جامعه متشکل از افراد انسانی و مجموعه ای به هم پیوسته می باشد و فطرت انسان به پیوند و وابستگی فکری و روانی و حمایت از یكدیگر نیاز دارد. بر همین پایه، بشر هیچگاه از تعامل با دیگران بی نیاز نیست و همواره به یاری دیگران نیازمند است. هرگاه این ارتباط و پیوند با تعهد […]
جامعه متشکل از افراد انسانی و مجموعه ای به هم پیوسته می باشد و فطرت انسان به پیوند و وابستگی فکری و روانی و حمایت از یكدیگر نیاز دارد. بر همین پایه، بشر هیچگاه از تعامل با دیگران بی نیاز نیست و همواره به یاری دیگران نیازمند است. هرگاه این ارتباط و پیوند با تعهد و احساس مسوولیت متقابل همراه باشد، اثر نیك و ارزنده ای در بهبود وضعیت اجتماع ایجاد میكند. در این میان تأمین اجتماعی و بهزيستی، وضعيت اقتصادی، اجتماعی و روانی و حتی سياسی را در جهت حفظ كرامت انسانی و مسئوليت پذيری افراد جامعه را در قبال يكديگر و ارتقاي توانمندي هاي آنان رادر يك جامعه نشان مي دهد و در آن بر حالاتي از قبيل سلامت،نشاط،سعادت و يا مساعدتهایی كه به صورت مادي و معنوي در قالب مجموعه اي از برنامه ها و خدمات سازمان يافته در جهت تأمين حداقل نيازهاي اساسي يك جامعه ارائه مي گردد تاكيد مي شود و با شاخص هايي چون آموزش و پرورش رایگان، بهداشت و درمان، تغذيه، مسكن، اشتغال و هزينه و در آمد، گذران اوقات فراغت و دسترسي به تسهيلات فرهنگي، زيست محيطي و امنيت و آسايش رواني و اجتماعي ارزیابی می شود.
حمایت و توانبخشی معلولان، سالمندان، افراد در معرض آسیب های اجتماعی و تلاش برای حفظ کیان خانواده های آسیب دیده و آسیب پذیر، حمایت و نگهداری از معلولان غیرقابل توانبخشی و بسیار شدید، تدوین استانداردهای خدمات تخصصی توانبخشی و نظارت بر حسن اجرای آنها، انجام برنامه های كاهش آسیب و عوارض بهداشتی، برنامه ریزی و تامین موجبات و جذب خدمات داوطلبانه، گسترش موسسه های خیریه و غیردولتی، برنامه های فرهنگی و فوق برنامه برای افراد زیر پوشش، از جمله وظایفی است که این سازمان می بایست به نحو احسنت و فراگیر ارائه دهدو با این اقدامات در برابر خشونت، بيكاری و فقر، آسيب های روانی،خانوادگی و اجتماعي و اقتصادي، از جامعه مراقبت و حمایت نمايد و براي افراد جامعه فضای استفاده از فرصت ها و امتیازات را فراهم كند.
در این راستا مجلس شورای اسلامی علاوه بر بررسی و پیگیری مصوبات دولت و لوایح ارائه شده که در قالب برنامه های پنج ساله و یا مشخصاً در جهت ساماندهی امور معلولین،زنان سرپرست خانوار و افراد آسیب دیده مطرح می شود، با ارائه ی طرح هایی در زمینه ازدواج و تحکیم خانواده و بهداشت و درمان بیماران خاص و سایر موارد مشابه،جهت تسهیل امور اجرایی سازمان های مربوطه و هموار نمودن مسیر برای نیل به رفاه اجتماعی از هیچ کوششی فروگذار نیست چرا که پیشگیری از بیماریهای جسمی و روانی و اخلاقی و آسیبهای اجتماعی و درمان آنها به منظور حفظ و تأمین بهداشت جسمی و روانی اجتماع
می بایست در اولویت هر جامعه سالم باشد. اینچنین است که در سوره مائده می فرماید «مَنْ اَحْیاها فکانما احیا النّاس جمیعاً:و هر کس که نفسی را حیات بخشد مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است.»