نوسانات قیمت مسکن بر کیفیت عرضه آن در سال‌های اخیر تاثیر فزاینده‌ای داشته است. به طوری که در مقاطعی به‌ویژه با افزایش نرخ ارز، امکان خرید و یا حتی اجاره مسکن برای متقاضیان آن با سختی ممکن شد و صدای مردم را درآورد. وزارت راه‌وشهرسازی همواره در تلاش است تا مشکلات بخش مسکن را حل […]

نوسانات قیمت مسکن بر کیفیت عرضه آن در سال‌های اخیر تاثیر فزاینده‌ای داشته است. به طوری که در مقاطعی به‌ویژه با افزایش نرخ ارز، امکان خرید و یا حتی اجاره مسکن برای متقاضیان آن با سختی ممکن شد و صدای مردم را درآورد. وزارت راه‌وشهرسازی همواره در تلاش است تا مشکلات بخش مسکن را حل کند.
در همین زمینه، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیات دولت که روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، ضمن اعلام آغاز ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی به دستور رییس جمهوری همزمان با عید غدیر اظهار داشت که اجرای طرح نوسازی و بازآفرینی بافت شهری به افزایش تولید مسکن و کاهش قیمت آن کمک خواهد کرد و بخشی از روند کاهش قیمت مسکن که اینک شروع شده ناشی از جدیت دولت و سازمان‌ها در راه اندازی بازآفرینی شهری است.
محمد اسلامی همچنین درخصوص سیاست‌های دولت در حوزه مسکن توضیح داد: چاره مقابله با گران‌فروشی نخریدن مسکن است به ویژه برای افرادی که مضطر نباشند. برای افرادی که مضطر هستند شرایط تفاوت می کند به همین دلیل درماه گذشته اعلام کردم که مردم در خرید مسکن عجله نکنند تا قیمت حباب گونه مسکن کاهش یابد.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه، قیمت خرید مسکن با افت اندکی در ماه گذشته مواجه بود و فضا کمی آرام شده است، گفت: برنامه اجرایی ما تمرکز بر جامعه هدف است و برای قشر هدف و نیازمند مسکن، دولت حتما باید نقش خود را ایفا کند و نسبت به تامین مسکن اقشار هدف، مساعدت لازم را داشته باشد.
اسلامی تصریح کرد: برنامه اجرایی دولت برای قشر هدف آغاز شده است و از رسانه ها درخواست کرده ایم که به صورت هفتگی موفقیت پروژه‌های مسکن را ببینند و گزارش دهند که در این خصوص از تلاش های صدا و سیما تشکر می کنم.
وی خاطرنشان کرد: تهران مهمترین، دستورکار ما در حوزه مسکن است زیرا بیشترین حجم مشکلات را در حوزه مسکن در تهران شاهد هستیم.
اسلامی از احداث ۶۰ هزار واحد مسکونی در تهران و تکمیل بیش از ۵۵ هزار واحد مسکونی در ماه های اخیر خبر داد و گفت: شهرهای جدید و رونق تولید مسکن در آنها روند خوبی را سپری می‌کند. در همین راستا، مجموعه اقداماتی انجام شده است که اتصال متروی هشتگرد به تهران از آن جمله است که این اتفاق به زودی رخ می‌دهد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: قطار حومه‌ای پرند نیز فعال شده است. تفاهمی هفته گذشته به امضا رسید که از طریق آن پرند به متروی امام و متروی تهران متصل می‌شود. بدین معنا پرند از دو مسیر ریلی مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته اسلامی، اینها برنامه اجرایی و زیرساختی است که توامان کمک می‌کند رفاه و گشایشی ایجاد شود برای افرادی که با قیمت کمتری می توانند خانه بخرند و استطاعت خرید آنها با این مناطق (شهرهای جدید اطراف تهران) منطبق است.
اسلامی همچنین افزود: تاخیر به وجود آمده در اجرای طرح نوسازی بافت فرسوده شهرها ناشی از خرده مالکی اراضی موجود در بافت فرسوده است که این مشکل برطرف شده و به زودی شاهد سرعت گرفتن احیای بافت فرسوده و ساخت واحدهای مسکونی جدید در این محدوده ها هستیم.
به گفته وی، اجرای طرح نوسازی و بازآفرینی بافت شهری به افزایش تولید مسکن و کاهش قیمت آن کمک خواهد کرد و بخشی از روند کاهش قیمت مسکن که اینک شروع شده ناشی از جدیت دولت و سازمان ها در راه اندازی بازآفرینی شهری است.

وظیفه دولت تعادل‌بخشی
به بازار مسکن است
این در حالی است که در همین ارتباط، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اینکه وظیفه دولت تعادل‌بخشی به بازار مسکن است، بر بهره‌مندی دولت از دو ابزار زمین و ارایه مجوز برای رونق بخشی به جریان تولید مسکن تاکید کرده و گفته است: بحث زمین و مجوزها ابزاری در دست دولت برای رونق بخشی به جریان تولید مسکن است که از آنها بهره لازم را می‌برد.
مازیار حسینی همچنین به ارایه سیاست‌های وزارتخانه در خصوص موضوع مسکن و رونق داد به جریان تولید مسکن، پرداخت و با اعلام اینکه مسکن در کشور ایران به عنوان کالای سرمایه ای شناخته می شود، گفت: به رغم آنکه در اکثر کشورهای دنیا، مسکن کالای مصرفی و نه سرمایه است اما در ایران، متاسفانه مسکن کالای سرمایه‌ای به شمار می‌رود و مردم ترجیح می‌دهند که سرمایه خود را در این حوزه بیاورند که به نظر می آید نسبت به دیگر بازارهای موازی که به شدت به اقتصاد ضربه می‌زند و بعضا موجب بیرون رفتن سرمایه از کشور می‌شود، سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن در شرایط فعلی کاری منطقی باشد. معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در بخش مسکن از ریسک کمتری نسبت به بازارهای موازی سرمایه ای به شمای می‌روند، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در حوزه مسکن موجب می شود تا سرمایه در داخل کشور باقی بماند و از این منظر سرمایه گذاری در بخش مسکن به نفع اقتصاد کشور است.
این مقام مسئول یادآور شد: مسکن به عنوان کالای سرمایه ای در ایران از نظام عرضه و تقاضا تبعیت می کند. او همچنین با یادآوری اینکه در چند سال گذشته تولید مسکن در کشور با کاهش مواجه بود، توضیح داد: از یکسو کاهش تولید مسکن و از سوی دیگر عدم همخوانی تولید مسکن با تقاضای واقعی در مناطق مستعد، مشکلاتی را برای مردم و کشور ایجاد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: آمارها حاکی است که عمده معاملات انجام شده در ۴۷۰ محله تهران در ۵۰ محله و در متراژهایی به مساحت ۴۰ تا ۸۰ مترمربع بوده است. در حالی که عمده پروانه های صادره برای متراژ بالای ۱۲۰ مترمربع صادر شده است.
حسینی تمرکز سیاست‌گذاری وزارتخانه را برای تامین مسکن خانه‌اولی‌ها عنوان کرد و گفت: تقاضای مسکن روی ۷۵ تا ۸۰ مترمربع است. این مقام مسئول با تاکید بر اینکه وظیفه دولت تعادل بخشی به بازار مسکن است، خاطرنشان کرد: وظیفه دولت این است که بازار را رصد کند و بر مبنای طرح جامع شهرها و جمعیت‌پذیری که برای شهرها در نظر گرفته می‌شود سعی کند که عرضه و تقاضا و جهت‌گیری‌ها را تعیین کند.