نیلوفر منصوری گاهی لحظه های زندگی آنقدر مهم می شوند که می توانند برای زندگی و جان تصمیم بگیرند. دقیقه و حتی ثانیه زمان هایی طلایی برای زندگی کردن هستند که باید آگاهانه و هوشیارانه برای آن اندیشه کرد. سکته قلبی یکی از شایع ترین علل ناتوان کننده افراد و مرگ و میر در جهان […]
نیلوفر منصوری
گاهی لحظه های زندگی آنقدر مهم می شوند که می توانند برای زندگی و جان تصمیم بگیرند. دقیقه و حتی ثانیه زمان هایی طلایی برای زندگی کردن هستند که باید آگاهانه و هوشیارانه برای آن اندیشه کرد. سکته قلبی یکی از شایع ترین علل ناتوان کننده افراد و مرگ و میر در جهان است که اگر در زمان طلایی تشخیص و درمان شود علاوه بر افزایش شانس بهبود بیمار به ارتقاء کیفیت زندگی وی نیز کمک می کند. سکته قلبی فرآیندی است که در آن قسمت هایی از عضله قلب به علت کاهش جریان خون از بین می رود در واقع سکته قلبی زمانی رخ می دهد که در اثر انسداد ناشی از لخته در رگ ها، جریان خون کاهش و یا متوقف شود. دبیر علمی بیست و یکمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق، از پایین بودن سن شیوع سکته قلبی در ایران در مقایسه با کشورهای اروپای غربی و آمریکا خبر داد.
۵۱ مرکز درمانی کشور مجهز به اجرای طرح ۲۴۷
حدود ۲۰تا۳۰درصد از سکته های مغزی به دنبال نامنظمی های قلب اتفاق می افتد. به دنبال این نامنظی های ضربان، در داخل قلب لخته ایجاد شده و این لخته می تواند وارد رگ ها شده و از این طریق به مغز وارد شود که در نهایت منجر به سکته مغزی می شود. به گفته دبیر علمی کنگره تازه های قلب و عروق؛ با دو روش جدید می توان از سکته های مغزی ناشی از بیماری های قلبی جلوگیری کرد. یکی از این روش ها، داروهای جدید ضد انعقادی است که خوشبختانه دو مدل از این داروها در کشور ایران وارد شده و مورد مصرف بیماران قرار می گیرد.
به دومین روش برای جلوگیری از بروز این سکته ها اشاره کرد و افزود: در روش دوم که عمل جراحی بسته است، از طریق رگ پای بیمار صورت می گیرد. در این روش آن قسمت از قلب که در آن لخته ایجاد می شود را می بندیم تا ایجاد لخته در این ناحیه صورت نگیرد. وی افزود: متأسفانه سن شیوع بیماریهای قلبی بین ۱۰ تا ۲۰ سال کمتر از کشورهای اروپایی و شمال آمریکا است و در حال حاضر شیوع سکته قلبی در ایران حتی در میان جوانان ۲۰ ساله نیز رخ میدهد.اسلامی تأکید کرد: در حال حاضر ۵۱ بیمارستان در کشور قابلیت اجرای طرح ۲۴۷ را دارند و این پروژه پزشکی یکی از موفقترین طرحهای وزارت بهداشت محسوب میشود، زیرا بیماران قلبی در کمترین زمان مراحل درمانشان شروع شده و در حدود نیم ساعت بیمار از آمبولانس به اتاق آنژیوگرافی منتقل میشود.دبیر علمی بیست و یکمین کنگره تازههای قلب ایران ادامه داد: در سال گذشته ۱۵ هزار بار طرح ۲۴۷ ویژه بیماران قلبی – عروقی در کشور انجام شده است.اسلامی با اشاره به اینکه طرح ۷۲۴ برای بیماران مبتلا به سکته مغزی از دیگر پروژههای موفق پزشکی در وزارت بهداشت محسوب میشود، بیان کرد: در حال حاضر در شهر تهران ۱۵ مرکز درمانی و بیمارستان قابلیت اجرای طرح ۲۴۷ را دارند که در این میان چند بیمارستان خصوصی نیز قابلیت اجرای این طرح را دارند.به گفته وی در زنان سکتههای قلبی نسبت به مردان دیرتر تشخیص داده میشود و بسیاری از دردهای قفسه سینه به دلیل مشکلات عصبی است.
درمان بیماری های قلبی در داخل کشور
در گذشته بیماران قلبی برای درمان به خارج از کشور اعزام میشدند که با برنامه ریزی های خوب وزارت بهداشت امروزه تمام بیماران قلبی در داخل کشور درمان می شوند. رئیس انجمن کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق با بیان این مطلب گفت: همچنین در گذشته برای آنژیوگرافی بیمار، باید چند روز برنامه ریزی می کردیم اما امروزه این امر در کم ترین زمان انجام می شود.
دکتر مسعود قاسمی، با اشاره به برگزاری بیست و یکمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق گفت: در این کنگره، پیشکسوتان این رشته و همچنین مهمانان خارجی از کشورهای اروپایی و شمال آمریکا حضور دارند. تازههای قلب و عروق، آخرین روش های تشخیصی و درمانی و پنل های علمی در این کنگره بررسی و تبادل نظر میشود. وی اضافه کرد: طرح ۲۴۷ بسیار در کشور موفق است و برای سکته های حاد قلبی استفاده می شود؛ این طرح در دنیا انتخاب اول است. به گفته وی سن ابتلا به سکته مغزی در ایران نسبت به کشورهای اروپایی کاهش پیدا کرده است.