زهرا ایرانشاهی ایجاد رونق و تعادلبخشی به بازار مسکن بهعنوان یکی از بازارهای مهم در ایجاد فرصتهای شغلی و به تحرک واداشتن سایر بخشهای اقتصادی کشور از برنامههای تقدیمی وزارت راه و شهرسازی در دیماه ۱۳۹۷ به رییسجمهور بود که بر اساس آن مقرر شد ظرف مدت سه سال عملیات اجرایی ساخت تعداد ۴۰۰ هزار […]
زهرا ایرانشاهی
ایجاد رونق و تعادلبخشی به بازار مسکن بهعنوان یکی از بازارهای مهم در ایجاد فرصتهای شغلی و به تحرک واداشتن سایر بخشهای اقتصادی کشور از برنامههای تقدیمی وزارت راه و شهرسازی در دیماه ۱۳۹۷ به رییسجمهور بود که بر اساس آن مقرر شد ظرف مدت سه سال عملیات اجرایی ساخت تعداد ۴۰۰ هزار واحد مسکونی با هدایت و راهبری مجموعه وزارت راه وشهرسازی آغاز شود.
به گزارش جمله، تعادلبخشی به بازار ملتهب مسکن، حاصل همکاری دستگاههای مختلفی از جمله وزارتخانه راه و مجموعههای متبوع آن از جمله شرکت عمران شهرهای جدید و بانکهایی نظیر بانک مسکن است. عملیات اجرایی احداث حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی متعلق به برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن شهرهای جدید نیز یکی از مهمترین برنامههای طرح اقدام ملی مسکن است که طی چند روز آینده با حضور رئیس جمهور از طریق ویدئوکنفرانس آغاز خواهد شد.
سهم شرکت عمران شهرهای جدید ۲۰۰ هزار واحد است
با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرهای جدید و نیز در راستای اجرای اصول ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی که وظیفه تأمین مسکن آحاد جامعه به خصوص گروه های نیازمند را برعهده دولت نهاده، شرکت عمران شهرهای جدید نیز مانند سایر بخشهای مربوطه احداث واحدهای مسکونی را در دستور کار خود قرار داده و مشمول این طرح شد.
در این راستا از مجموعه ۴۰۰ هزار واحد تکلیفی، سهم شرکت عمران شهرهای جدید ۲۰۰ هزار واحد، سهم شرکت بازآفرینی شهری ایران ۱۰۰ هزار واحد و سهم بنیاد مسکن ۱۰۰ هزار واحد اعلام و در دستور کار قرار گرفت.
با توجه به گزارش های ارائه شده شرکت عمران شهرهای جدید تا کنون عملیات اجرایی حدود ۶۰ هزار واحد از این برنامه را در شهرهای گوناگون آغاز کرده که هرکدام در مراحل پیشرفت فیزیکی مختلفی قرار دارند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در همین ارتباط، آغاز عملیات پروژه های ساخت در برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن را مهمترین بخش این برنامه دانست و گفت: از مجموع ۲۰۰ هزار واحد، ۱۴۵ هزار واحد (معادل ۷۳ درصد) تاکنون مکانیابی و تعیین و تکلیف شده و ۵۵ هزار واحد باقیمانده (برابر با ۲۷ درصد) در مرحله کارشناسی و اخذ مجوزهای لازم هستند.
حبیبالله طاهرخانی با تأکید براینکه وزیر راه و شهرسازی نسبت به انجام اقدامات و پیشبرد اهداف در حوزه فروش اقساطی و برنامه اقدام ملی حساسیت بسیار بالایی دارد، گفت: ما در بحث فروش اقساطی ظرفیت بالایی داشته و باید هرچه سریعتر در این زمینه به نتیجه مشخص و اهداف تعیین شده برسیم.
طاهرخانی با تاکید براینکه افزایش تعداد پروژه های ساخت از مسائل ویژه در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید به شمار میرود، گفت: تمامی قراردادهای مربوط به ساخت باید تا هفته دولت عملیاتی شده و به مرحله خوبی برسد، از این رو از تمامی شهرها انتظار داریم با دقت و تلاش لازم و برنامه ریزی مناسب این پروژه ها را به جایگاه قابل قبولی برسانند.
لازم به ذکر است که طبق برنامهریزی انجام شده در این راستا عملیات اجرایی تعداد ۱۵۰ هزار واحد مسکونی متعلق به برنامه مذکور نیز در هفته آینده با حضور رئیس جمهور آغاز و در دست اقدام قرار خواهد گرفت که شهرهای جدید دارای سهمی حدودا ۲۰ هزار واحدی در آن خواهد بود.
