حسن خسته‌بند، نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی، گفت: بعضی‌ها می‌گویند که تهاتر واحدهای مسکونی آماده با زمین‌های دولتی موجب بروز فساد و رانت می‌شود، اما نظارت دقیق می‌تواند از بروز این مسائل جلوگیری کند. عضو کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی برای تهاتر واحدهای مسکونی آماده با […]

حسن خسته‌بند، نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی، گفت: بعضی‌ها می‌گویند که تهاتر واحدهای مسکونی آماده با زمین‌های دولتی موجب بروز فساد و رانت می‌شود، اما نظارت دقیق می‌تواند از بروز این مسائل جلوگیری کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی برای تهاتر واحدهای مسکونی آماده با زمین‌های دولتی گفت: به نظر من دولت و وزارت راه و شهرسازی باید از تمام راه‌ها برای تولید مسکن و بهبود وضعیت این حوزه استفاده کند، حال می‌توان در این راستا، واحدهای آماده را دریافت کرده و به جای آن زمین ارائه کرد. نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا تمام راهکارها برای افزایش تولید و کاهش تقاضا در بازار مسکن باید در دستور کار قرار گیرد، در شرایط کنونی دولت برنامه‌های مختلفی از جمله تولید انبوه مسکن در اراضی دولتی را در دستور کار دارد.
وی افزود: بعضی‌ها می‌گویند که تهاتر واحدهای مسکونی آماده با زمین‌های دولتی موجب بروز فساد و رانت می‌شود، اما به نظر من در تمام بخش‌ها امکان بروز فساد وجود دارد، اما نظارت دقیق می‌تواند از بروز این مسائل جلوگیری کند.
خسته‌بند بیان کرد: بنابراین تهاتر واحدهای مسکونی با زمین می‌تواند در بستر نظارتی و بازرسی دقیق صورت گیرد و در این شرایط هیچ فسادی روی نخواهد داد.
عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت: به نظر من اولویت اصلی دولت در تهاتر واحدهای مسکونی آماده با زمین‌های دولتی، باید تأمین خانه‌های با متراژ کوچک باشد، زیرا با این روش می‌توان افراد بیشتری را صاحب‌خانه کرد.

تعمیر و احداث ۵۵ هزار واحد مسکونی سیل‌زده کشور پایان یافته و به مردم واگذار شد

علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در برنامه تیتر امشب با موضوع عملکردها و مشکلات در مناطق سیل‌زده به ارایه اقدامات بنیاد در مناطق سیل‌زده پرداخت و گفت: بر اساس وعده ای که برای اتمام واحدهای تعمیراتی سیل زده داده بودیم و مقرر شده بود که تا پایان شهریور واحدهای تعمیراتی سیل زده به اتمام برسد، بیش از ۵۵ هزار واحد مسکونی تعمیراتی با اعتباری تسهیلات بانکی حدود ۵۸۰ میلیاردتومان و بلاعوض ۲۰۰ میلیاردتومان به اتمام رسیده است. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه اتمام ۴۵ هزار واحد از ۵۵ هزار واحد به اتمام رسیده مربوط به ۶ استانی است که بیشترین تخریب ها را داشته اند، افزود: در خوزستان بیش از ۱۴ هزار واحد، گلستان بیش از ۱۰ هزار واحد و لرستان بیش از ۱۵ هزار واحد سیل زده به اتمام رسیده است. تابش یادآور شد: بر اساس برنامه زمانبندی شده در مرحله نخست که ۲۵۰۰ میلیاردتومان به بازسازی مناطق سیل زده اعتبار تخصیص یافته، تاکنون ۵۸۰ میلیاردتومان به واحدهای تعمیراتی سیل زده تخصیص یافته و هم اکنون وارد مرحله اجرایی احداثی شده ایم.
وی توضیح داد: بر اساس برنامه زمانبندی در احداثی‌ها حدود ۲۳ هزار واحد از ۳۰ هزار واحد پی کنی، ۱۶ هزار واحد اتمام فوندانسیون، حدود ۱۰ هزار واحد نصب سازه انجام شده است که در مجموع معادل ۸۶۱۰ واحد احداثی به اتمام رسیده است.
تابش با اعلام این مطلب که احداثی‌ها ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، گفت: در احداثی‌ها حدود ۴۲۰ میلیاردتومان تسهیلات بانکی هزینه شده و بیش از حدود ۱۲۰ میلیاردتومان بلاعوض در احداثی‌ها تخصیص و به متقاضیان اعطا شده است. همچنین، در معیشتی‌ها که اعتباری ۲۵۰۰ میلیاردتومان در نظر گرفته شده حدود ۶۳۰ میلیاردتومان پرداخت شده است. وی ادامه داد: حدود ۲۰۰ میلیاردتومان عقد قرارداد کرده‌ایم و به مردم سیل‌زده پرداخت شده است. در عین حال، حدود ۱۱۰ میلیاردتومان از رقم معیشتی بلاعوض پرداخت شده است.
تابش در خصوص وضعیت جاده‌های خوزستان اعلام کرد: بهبود وضعیت جاده‌ها برعهده وزارت راه و شهرسازی است. در عین حال در محیط روستایی برعهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

 

اعتبار بهسازی جاده‌ها و محیط‌های روستایی سیل‌زده تامین
و ابلاغ شده است

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بنیاد مسکن در خصوص بهبود وضعیت جاده های روستایی تامین اعتبار کرده و تصدیق می‌کنیم که ابتدا باید خانه های مردم ساخته شود و مصالح ساختمانی از محیط روستایی جمع آوری شود تا بتوانیم محوطه های روستا را بهسازی کنیم که اینکار به اتمام واحدهای مسکونی موکول شده است. تابش تاکید کرد: تسهیلات، بلاعوض و سایر کمک‌هایی که برای مردم در نظر گرفته شده برای ۸۰ متر کافی است. زیرا آن تعداد از متقاضیانی که توان کمتری دارند کمک هایی را از ستاد فرمان اجرایی امام دریافت می کنند. در عین حال وزارت نفت نیر در مناطق نفت خیز بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان به هر واحد تخصیص می دهد و فولاد رایگان نیز برای واحدهای مسکونی سیل زده و زلزله زده استان خوزستان تخصیص می یابد. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: هلال احمر ۵ میلیون تومان کمک کرده است که بنا به پیشرفت کار در اختیار متقاضی قرار می دهیم. با این مبالغی که پرداخت می شود می توان به واحد مسکونی که بتوان متقاضیان را در خانه های خود مستقر کرد خواهیم رسید.
تابش اعلام کرد: همکاران بنیاد مسکن در روستاهای سیل زده از جمله سیل زدگان گلستان به اعتراضات احتمالی مردم جواب می‌دهند. ناظری از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاهای سیل زده مستقرشده که پاسخگوی اعتراضات و سوالات مردمی است.
وی در خصوص تغییر واحدهای مسکونی از حریم رودخانه ها نیز گفت: زمین برای جابه جایی واحدهای مسکونی که در حریم رودخانه ها هستند تامین شده و از مردم خواسته‌ایم تا جابه جایی صورت بگیرد و اینکار در تمامی استان ها در حال پیگیری است.