای سازمان نوسازی شهر تهران، محمد آیینی عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، مهدی فاطمی عضو هیات‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی و سیدامیر منصوری عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران به ایراد نقطه‌نظرهای خود خواهند پرداخت.
گفتنی است: نشست فوق امروز چهارتیرماه از ساعت ۱۶ در گالری نظرگاه به نشانی تهران، خیابان دکتر قریب، شماره ۲۳، گالری نگاه برگزار می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد:
خسارت سیل فروردین در کهگیلویه و بویراحمد ۱۵۵ میلیارد تومان است
عبدالمجید نژاد صفوی با اشاره به خسارت‌های سیل فروردین‌ماه این استان و بازگشایی محورهای ارتباطی چهار روز پس از سیل، از بازسازی محور قدیم یاسوج-شیراز به‌عنوان جایگزین اضطراری محور جدید خبر داد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به میزان بالای بارندگی‌های فروردین‌ماه و برکات آن مانند پر شدن سدها، جوشش دوباره چشمه‌ها و برخوردار شدن بخش کشاورزی استان از این بارندگی‌ها گفت: البته این بارش‌ها خسارت‌های فراوانی نیز به دنبال داشت و شدت بارندگی‌ها، حدود ۱۲۱۰ کیلومتر از مجموعه راه‌های استان تحت تأثیر قرار گرفت و خساراتی به این بخش وارد شد.
وی با اشاره به پراکندگی روستاهای استان و صعب‌العبور بودن بخشی از آن‌ها گفت: بیش‌ترین خسارات سیل در بخش راه‌های استان به راه‌های روستایی وارد آمد و بیش‌ترین آسیب‌ها ناشی از رانش و ریزش بود؛ در محور یاسوج به شیراز نیز شاهد رانش سنگین بودیم که خوشبختانه با تلاش راهداری استان و پیمانکاران تحت قرارداد در کوتاه‌ترین زمان ممکن، تردد در این مسیر از سر گرفته شد.
صفوی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در حین و پس از وقوع سیل در ستاد وزارت راه و شهرسازی و استانداری، ابراز امیدواری کرد: پس از انجام مطالعات مربوط به بازگشایی دوباره محور یاسوج-شیراز، بازسازی اساسی این محور صورت گیرد و هیچ نگرانی درباره شروع بارندگی‌های بعدی وجود نداشته باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری بابیان اینکه در سیل فروردین‌ماه در مجموع ۷۰۰ دستگاه ابنیه فنی کوچک و ۳۰ ابنیه بزرگ خسارت دید، گفت: خسارت به این ابنیه، طیفی از موارد جزئی تا تخریب کامل را شامل می‌شود و نیازمند اقدامات جدی است که توسط همکاران راهداری در حال انجام است و امیدواریم با تخصیص اعتبار در کوتاه‌ترین زمان ممکن این ابنیه بازسازی شود.
وی با اشاره به اینکه در مجموع هشت شهر و ۲۶۴ روستا از سیل فروردین آسیب‌دیده‌اند، گفت:‌ با توجه به صعب‌العبور بودن و پراکندگی روستاهای استان بخش عمده کمک‌های اولیه به ساکنان روستاها از طریق هوایی صورت گرفت و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد.
صفوی تعداد واحدهای نیازمند احداث در حوزه شهری این استان را ۳۲ و در حوزه روستایی ۴۸۵ واحد برشمرد و گفت: ۱۰۸ واحد شهری و ۳۹۲ واحد روستایی و تعداد سه واحد تجاری نیز به بازسازی نیاز دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مشکلات بسیاری از واحدهای مسکونی متأثر از سیل فروردین توسط دستگاه‌های مختلف استان حل‌شده است، افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در حوزه مسکن نیازمند حدود ۹۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم و امیدواریم با ابلاغ تخصیص‌ها بتوانیم به روند بازسازی واحدهای مسکونی سرعت بخشیم.
وی تصریح کرد: بازگشایی محورهای آسیب‌دیده ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن و حداکثر چهار روز پس از سیل انجام شد و بر اساس تصمیم‌گیری‌ها مقرر شد محور قدیم یاسوج-شیراز به‌عنوان یک راه مکمل و اضطراری بازسازی شود تا در صورت نیاز به‌عنوان راه جایگزین مورداستفاده قرار گیرد؛ به این منظور نیاز است با همکاری پلیس‌راه و اخذ مجوزهای لازم به تکمیل این مسیر سرعت بخشیده شود. صفوی عنوان کرد: محورهای ارتباطی ۱۶۰ روستا که در جریان سیل آسیب‌دیده بود،بازگشایی و ارتباطات برقرار شده است؛ همچنین در ۲۹ روستایی که ابنیه فنی به‌صورت کامل از بین رفته بود اقدامات موقتی صورت گرفته و محورها بازگشایی‌شده است. وی مجموع خسارت سیل فروردین‌ماه در بخش راه و مسکن استان را بالغ‌بر ۱۵۵ میلیارد تومان عنوان کرد و با تأکید بر ضرورت تخصیص سریع اعتبارات لازم، افزود: بلافاصله پس از سیل اقدامات لازم برای اسکان موقت ساکنان واحدهای آسیب‌دیده انجام و بسته‌های غذایی و بهداشتی در میان آسیب دیدگان توزیع شد.
وی گفت: مشکل خاصی در حوزه اسکان آسیب دیدگان نداشتیم و با توجه به روابط خوب خویشاوندی و وابستگی‌های فامیلی زیاد در استان، واحدهایی در اختیار سیل‌زدگان قرار گرفت و مانع از این شد که با مشکلات اجتماعی روبرو شویم. در روستاها نیز همین اتفاق صورت گرفت و اسکان موقت بخشی از ساکنان واحدهای آسیب‌دیده نیز از طریق ساختمان‌های اداری و با همکاری بخشداری‌ها، آموزش‌وپرورش و خانه‌های بهداشت انجام شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه پس از سیل فروردین‌ماه تنش‌های اجتماعی در استان نداشتیم گفت: همیاری، همفکری و همدلی دستگاه‌های اجرایی سبب شد که به مشکل اجتماعی برخورد نکنیم.