گفتنی است شهرهای جدید با آغاز این ۲۰ هزار واحد در شهرهای پرند، پردیس، فولادشهر، بهارستان، گلبهار، صدرا، سهند، امیرکبیر و هشتگرد، عملیات اجرایی احداث حدودا ۸۰ هزار واحد را به طور رسمی از زمان ابتدای برنامه آغاز و در دستور کار دارد. با توجه به اطلاعات ارسالی از شهرهای جدید حاضر در این برنامه شهر جدید فولادشهر با هفت هزار و ۱۳۴ واحد، شهر جدید پرند با چهار هزار و ۴۴۸ واحد، شهر جدید گلبهار با دو هزار و ۷۶۲ واحد، شهر جدید سهند با یکهزار و ۵۴۷ واحد، شهر جدید صدرا با یکهزار و ۴۹۷ واحد، شهر جدید امیرکبیر با ۸۰۰ واحد، شهر جدید هشتگرد با ۵۲۰ واحد و شهر جدید پردیس با ۱۵۰ واحد به ترتیب بیشترین پروژه را در این افتتاح در بر خواهند داشت.
تهیه نقشه تامین مالی طرح اقدام ملی
این در حالی است که مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از تهیه نقشه عملیاتی برای تامین مالی طرح اقدام ملی در بانک مسکن خبر داده است. این بانک تنها بانک تامین کننده این طرح است.
محمد حسن مرادی درباره آخرین اقدامات انجام شده در بانک مسکن به منظور پیشبرد طرح اقدام ملی ادامه داد: از آنجا که به طور طبیعی بانک مسکن به عنوان تنها بانک عامل در این حوزه به تنهایی و صرفا با اتکا به منابع داخلی خود قادر به تامین مالی همه پروژه های تعریف شده در قالب طرح اقدام ملی نیست، بنا شده است، نقشه تامین مالی این طرح به صورت یک پلان عملیاتی تهیه شود و بانک مسکن پیشنهادات خود در این زمینه را به وزارت راه و شهرسازی ارائه کند.
وی توضیح داد: این نقشه تامین مالی شامل انواع روش هایی است که با استفاده از آن ها می توان پروژه های تعریف شده در قالب این طرح را تامین مالی کرد و یا به تامین مالی آن ها برای ساخت کمک کرد.
مرادی خاطرنشان کرد: بانک مسکن متناسب با منابع در اختیار خود و با توجه به تعهداتی که در حوزه پرداخت انواع تسهیلات به متقاضیان و افراد واجد شرایط دارد در طرح اقدام ملی که به منظور تامین مسکن مورد نیاز خانوارها در مناطق مختلف کشور طراحی شده است حاضر به همکاری با مسوولان بخش مسکن در دولت است و برای مشارکت در تامین مالی این طرح آمادگی دارد؛لذا از آنجاییکه یک بانک با توجه به متعهد بودن برای عمل به تعهدات قبلی و همیشگی خود نمی تواند به تنهایی و صرفا از طریق اتکا به منابع داخلی خود پروژه های بزرگ مقیاس همچون طرح ۴۰۰ هزار واحدی اقدام ملی را تامین مالی کند نیاز است پلانی عملیاتی به منظور ارزیابی همه راه های ممکن برای تامین مالی این طرح تهیه شود.
وی گفت: در این زمینه اخیرا جلسه ای با حضور مسئولان بخش مسکن و مدیران بانک مسکن برگزار شد که در آن جلسه مقرر شد در بانک مسکن برنامه ای به منظور ارزیابی روش های ممکن برای تامین مالی این طرح ملی تهیه و به دولت ارائه شود که هم اکنون این طرح در زیرمجموعه های مربوطه در بانک مسکن در حال تهیه است.
مرادی خاطرنشان کرد: در این پلان عملیاتی تامین مالی تلاش خواهد شد با در نظر گرفتن همه محدودیت ها و امکاناتی که برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط در قالب طرح اقدام ملی در بانک مسکن وجود دارد سازوکارهایی به دولت پیشنهاد شود که در قالب آن ها بتوان با کمترین میزان اتکا به منابع دولتی اقدام به اجرای پروژه های تعریف شده کرد.
گفتنی است که در قالب طرح اقدام ملی قرار است ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در مناطق مختلف کشور شامل شهرهای جدید، بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری ساخته و به متقاضیان واجد شرایط عرضه شود.