حمید بنایی با اشاره به اهداف پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه در راستای تعادل عرضه و تقاضا اظهار کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه ساخت سالانه ۹۰۰ هزار واحد مسکونی هدف‌گذاری شده است اما از برنامه عقب هستیم که با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی، تازه بخشی از این کمبود جبران می‌شود. عضو […]

حمید بنایی با اشاره به اهداف پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه در راستای تعادل عرضه و تقاضا اظهار کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه ساخت سالانه ۹۰۰ هزار واحد مسکونی هدف‌گذاری شده است اما از برنامه عقب هستیم که با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی، تازه بخشی از این کمبود جبران می‌شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح های متنوعی در حوزه مسکن در دولت های مختلف برای ساماندهی بازار مسکن اعلام شد اما متاسفانه در مقاطع مختلف رها شدند، اظهار داشت: طرح مسکن مهر یکی از طرح های خوب در این حوزه بود که البته اشکالات و نواقص فراوانی داشت.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به طرح اقدام ملی ساخت مسکن افزود: خوشبختانه محمد اسلامی وزارت راه و شهرسازی، طرح خوبی را آغاز کرده که بر مبنای آن ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته خواهد شد که ساخت ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید و ۲۰۰ هزار واحد نیز در بافت فرسوده هدف گذاری شده است. بنایی ادامه داد: در مناطق روستایی نیز نیاز به مسکن زیاد است که در این زمینه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می‌تواند با کمک دستگاه‌های حمایتی باید ساخت و ساز در این مناطق را رونق دهد. عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با حمایت از طرح مسکن کارمندان به پایگاه خبری بانک مسکن، گفت: این طرح نیز پیشنهاد خوبی است که توسط وزیر راه و شهرسازی ارایه شده است. به دلیل اینکه در قالب طرح اقدام ملی مسکن و همچنین طرح مسکن کارمندان واحدهای مسکونی در اراضی دولتی ساخته می شود می تواند بخش قابل توجهی از قیمت مسکن را کاهش دهد. وی با انتقاد از برخی دستگاه‌ها و ادارات استانی که نسبت به ارایه اراضی مازاد خود مقاومت می کنند، افزود: مقاومت برخی دستگاه‌ها به هیچ‌وجه قابل‌توجیه نیست و برخی تصور می‌کنند مالک همیشگی این اراضی هستند در صورتی که این اراضی سرمایه ملی است و باید در همین راستا بهره‌بردای شوند. عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: از سوی دیگر اصرار کمیسیون عمران این است که بانک مسکن به عنوان یک بانک توسعه‌ای باید جایگاه ویژه‌تری داشته باشد و جایگاه مسکن در کنار این بانک حفظ شود

وی با بیان اینکه میزان افزایش سرمایه بانک مسکن در بودجه ۹۸ به تناسب تعهدات و تکالیف بانک مسکن کفایت نمی‌کند، گفت: سایر بانک‌ها نیز در حوزه مسکن باید وارد شوند و یک اجماع در این حوزه صورت گیرد.

بنایی تاکید کرد: مسکن قطعا قابل مدیریت است و امیدواریم با اقداماتی که توسط مدیران بانک مسکن و وزیر راه و شهرسازی آغاز شده است امید در دل جوانان برای تامین مسکن زنده شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم همچنین افزایش سقف تسهیلات مسکن را یکی دیگر از راهکارهای افزایش قدرت خرید عنوان کرد و افزود: باید راهکارها و برنامه های انگیزشی و تشویقی برای بازیگران بخش مسکن در جهت کاهش قیمت تمام شده در دستور کار قرار گیرد.

 

 

ساماندهی حاشیه نشینان چابهار و زاهدان
با احداث واحدهای مسکونی بنیاد مسکن

جواد حق‌شناس با اعلام این مطلب که عملیات اجرایی ساخت برخی از واحدهای مسکونی جزو تعهد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در طرح اقدام ملی در دو شهر چابهار و زاهدان آغاز شده است از تخصیص زمین از سوی سازمان ملی زمین و مسکن به بنیاد برای این منظور خبر داد. معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدامات آن بنیاد را در خصوص ساخت بخشی از تعهدات بنیاد مسکن در احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی در دو شهر چابهار و زاهدان تشریح کرد.

حق‌شناس با اعلام این مطلب که در چابهار از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سه ستاد معین مستقر شده است، گفت: شرکتی با ۲۵ نیروی حفاظتی برای نگهداری و حفاظت از اراضی ملی که سازمان ملی زمین و مسکن در اختیار بنیاد مسکن برای بازسازی قرار داده است، مستقر شده‌اند. همچنین، با  مقامات محلی از جمله فرماندار، دادستان، بازپرسی و دیگر مقامات محلی گفتگوهای لازم برای همکاری با بنیاد انجام شده و حفاظت از اراضی تحت اختیار بنیاد با هماهنگی مسئولان محلی در حال انجام است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، همکاری مقامات محلی را در چابهار و زاهدان برای حفاظت از اراضی داخل محدوده و بافت شهری، مثبت ارزیابی کرد و افزود: با استقرار ستادهای  معین نزدیک به ۳ هزار پرونده مجدد پلاک به پلاک جانمایی شد و موقعیت آنها در نقشه ثبت شد. حق‌شناس با اعلام اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال ثبت و پردازش اطلاعات مربوط به ساکنان بافت‌های حاشیه و بافت فرسوده شهری چابهار است، توضیح داد: با شرکت طرح جامع شهر و معاونت معماری و شهرسازی وزارتخانه جلساتی برگزار شده است و مقرر شده تا آنها سازمان فضایی چابهار را به بنیاد مسکن به منظور استقرار خدمات عمومی و استقرار واحدهای مسکونی ارایه دهند و در این رابطه، هماهنگی‌ها انجام گرفته است. وی در خصوص تعیین الگوی ساخت و ساز در چابهار نیز اعلام کرد: الگوهای ساخت و ساز در یک طبقه مسکونی و همچنین ۳طبقه با رویکرد انبوه‌سازی تهیه شده است. حق‌شناس گفت: هم در مبحث سازه و هم در مبحث معماری کارها انجام شده است و سازمان ملی زمین و مسکن، زمین موردنیاز را برای اینکار به بنیاد مسکن اختصاص داده است. منتظر هماهنگی و تشکیل جلساتی در این خصوص با مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری هستیم.

وی در خصوص ساماندهی و احداث واحدهای مسکونی در زاهدان نیز اعلام کرد: جلسات اولیه با استان انجام شده است. محلاتی که باید مورد نوسازی قرار بگیرد ۵ محله هستند که انتخاب شده اند با شرکت شهر خانه و طرح جامع شهر هماهنگ شده که آنها طرح اولیه را با سازمان فضایی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ارایه دهند.