هر ساله با آغاز ثبت نام دانش آموزان این موضوع همچنان وجود دارد که خانواده ها هنگام ثبت نام فرزاندانشان باید مبلغی به عنوان کمک به مدرسه‌ پرداخت کنند. مبلغی که به ظاهر اختیاری اما در عمل الزامی است. به گفته والدین دانش آموزان، مسئولان می گویند که دریافت هر گونه وجه از دانش آموزان […]

هر ساله با آغاز ثبت نام دانش آموزان این موضوع همچنان وجود دارد که خانواده ها هنگام ثبت نام فرزاندانشان باید مبلغی به عنوان کمک به مدرسه‌ پرداخت کنند. مبلغی که به ظاهر اختیاری اما در عمل الزامی است. به گفته والدین دانش آموزان، مسئولان می گویند که دریافت هر گونه وجه از دانش آموزان در مدارس دولتی ممنوع است ولی آیا گوش شنوایی برای این حرف ‌ها وجود دارد؟
اولیای یک دانش آموز می گوید که هر سال به بهانه های واهی علاوه بر پرداخت شهریه باید مبلغی را نیز به عنوان کمک به مدرسه پرداخت کنیم تا مسئولان مدرسه راضی به ثبت نام فرزندانمان شوند. او همچنین اضافه کرد: مبالغی برای انجام تعمیرات مدرسه در شکل های مختلف دریافت می کنند و در مقابل تعهدنامه ای از قبل تنظیم شده پیش روی ما قرار می دهند که با رضایت کامل این مبلغ پرداخت شده است. وی ادامه می دهد: طنز جالبی است که ادعای اخذ اجباری را نقض می کند.
مساله اخذ ثبت نام به پایتخت و شهرهای بزرگ ختم نمی شود در شهرهای کوچک نیز این بساط وجود دارد. یکی از اولیای دانش اموزان که برای ثبت نام دخترش در یک مدرسه راهنمایی مراجعه کرده می گوید: پرداخت شهریه در مدارس دولتی دیگر برای ما والدین، امری طبیعی شده است، شاید ظاهر ماجرا به گونه ‌ای باشد که اصلا اجباری در کار نیست و ما مجبور به پرداخت شهریه نیستیم ولی باطن قضیه جور دیگری است، دوسالی می‌ شود خلاقیت به خرج می‌ دهند و هزینه را ابتدای ثبت نام دریافت نمی ‌کنند، حتی حق بیمه!
وی ادامه می‌دهد: سال گذشته همگی از عدم پرداخت هزینه و کمک مدرسه در ابتدای ثبت نام خوشحال بودیم ولی زمانی که مهرماه فرا رسید در نیمه‌ دوم این ماه به بهانه‌ کمک به مدرسه، از همه ۴۰۰ هزار تومان دریافت کردند. به گفته این ولی، در کنار پرداخت شهریه از ما حتی ۳۰ هزار تومان برای تامین کاغذ امتحانات دانش آموزان دریافت کردند، که در این بین مدیر مدرسه ادعا می‌ کند دولت هیچ گونه بودجه ‌ای برای پرداخت قبوض برق، گاز و آب مدرسه اختصاص نمی ‌دهد، والدین مجبورند هزینه‌ چنین مواردی را پرداخت کنند در غیر اینصورت اگر دوست ندارند، مختارند برای ثبت نام به مدرسه‌ دیگری مراجعه کنند و به هیچ عنوان کسی خود را در قبال محرومیت دانش آموزی از تحصیل مسئول نمی‌داند.
اخذ شهریه، خلاف قانون اساسی است
یک حقوقدان نیز ضمن اشاره به این نکته که طبق قانون اساسی دولت موظف است تحصیل رایگان را برای همه ملت فراهم کند اظهار داشت: مدارس هیات امنایی که در سال های گذشته از دانش آموزان پول هایی را گرفته اند، باید مشخص شود در چه جاهایی هزینه شده است.
نعمت احمدی گفت: اگر هم مدرسه ای می خواهد وجه دریافت کند باید در قالب کمک های داوطلبانه مردمی باشد و این کمک ها نباید به زور و اجبار باشد.
وی ادامه داد: اگر دانش آموزی در حوزه جغرافیایی یک مدرسه باشد و آن مدرسه برای ثبت نام پول بخواهد و دانش اموز نداشته باشد، عدم ثبت نام آن دانش آموز خلاف قانون اساسی است.
احمدی خاطرنشان کرد: اگر هم یک مقام مسئول این دانش آموز را ثبت نام کند، آن کودک در بین هم مدرسه ای هایش انگشت نما می شود و تبعات بدی خواهد داشت.

افزایش شهریه مدارس بدون تصویب کارگروه تنظیم بازار ممنوع است
افزایش بهای خدمات آموزشی مدارس پس از ارائه درخواست و بررسی کارشناسی سازمان حمایت و تصویب آن در کارگروه تنظیم بازار قانونی خواهد بود.
معاون سازمان حمایت با بیان اینکه خدمات آموزشی مدارس، باید پس از ارائه درخواست و بررسی کارشناسی این سازمان و تصویب در کارگروه تنظیم بازار اجرایی گردد، افزود: از آنجایی که تاکنون هیچ‌گونه پیشنهادی از سوی دستگاه ذیربط برای تغییر شهریه مدارس به این سازمان و کارگروه مذکور واصل نگردیده، از نظر این سازمان هرگونه افزایش شهریه مدارس بدون اخذ تائیدیه کارگروه تنظیم بازار فاقد وجاهت قانونی بوده و بر این اساس با تخلفات صورت گرفته در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی لازم صورت خواهد پذیرفت.
علی موسوی، تاکید کرد با عنایت به فرا رسیدن زمان ثبت نام مقاطع تحصیلی مختلف در مدارس تحت نظر وزارت آموزش و پرورش، اولیای محترم می‌توانند در صورت مواجهه با هرگونه افزایش شهریه مدارس، مراتب را به سامانه ۱۲۴ گزارش و از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و این سازمان پیگیری کنند.