هیات دولت در جلسه دیروز خود که به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن میلاد باسعادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت به مردم سراسر کشور، اعتبارات لازم برای برای بازسازی زیرساختهای آسیب دیده از سیل را به تصویب رساند. هیات وزیران با اختصاص ۳۰ هزار میلیارد ریال […]
هیات دولت در جلسه دیروز خود که به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن میلاد باسعادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت به مردم سراسر کشور، اعتبارات لازم برای برای بازسازی زیرساختهای آسیب دیده از سیل را به تصویب رساند.
هیات وزیران با اختصاص ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور جبران خسارت و بازسازی زیرساخت های آسیب دیده ناشی از سیل فروردین ماه سال جاری موافقت کرد.
بررسی گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مناسبت آغاز هفته تامین اجتماعی و بهزیستی در کشور
در ادامه جلسه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مناسبت آغاز هفته های تأمین اجتماعی و بهزیستی در کشور، گزارشی از فعالیت ها و خدمات این دو سازمان به هیئت وزیران ارایه داد.
بر پایه این گزارش، علی رغم محدودیت ها و براساس سیاست و اهتمام ویژه دولت، سازمان بهزیستی کشور نسبت به رسیدگی به وضعیت مددجویان و محرومان اقدامات گسترده ای انجام داده است. همچنین تلاش شده تا مستمری آنها بین سه تا پنج برابر در طی این سال ها رشد نماید.
در سال ۱۳۹۸ نیز با افزایش یک هزار میلیارد تومان اعتبارات کمک به مددجویان و رسیدن سقف آن به ۲۷۰۰ میلیارد تومان، این امکان فراهم شد تا ۱۸۷ هزار نفر معلولی که به صورت انفرادی تاکنون از مستمری مددجویی برخوردار بودند، متناسب با بُعد خانوار، مستمری آنها افزایش یابد.
هیات وزیران ضمن تشکر از همه مددکاران و کارکنان خدوم سازمان بهزیستی و همه نهادهای حمایتی از شرکای اجتماعی خود که با مشارکت در خیر جمعی و به کمک محرومان و نیازمندان می شتابند، تقدیر کرد.
همچنین به مناسبت هفته تأمین اجتماعی، گزارش مختصری از خدمات سازمان تأمین اجتماعی به دولت ارائه شد.
براساس این گزارش، در این سازمان بالغ بر ۳۵۰ طرح کوچک و بزرگ برای خدمات درمانی مطلوب تر به مخاطبان سازمان خصوصاً جامعه کارگری و بازنشستگان تأمین اجتماعی در دولت اجرا شد تا ادامه خدمات را به مخاطبان خود افزایش دهد؛ همچنین، در هفته تأمین اجتماعی حدود ۴۰ طرح از این طرح ها در سراسر کشور بهره برداری خواهند رسید.
دولت همچنین از خدمات همه کارکنان خدوم سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور و شرکای اجتماعی این سازمان، کارگران عزیز و کارفرمایان محترم در همکاری با دولت در یک مدیریت سه جانبه گرایانه تقدیر کرد.
با تصمیم دولت، صندوق های قرض الحسنه ساماندهی می شود
دولت به پیشنهاد بانک مرکزی و به منظور مراقبت از اعتماد و اموالعمومی، لایحه اصلاح قانون برنامه ششم توسعه درخصوص نحوه فعالیت صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای و صندوقهای قرضالحسنه زیر نظر سازمان اقتصاد اسلامی را به تصویب رساند.
این لایحه با تقویت نقش نظارتی بانک مرکزی بر صندوق های قرض الحسنه تصویب شده است.
تصویب تغییرات تقسیمات کشوری در چهار استان کشور
در اجرای قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری براساس بررسیهای انجام شده، هیئت وزیران با تغییر و اصلاحات تقسیماتی در استانهای خوزستان، فارس، اردبیل و همدان موافقت نمود.
دولت برای خانهدار شدن به مردم یارانه دهد
یک عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: اگر دولت به دنبال تامین مسکن برای مردم به ویژه اقشار محروم و کم درآمد است باید به آنان یارانه دهد و نیازی به تصویب قوانین جدید برای این کار نیست.
کمالالدین شهریاری با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت مسکن نیازی به ارائه و تصویب طرح و لایحه نیست، اظهار داشت: قوانین متعددی در زمینه مسکن وجود دارد و به جای قانونگذاری جدید، باید قوانین مصوب به درستی اجرا شود.
وی با بیان اینکه اگر دولت به دنبال تأمین مسکن برای مردم به ویژه اقشار محروم و کم درآمد است باید به آنان یارانه دهد، ادامه داد: دولت میتواند در قالبهای مختلفی چون کاهش قیمت زمین، مصالح و هزینههای اداری و کسب پروانه به مردم یارانه دهد و این اقدامات حمایتی میتواند به خانهدار شدن مردم کمک کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه از سوی دیگر این یارانه میتواند از طریق فروش اموال مازاد و املاک در اختیار وزارت راه و شهرسازی تأمین شود، تصریح کرد: در واقع دولت و وزارت راه و شهرسازی میتوانند زمینها و املاکی را که در اختیار دارند، با شرایط خاصی به سازندگان محول کنند تا از این طریق واحدهای کوچک مسکونی احداث و با قیمت تمام شده پایین به مردم عرضه شود که مسلماً این راهکار منجر به کاهش اجاره بها و خرید مسکن میشود.
شهریاری بیان کرد: همچنین دولت در این راستا باید تسهیلات ویژهای چون معافیت از پرداخت عوارض در بافتهای فرسوده، افزایش سهم تسهیلات در قیمت مسکن، کاهش مبلغ اقساط و نرخ سود بانکی را برای مردم در نظر گیرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح مسکن مهر در آن مقطع حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه روی دست دولت گذاشت و اگر دولت این هزینهها را متقبل نمیشد و بانک مسکن هم در این زمینه همکاری نمیکرد، امروز خانههای مسکن مهر به دست متقاضیان نمیرسید و بر این اساس امروز هم دولت باید به مردم برای خانه دار شدن کمک کند.