معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اجرای قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت با چالش مالی مواجه است چراکه کمتر از ۱۰ درصد برآورد بودجه برای اجرای آن در سال ۹۸ تخصیص یافته است. وحید قبادی دانا افزود: قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت اردیبهشت […]
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اجرای قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت با چالش مالی مواجه است چراکه کمتر از ۱۰ درصد برآورد بودجه برای اجرای آن در سال ۹۸ تخصیص یافته است.
وحید قبادی دانا افزود: قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت اردیبهشت ماه سال ۹۷ تصویب و ابلاغ شد؛ این قانون، قانون مصوب سال ۸۳ را تکمیل کرد و ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد اجرای آن بود که در لایحه بودجه ۹۸، هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بدون درنظرگرفتن تورم و کاهش ارزش پول در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: اگر این قانون اجرا شود، بسیاری از مشکلات و معضلات را می توان مرتفع کرد اما اجرای قانون در سال نیاز به بودجه دارد؛ بنابراین بیش از اینکه کمبود یا خلاء قانونی داشته باشیم، مشکلات ما این است که قوانین موجود برای اجرا دچار مشکل هستند و آن هم به کاهش منابع مالی مربوط است.
قبادی دانا اظهار داشت: به عنوان مثال، طبق ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت، افراد دارای معلولیت بیکار و نیازمند باید ماهانه معادل حداقل حقوق، دریافتی داشته باشند؛ اگر این مساله بخواهد محقق شود، با توجه به مبالغی که در قالب مستمری پرداخت می کنیم، بیش از ۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد اما در بودجه ۹۸ برای اجرای این ماده ۲۹۱ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
بخشی از هزینه معاینه فنی تاکسی های فرسوده را شهرداری ها تقبل کنند
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور با اشاره به اینکه تاکسی های فرسوده باید هر ۳ ماه یک بار معاینه فنی دریافت کنند، گفت: شهرداری ها نسبت به پرداخت هزینه معاینه فنی تاکسیهای فرسوده کمک کرده و بخشی از هزینه آن را تقبل کنند.
مرتضی ضامنی افزود : بر اساس مصوبه هیات دولت تاکسی ها بعد از یکسال کارکرد موظف هستند هر ۶ ماه یک بار معاینه فنی دریافت کنند و وقتی که به سن فرسودگی میرسند هر ۳ ماه یک بار موظف خواهند بود تا معاینه فنی دریافت کنند.
وی ادامه داد: موضوع دریافت سه ماهه معاینه فنی تاکسی ها در صورتی که طرح نوسازی فعال باشد چالشی محسوب نمی شود، اما در حال حاضر که طرح نوسازی ناوگان فرسوده تاکسی ها متوقف شده است و با توجه به شرایط اقتصادی دشوار، این موضوع فشار مضاعف بر راننده های تاکسی خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور گفت: از شهرداریها درخواست کردهایم که تا وقتی بستر نوسازی ناوگان تاکسیها فراهم نشده است، نسبت به معاینه فنی تاکسیهای فرسوده کمک کنند و بخشی از هزینه آن را تقبل کنند و این در حالی است که برخی از شهرداریها بخشی یا در حد ۵۰درصد هزینه معاینه فنی و برخی هم به طوررایگان هزینههای معاینه فنی خودروهای تاکسی فرسوده را متقبل میشوند و این اقدام کمکی به رانندگان است.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور ادامه داد: طرح نوسازی تاکسی ها فرسوده چندین سال متوقف شده بود تا اینکه از ابتدای سال ۹۵ دوباره این طرح با قرار نوسازی ۹۰هزار دستگاه تاکسی از ناوگان تاکسیرانی شروع و قرار شد که با حجم ۱۸۶ هزار دستگاه تاکسی که به سن فرسودگی ۱۰ سال بر اساس قوانین موجود مصوبه هیات وزیران رسیده بودند، این نوسازی انجام شود.
فعالیت ۴۴۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور
معاون علمی و فناوری رییس جمهور از آزمایشگاه کشت سلولهای بنیادی و آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پرستاری و مامایی بجنورد بازدید کرد.
سورنا ستاری گفت: خراسان شمالی در حوزه گیاهان دارویی پتانسیل خوبی دارد و شرکت های دانش بنیان در استان نسبت به سال های گذشته پیشرفت خوبی داشته اند اما باید محیط های بهتری برای زایش های جدید فراهم شود.وی ادامه داد: سال گذشته ۴۴۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود داشته است که سهم بسزایی در توسعه اقصادی نیز داشته اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز از پیشرفت تکنولوژی این استان در حوزه سلول درمانی خبر داد و اظهار کرد: استعدادهای خوب دانش آموزی و دانشجویی با کسب مدال های نقره و طلا در این استان حضور دارد که تلاش بر رشد و حمایت از این نخبگان است.
سید احمد هاشمی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز در حد توان با اختصاص مکان و فراهم آوردن امکانات آزمایشگاهی از بخش سلول های درمانی و گیاهان دارویی حمایت کرده است، اضافه کرد: فضای مناسبی در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد به حوزه سلولهای بنیادی اختصاص داده شده است.