زهرا ایرانشاهی آیین بدرقه زائران بیت‌الله الحرام صبح دیروز در ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) و با حضور علی عابدزاده رییس سازمان هواپیمایی کشوری، علیرضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت، کاپیتان دهقانی زنگنه مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و علی رستمی مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام برگزار شد. […]

زهرا ایرانشاهی
آیین بدرقه زائران بیت‌الله الحرام صبح دیروز در ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) و با حضور علی عابدزاده رییس سازمان هواپیمایی کشوری، علیرضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت، کاپیتان دهقانی زنگنه مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و علی رستمی مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام برگزار شد.

موضوع «ایمنی» برای ما مهم‌تر از «تاخیر» پروازهاست
رییس سازمان هواپیمایی کشوری خطاب به زائران حج تمتع ۹۸ گفت: موضوع ایمنی برای ما از مسئله تأخیر مهم‌تر است از همین رو نباید نگرانی بابت تأخیرها داشته باشیم.
علی عابدزاده در مراسم بدرقه زائران حج تمتع ۹۸ از ترمینال سلام با بیان اینکه انجام عملیات حج جزئی از ذات صنعت حمل‌ونقل هوایی شده است، عنوان کرد: به محض اینکه آخرین حاجی از سفر بازمی‌گردد سازمان حج و زیارت دو ماه بعد نامه‌ای به سازمان هواپیمایی کشوری در رابطه با برنامه‌ریزی پروازهای حج ارسال می‌کند؛ از همین رو پروازهای حج یک کار دائمی در صنعت هوایی کشور تبدیل شده است.
وی در ادامه به هماهنگی بسیار زیاد پروازهای حج اشاره کرد و گفت: در مدت کوتاهی حدود ۴ میلیون مسافر از سراسر جهان وارد فرودگاه‌های مدینه و جده می‌شوند از همین رو هرگونه ناهماهنگی به عملیات پروازهای حج خدشه وارد می‌کند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری عنوان کرد: ما در شرایطی در جامعه جهانی زندگی می‌کنیم که برای ما محدودیت‌هایی ایجاد شده است که این امر روی عملیات پروازهای حج اثرگذار است اما علی رغم تمام این محدودیت‌ها تلاش خود را در راستای انجام سفری آرام و ایمن خواهیم کرد.
عابدزاده با بیان اینکه ما در حج امسال در راستای همان محدودیت‌ها ناچار شدیم تمام جابه‌جایی زائران ایرانی را خودمان انجام بدهیم، بیان کرد: این در حالی بود که در سال‌های گذشته خط هواپیمایی عربستان سعودی برای جابه‌جایی ۲۵ تا ۵۰ درصد زائران ایرانی به ما کمک می‌کرد، اما به هر دلیلی در سال جاری عربستان این مساعدت را نکرد. معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه موضوع ایمنی برای ما از مسئله تأخیر مهم‌تر است، عنوان کرد: با وجود همه محدودیت‌ها، هیچ‌گونه کوتاهی در امور فرودگاهی و پروازی پذیرفتنی نیست.

بسیج تمام هواپیماهای پهن‌پیکر «هما» برای انتقال حجاج
مدیرعامل شرکت ایران‌ایر در ادامه این مراسم به محدودیت ناوگان این شرکت در پراوزهای حج اشاره کرد و گفت: تمامی هواپیماهای پهن پیکر را در راستای انتقال حجاج به عربستان به کار می‌گیریم.
کاپیتان دهقانی زنگنه مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در این مراسم عنوان کرد: نزدیک ۵ دهه است که هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران وظیفه خادمی حجاج را بر عهده دارد.
او در ادامه اضافه کرد: کلیه کارکنان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عملیات پروازهای حج به‌عنوان ضرورت یک تکلیف شرعی نگاه می‌کنند و در راستای این موضوع ما تمامی امکانات خود را در هما بسیج کرده‌ایم تا انشاالله بتوانیم عملیات حج امسال را به نحو احسن مدیریت و به انجام برسانیم.
این مقام مسئول در هما به موضوع ممانعت عربستان در رابطه با جابه‌جایی زائران ایرانی اشاره کرد و توضیح داد: خطوط هوایی عربستان در سال‌های گذشته به ایران در جهت جابه‌جایی زائران کمک می‌کرد. اما امسال بنا به دلایلی از این موضوع امتناع ورزید که در راستای این اتفاق جابه‌جایی تمام زائران برعهده این شرکت قرار گرفت.
زنگنه در ادامه عملیات حج امسال را در راستای این اتفاقات خاص دانست و افزود: صنعت هوایی کشور در خط مقدم تحریم‌های ناجوانمردانه دشمنان ایران است امسال عملیات در این شرایط خاص با توکل به خدا به بهترین شکل به پایان خواهد رسید.
مدیرعامل ایران‌ایر به محدودیت ناوگان این شرکت در راستای تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: حتی شرکت‌های هواپیمایی داخلی نیز نمی‌توانند به ما کمک کنند اما ما تمامی هواپیماه‌های پهن پیکر خود را به جهت انتقال حجاج به کار خواهیم گرفت. بنابراین ما انتظار داریم سایر دستگاه‌ها نیز به ما کمک کنند.
او به انجام پروازهای ایمن و به موقع تاکید کرد و گفت: تلاش ما بر این است که از هرگونه سنگ‌انداری تحریم‌ها جلوگیری و یا آن را به حداقل برسانیم.
وی در انتها گفت: اطلاع‌رسانی به زائران از طریق سایت هما و شماره تلفن‌هایی که بر روی سایت قرار گرفته و شبکه‌های اجتماعی در دسترس زائران قرار خواهد گرفت.

تلاش کردیم ترمینال سلام برای مراسم حج امسال آماده شود
علی رستمی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام در این مراسم گزارش خلاصه‌ای از عملیات حج در شهر فرودگاهی امام ارائه کرد و گفت: از هفدهم تیرماه عملیات حج از فرودگاه امام آغاز خواهد شد که حدود ۳۰ هزار نفر از این فرودگاه عازم سرزمین وحی خواهند شد.
وی عنوان کرد: شهر فرودگاهی امام میزبان زائران استان البرز، تهران, قم، لرستان، کاشان خواهد بود.
رستمی با تاکید بر اینکه هماهنگی و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت انجام پروازهای روان انجام گرفته است، بیان کرد: این اتفاق امکان‌پذیر نبود مگر با همکاری مدیران و مسئولانی در برگزاری حج ۹۸ نقش داشتند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی به آماده‌سازی ترمینال سلام اشاره کرد و افزود: عملیات ساخت ترمینال سلام از سال‌های گذشته آغاز شده بود اما در یک سال گذشته فعالیت‌های ساخت آن سرعت گرفت که در نهایت برای عملیات حج تمتع سال جاری آماده شد.
وی همچنین از تمامی کسانی که برای عملیات حج تلاش کردند تشکر کرد و گفت: همه مسئولان به ویژه وزیر راه و شهرسازی تاکید جدی برای انجام پروازهای حج به بهترین شکل ممکن داشتند.