مدیرکل دفترخدمات عمومی سازمان بیمه سلامت گفت: اولین نیاز اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور تامین اعتبار حداقل ۶ هزار میلیارد تومان در سال برای ۵۰ میلیون ایرانی است. محمدرضا میرزایی، بزرگ ترین اولویت وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر پایه برای خروج از مشکلات نظام سلامت کشور را اجرای بسته کامل برنامه پزشک خانواده و […]
مدیرکل دفترخدمات عمومی سازمان بیمه سلامت گفت: اولین نیاز اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور تامین اعتبار حداقل ۶ هزار میلیارد تومان در سال برای ۵۰ میلیون ایرانی است.
محمدرضا میرزایی، بزرگ ترین اولویت وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر پایه برای خروج از مشکلات نظام سلامت کشور را اجرای بسته کامل برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است دانست و افزود: برنامه پزشک خانواده روستایی، عشایری و شهرهای زیر هزار نفر از حدود ۱۴سال پیش برای حدود ۲۸ میلیون نفر اجرایی شد به نحوی که بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ پزشک و بیش از ۵ هزارو ۴۰۰ ماما همراه با سایر اعضای تیم سلامت بسته خدمات سطح یک را به مردم ارائه میکنند.
وی ادامه داد: همچنین از حدود ۶ سال پیش در دو استان فارس و مازندران برای ۴ میلیون نفر از جمعیت شهری بسته پزشک خانواده شهری اجرا شد. در مجموع اکنون بیش از ۳۲ میلیون نفر در کشور تحت پوشش برنامه پزشک خانواده هستند و این برنامه برای حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت شهری بالای ۲۰ هزار نفر در کشور اجرا نشده است. میرزایی با تاکید بر اینکه برای کاهش و مدیریت هزینهها در بخش بستری و سرپایی در سطح ۲ و ۳ ، وزارت بهداشت باید ۳ اقدام جدی را با همراهی بیمهها در دستور قرار دهد، گفت: قدم اول سرمایه گذاری و توجه به نقش و جایگاه خدمات سطح یک در نظام سلامت است. یعنی پرداختن به خدمات بهداشتی، پیشگیری، انجام و ارائه خدمات مراقبتی که در نهایت از بسیاری از هزینه های ناشی از بیماری های واگیر و غیر واگیر جلوگیری شود.
وی افزود: دومین موضوع اجرای گام به گام و حداقل ۳ تا ۵ ساله برنامه پزشک خانواده شهری است. در صورتی که در شش ماهه دوم امسال بتوانیم با برنامه ریزی مدل اصلاح شده استانهای فارس و مازندران و دستورالعمل ۰۲ را تدوین کرده و از سال ۹۹ با تامین اعتبار پزشک خانواده را اجرایی کنیم، گام بزرگی در حوزه سلامت برداشته خواهد شد. مبرزایی گفت: سومین اقدام مهمی که وزارت بهداشت و بیمهها باید به آن توجه داشته باشند، افزایش سطح سواد سلامت مردم در روستاها و شهرها است که به اقدامات آموزشی بسیاری نیاز دارد. وزارت بهداشت باید از ظرفیت رسانهها، فضای مجازی و به خصوص صدا و سیما به درستی استفاده کند تا در بلند مدت اثرگذار باشد. در همین راستا سازمان بیمه سلامت با همراهی وزارت بهداشت قرارداد سریال پزشک خانواده را با صدا و سیما منعقد کرده است که تولید آن در آیندهای نزدیک شروع خواهد شد.
آغاز به کار اورژانس ریلی در دهه فجر
کولیوند، رییس سازمان اورژانس کشور از آغاز به کار اورژانس ریلی در دهه فجر خبر داد.
جلسهای مشترک با حضور کولیوند، رییس سازمان اورژانس کشور و رسولی رییس شرکت راه آهن در خصوص آموزش فوریت پزشکی میهمانداران قطار، تجهیز واگنهای قطار به دارو و تجهیزات استاندارد خدمات پیش بیمارستانی و ایجاد واگن ریلی برگزار شد.
در ادامه این جلسه با تاکید بر تجهیز واگن های مسافربری به دارو و تجهیزات استاندارد پزشکی، ایجاد ارائه خدمات پزشکی از راه دور(تله مدیسین) مصوب شد. در این شیوه(تله مدیسین) پزشکان دیسپچ اورژانس امکان ویزیت از راه دور و مراقبت از بیمار در قطار را پیدا خواهند کرد. در این جلسه مقرر شد ۵ تا ١٢ واگن توسط شرکت راه آهن تولید و توسط سازمان اورژانس کشور تجهیز و در ایام دهه فجر بهره برداری شود. در فاز بعدی، تولید واگن بیمارستان برای خدمات درمانی در بحران و خدمات درمانی به بیماران در مناطق محروم صورت خواهد پذیرفت.
اشتغال ۱۵ هزار و ۷۹۱ ایثارگر با تسهیلات صندوق کارآفرینی
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون ۱۵ هزار و ۷۹۱ اشتغال برای ایثارگران به صورت مستقیم ایجاد شده است.
شهیدی با اشاره به اهمیت اشتغال ایثارگران گفت: اشتغال و درمان همواره از اولویتهای اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران است و فعالیتهای صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران یکی از راههای اصلی برای اشتغالزایی جامعه ایثارگری است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خطاب به اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، گفت: صندوق باید از تمامی راهها برای اعطای وامهای خوداشتغالی ایثارگران استفاده کند، همچنین ضرورت دارد فعالیت این صندوق با اولویت مناطق و استانهای محروم گسترش یابد.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به گزارش مطلوب حسابرسی صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در سال ۱۳۹۷ گفت: از تمام متصدیان صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، هیئتمدیره و مدیرعامل این صندوق تشکر میکنم. امیدوارم اطلاعرسانی از نحوه دریافت وامهای صندوق به شکل مطلوب انجام شود تا تمامی ایثارگران و خانوادههای آنها از جزییات و مراحل اداری وامها مطلع شوند.