زهرا ایرانشاهی مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی اخیرا در اظهار نظری گفته است که سازمان بنادر به دلیل فعالیت در حوزه تجاری در حذف فرآیندهای غیرضروری به‌عنوان مشوقی برای مشارکت و فعالیت بیشتر بخش خصوصی پیشرو است. محمدعلی سعیدی‌پور با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل در بهره وری بالا بهبود […]

زهرا ایرانشاهی
مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی اخیرا در اظهار نظری گفته است که سازمان بنادر به دلیل فعالیت در حوزه تجاری در حذف فرآیندهای غیرضروری به‌عنوان مشوقی برای مشارکت و فعالیت بیشتر بخش خصوصی پیشرو است. محمدعلی سعیدی‌پور با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل در بهره وری بالا بهبود «فرآیند” است، اظهار کرد: علاوه بر نیروی انسانی، منابع و تجهیزات، این فرآیندها هستند که به عنوان یک مولفه اثرگذار در بالا بردن بهره روی کار نقش آفرینی می کنند.
وی ادامه داد: در گذشته همه فعالیت ها در سازمان بنادر و دریانوردی توسط پرسنل این سازمان انجام می شد اما به مرور زمان با تغییر رویکرد و حرکت در مسیر اصل ٤٤ قانون اساسی، بنادر در واگذاری امور به بخش خصوصی پیشرو شدند و به تدریج فرآیندهای غیرضروری در زنجیره فعالیت ها حذف شد.
سعیدی پور با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از جمله سازمان های پیشرو در زمینه استقرار سیستم ها در کل کشور بود، خاطرنشان کرد: سیستم مدیریت یکپارچه از سال ١٣٨٣ توسط سازمان بنادر و دریانوردی در سه قالب ایمنی و بهداشت، کیفیت و محیط زیست استقرار یافت و با استخراج کلیه فرآیندها و حذف فرآیندهای تداخل یافته نقشه راه مشخص و دقیقی ترسیم شد. این در حالی است که وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در نشست مشترک با مسئولان دستگاه های مرتبط با ترخیص کالا در سازمان بنادر بر سرعت ترخیص کالا و رونق تجارت بین‌الملل از طریق بنادر تاکید دارد.
وزیر اقتصاد طی سخنانی در نشست مشترک با مسئولان دستگاه های مرتبط با ترخیص کالا در بندر شهید رجایی با بیان این مطلب، اعلام کرد: مقرر شده که با همکاری دستگاه های اجرایی، فاصله زمانی ترخیص کالا از گمرکات به یک سوم کاهش یابد. فرهاد دژپسند تصریح کرد: این تصمیمات موجب تسریع روند واردات و صادرات و کاهش موجودی و احیاناً رسوب کالا در گمرکات شده و نیز دسترسی مردم به کالاهای وارد شده را آسان تر از قبل می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، سفر به استان هرمزگان و دیدار با مسئولان مرتبط با تشریفات ترخیص کالا در گمرکات و بنادر کشور را، بر اساس جمع بندی‌هایی عنوان کرد که در سفرهای پیشین خود با سایر بنادر کشور و نیز بندر شهید رجایی داشته است.
وزیر اقتصاد در ادامه با بیان این که میزان موجودی کالا در بنادر کشور معادل ۱۰ میلیون تن کالا، از جمله چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی است ، افزود: این موضوع جای بسیار خوشحالی دارد که به رغم تلاش دشمن برای جلوگیری از ورود کالا به کشور، چنین وضعیت خوبی به لحاظ موجودی کالا در بنادر داریم.
دژپسند اظهار داشت: حجم واردات رشد خوبی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است و یکی از عوامل افزایش موجودی و بعضاً رسوب کالا در گمرکات کشور را همین موضوع عنوان کرد.
وزیر اقتصاد افزود: بخش دیگری از دلایل این امر به مشکلات مربوط به بحث عدم ثبت سفارش از سوی وارد کنندگان و بخشی دیگر نیز به موضوع تایید کیفیت و بررسی استانداردهای کالای وارداتی به ویژه در خصوص کالاهای اساسی و خوراک دام است که باید بپذیریم، قابل چشم پوشی نیست.
دژپسند ادامه داد: با وجود تمامی توطئه‌های دشمنان، تجارت بین المللی کالا از طریق گمرکات و بنادر ایران از رونق خوبی برخوردار است. جابه‌جایی کالا از طریق بنادر افزایش یافته و همکاری خوبی را از سوی دستگاه‌های مسئول در راستای تسهیل و تسریع در روند ترخیص کالا شاهد هستیم.
دژپسند خاطرنشان کرد: با تدابیر و تصمیماتی که در این نشست اتخاذ شد و برنامه‌ریزی‌هایی که متعاقب آن صورت می گیرد، روند تجارت بین المللی کالا از طریق بنادر تسهیل و تسریع می شود.
سرعت ترخیص کالا در بنادر بالاتر می‌رود
گفتنی است که محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز طی سخنانی به تبیین اهمیت و جایگاه راهبردی بندر شهید رجایی در تجارت بین المللی کشور ایران پرداخت و برنامه ها و اقدامات سازمان متبوع خود جهت کاهش رسوب و ماندگاری کالا در بنادر با تعامل و همراهی سایر دستگاه های همکار در بنادر ایران را تشریح کرد.
فریدون همتی؛ استاندار هرمزگان نیز اظهار داشت: خوشبختانه در این نشست با هم افزایی، تعامل و همکاری مناسب دستگاه های مسئول در فرآیند ترخیص کالا، تصمیمات خوبی برای بهبود روند امور در این حوزه گرفته شد. وی ادامه داد: بر اساس مجموعه اقداماتی که توسط هرکدام از دستگاه‌ها در این حوزه صورت می‌گیرد، شاهد تسهیل و تسریع در روند صادرات و واردات کالا از طریق بنادر خواهیم بود. همتی تصریح کرد: تمامی تلاش ما فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت بخش خصوصی در حوزه اقتصاد است. اله مراد عفیفی پور؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز گزارشی مقایسه ای از وضعیت رسوب و ماندگاری کالا طی سه ماهه نخست سال جاری با دوازده ماهه سال گذشته ارایه کرد. وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح تازه ترین آمار و ارقام پیرامون وضعیت تخلیه کالاهای اساسی در بزرگترین بندر بازرگانی ایران پرداخت.