معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر ضرورت فعالیت در حوزه اکوسیستم و محیطزیست، گفت: اقتصاد سالهای آینده استان زنجان میتواند بر پایه دانشبنیان شکل بگیرد. سورنا ستاری با تاکید بر اینکه استان زنجان در حوزه علمی و فناوری نقش قابل اهمیتی را در کشور ایفا میکند، اظهار کرد: اصولاً سالهای آتی این […]
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر ضرورت فعالیت در حوزه اکوسیستم و محیطزیست، گفت: اقتصاد سالهای آینده استان زنجان میتواند بر پایه دانشبنیان شکل بگیرد. سورنا ستاری با تاکید بر اینکه استان زنجان در حوزه علمی و فناوری نقش قابل اهمیتی را در کشور ایفا میکند، اظهار کرد: اصولاً سالهای آتی این استان باید بر پایه اقتصاد دانشبنیان شکل بگیرد؛ چراکه از توانمندیهای بالقوهای در حوزههایی از جمله برق، الکترونیک، آیسیتی و کشاورزی برخوردار است.
وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیتهای موجود در استان زنجان، میتوان سرمایهگذاریهای خوبی در حوزه شرکتهای دانشبنیان انجام داد، ادامه داد: خوشبختانه برنامههای خوبی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان در سطح کشور در نظر گرفته شده است و در حال حاضر، ۴۴۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور فعال است. ستاری همچنین با تاکید بر اینکه امسال، میزان حمایت از شرکتهای دانشبنیان چند برابر شده است، افزود: این شرکتها از مزیتهایی از جمله معافیت گمرکی و تسهیلات بانکی برخوردارند و بانکهای عامل برای ارائه تسهیلات، همکاری خوبی با شرکتها دارند. معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری نیز حمایتهای خوبی از این حوزه دارد. اما مهمترین موضوع، فعالیت در حوزه اکوسیستم و محیطزیست است که باید زمینه برای آن فراهم شود.
ممنوعیت تولید کیسههای پلاستیکی در نیوزیلند
نیوزیلند با تصویب قانونی تولید کیسههای پلاستیکی یک بار مصرف در این کشور را، ممنوع کرد.
مرگ یک میلیون پرنده و دیگر اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از آلودگی پلاستیکی امروزه این معضل را به یکی از دغدغههای بزرگ در جهان تبدیل کرده است.
بنا بر تخمینهای انجمن آمار سلطنتی بریتانیا، ۹۰.۵ درصد از تمام پسماندهای پلاستیکی هیچگاه بازیافت نمیشوند، این پسماندها یا دفن شده یا در محیط زیست انباشت میشوند.
اگر میزان تولیدات و مدیریت پسماند با همین روند کنونی ادامه یابد، وسعت این اقیانوس پسماندی تا سال ۲۰۵۰ تقریباً دو برابر خواهد شد. حال نیوزیلند با اجرایی کردن مصوبهای که اوت گذشته طرح شده بود، تولید کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف را در این کشور ممنوع کرده است.
کمپانیهایی که از این ممنوعیت تخطی کنند، با مجازاتهای سنگین از قبیل جریمه نقدی تا سقف ۶۷ هزار دلار، روبهرو میشوند. این در حالی است که سوپرمارکتهای مهم نیوزیلند پیشتر به طور داوطلبانه این نوع کیسهها را تحریم کرده بودند.
با استناد به برنامه زیست محیطی سازمان ملل متحد، بیش از ۸۰ کشور ممنوعیت مشابهی را بر تولید و استفاده از کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف اعمال کردهاند. کانادا نیز در ماهی که گذشت، در اقدامی مشابه تولید و پخش محصولات پلاستیکی چون نی و گوش پاککن را از سال ۲۰۲۱ در این کشور ممنوع کرد.
سیلاب ۹۵ درصد هورالعظیم را سیراب کرد
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: در سیلاب اخیر نیز ۹۵ درصد تالاب آبگیری شد که پنج درصد باقی مانده نیز به خاطر توپوگرافی زمین بوده است.
کیامرث حاجی زاده اظهار کرد: سیلاب اخیر درس عبرت خوبی که به ما داد این بود که تعدی ما به حریم های رودخانه ها و محیط زیست موجب ایجاد مشکلات زیادی در سیلاب اخیر شد.
وی افزود: در طول سال هایی که استان با ریزگرد درگیر بود کار اساسی صورت نگرفت اما پس از بحران بهمن ۹۵ جهش بزرگی در حوزه محیط زیست و بحرانهای صورت گرفت.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: مشکلات امروز در حوزه محیط زیست ناشی از غفلت ها و سوتدبیرهای گذشتگان در این حوزه است. حاجی زاده گفت: حوضچه های چهار و پنج تالاب هورالعظیم در سالیان گذشته بر اثر سیاست های غلط برای استخراج نفت خشک شدند. وی ادامه داد: در دولت فعلی برای آبگیری این دو حوضچه ایستادیم و آبگیری شدند و در سیلاب اخیر نیز ۹۵ درصد تالاب آبگیری شد که پنج درصد باقی مانده نیز به خاطر توپوگرافی زمین بوده است. مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: مدیریت ارشد استان نگاه تعاملی به همه بخش ها دارد و انتظار ما این است که واقعیت هایی که در این دوره و دولت افتاده را ببینیم هرچند که معتقد هستیم نقص هایی نیز وجود دارد. حاجی زاده گفت: اهمیت اطلاع رسانی و آموزش به مردم بسیار مهم است تا بدانیم اگر به طبیعت دست اندازی شود موجب گرفتاری به قهر طبیعت می شود.