شهردار تهران گفت: اکنون ١٩.٣ درصد مردم تهران چاق هستند که این رقم در بانوان ١.٧ درصد بیشتر است و متاسفانه ۵۵.٢ درصد مردم پایتخت فعالیت بدنی مناسب ندارند. پیروز حناچی عصر جمعه در مراسم بزرگداشت روز پزشک در محل برج میلاد ضمن تبریک این روز افزود: چون زحمات شما بیشتر در حوزه سلامت است […]
شهردار تهران گفت: اکنون ١٩.٣ درصد مردم تهران چاق هستند که این رقم در بانوان ١.٧ درصد بیشتر است و متاسفانه ۵۵.٢ درصد مردم پایتخت فعالیت بدنی مناسب ندارند.
پیروز حناچی عصر جمعه در مراسم بزرگداشت روز پزشک در محل برج میلاد ضمن تبریک این روز افزود: چون زحمات شما بیشتر در حوزه سلامت است برای حل مسایل سلامت از شما یاری میخواهیم چون در تهران سالانه ۵٧ هزار نفر فوت میکنند و حدود یک هزار و ۵٠٠ مورد حادثه و سوانح رخ میدهد.
وی تصریح کرد: حدود ٩ درصد تهرانیها دیابت دارند و ٣٠ درصد آنها قندخون خود را کنترل نمیکنند، ۵٠ درصد تهرانیها دارای کلسترول بالا و ٣٠ درصد دارای تری گلیسیرید بالا هستند، از هر پنج تهرانی یک نفر فشار خون بالا دارد.
حناچی ادامه داد: حدود ٣۶ درصد از مردم تهران که فشار خون دارند از بیماری خود مطلع هستند اما مابقی اطلاع ندارند، از هر هشت تهرانی یک نفر فشار خون دارند اما از بیماری خود آگاهی ندارند. وی اضافه کرد: در سال ٩۶ به علت ذرات معلق در هوا چهار هزار و ۵٨٣ نفر جان خود را از دست دادند که امروز به هفت هزار نفر رسیده است، هرچند از سال ٩۴ تاکنون به دلیل اصلاح وضعیت سوخت و جدی گرفتن معاینه فنی شرایط ذرات معلق بهتر شده اما هنوز این آلودگی سه برابر استانداردهای جهانی است.
شهردار تهران مهمترین راهکارهای حل این معضلات توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه مترو عنوان کرد و گفت: توسعه حمل و نقل عمومی از جمله مترو در این زمینه بسیار حایز اهمیت است، اگرچه دو میلیون سفر در روز توسط مترو انجام میشود و سهم مترو در حمل و نقل ١۶ درصد است اما باید بیشتر توسعه یابد.
وی ادامه داد: البته ۴٠ درصد آلایندگی تهران مربوط به خودروهای شخصی و تک سرنشین است که باید راهکارهای بلند مدت برای حل این مشکلات در پایتخت داشته باشیم.
شهردار تهران گفت: همچنین ٢٠ درصد از آلایندگی هوای تهران به علت وجود موتورسیکلتهای کاربراتوری است که امیدواریم مسئولان حوزه سلامت همانند گذشته که همکاری جدی داشته اند در این زمینه ما را یاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که نباید فراموش کرد و من کسی بودم که این دوران را درک کردم زحماتی است که پزشکان در طول بحرانهای قبل و بعد از انقلاب داشته اند و اوج آن را در دوران دفاع مقدس داشته اند.
در این مراسم که سعید نمکی وزیر بهداشت، مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، مصطفی معین رئیس شورای عالی نظام پزشکی و جمع زیادی از پزشکان حضور داشتند، از ٣٠ نفر از پزشکان تجلیل شد.
نظارت بر آمبولانسهای خصوصی افزایش مییابد
معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور از افزایش نظارتها بر آمبولانسهای خصوصی خبر داد.
حسن نوری درباره افزایش نظارت بر آمبولانسهای خصوصی اظهار کرد: نظارت بر آمبولانسهای خصوصی که گفته شده بعضی هنرپیشهها و معلمان کنکور برای فرار از ترافیک پایتخت از آنها استفاده میکنند، تشدید میشود. قطعا در تمام حوزهها تخلفاتی انجام میشود بنابر این در این زمینه تمهیداتی را برای جلوگیری از تخلفات احتمالی آمبولانسهای خصوصی اندیشیدهایم.
وی درباره یکی از مهمترین تمهیدات اندیشیده شده، گفت: یکی از مهمترین تمهیدات، برچسب سلامت آمبولانسهای خصوصی بود، یعنی اگر آمبولانسهای خصوصی شرایط و ضوابط فنی و عملیاتی را رعایت کنند برچسب سلامت دریافت میکنند، همچنین اگر پس از دریافت برچسب نیز تخلفاتی توسط آمبولانسهای خصوصی انجام شود، برچسب سلامتشان باطل شده و دیگر اجازه فعالیت نخواهند داشت.
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: اگر تخلفی اتفاق بیفتد قطعا بهصورت جدی با آن برخورد خواهد شد.
هنوز درمان قطعی برای اعتیاد پیدا نشده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: متاسفانه یک درمان موثر و قطعی برای اعتیاد نداریم اما این بدان معنا نیست که هیچ وقت نمی توانیم به این درمان دست پیدا کنیم.
رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: دفتر امور مواد مخدر و جرایم ملل متحد در گزارش تازه می گوید شمارش مصرفکنندگان تریاک و مشتقات آن دست کم ۵۰ میلیون نفر برآورد شده است.وی افزود: گزارش تازه پس از نظر سنجی ها و برآوردهای این نهاد در کشورهای پرجمعیت ای مانند هند و نیجریه منتشر شده است.معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: طبق آمار مواد افیونی و مشتقات تریاک ۵۶ درصد بیشتر از برآوردهای پیشین است.وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ در افغانستان نزدیک به ۷۸۰۰ تومان دریافت تولید شده است.معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: دفتر امور مواد مخدر جرایم ملل متحد در گزارش تازه خود افزوده است که تولید کوکائین نیز ۲۵ درصد افزایش یافته و به رقم بیسابقه یک هزار و ۹۷۶ تن در سال ۲۰۱۷ رسیده است این نهاد دلیل افزایش تولید این مخدر را افزایش کاشت برگ کوکا در کلمبیا میداند.