ماهور مهراد مسکن مهر مجتمعهای مسکونی هستند که ساختشان در دولت محمود احمدینژاد آغاز شد و هدف از این طرح، خانهدار کردن قشرهای کم درآمد بود که طبق آن دولت با واگذاری قطعه زمین رایگان سعی داشت خانهسازی را تشویق کند. اما اوایل سال ۹۲، دولت دهم مسکن مهر را با پیشرفت قابل توجهی تحویل […]
ماهور مهراد
مسکن مهر مجتمعهای مسکونی هستند که ساختشان در دولت محمود احمدینژاد آغاز شد و هدف از این طرح، خانهدار کردن قشرهای کم درآمد بود که طبق آن دولت با واگذاری قطعه زمین رایگان سعی داشت خانهسازی را تشویق کند.
اما اوایل سال ۹۲، دولت دهم مسکن مهر را با پیشرفت قابل توجهی تحویل دولت یازدهم داد و حدود ۴۵ درصد از این تعداد نیز در زمان دولت حسن روحانی افتتاح شدهاست. این طرح پس از افزایش شدید بهای مسکن در ایران شروع شدو از پاشنه آشیلهای این اقدام در کنار توجه کمتر به کیفیت ساخت این نوع مسکن، این بود که دولت برای تامین مالی این طرح از بانک مرکزی قرض کرد که منجر به رشد نقدینگی و افزایش تورم نیز شد.
حالا اما مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در بازدید از پروژههای عمرانی شهر جدید هشتگرد به همراه جمعی از مدیران این شرکت خبر داده که واحدهای مسکن مهر نباید بدون تامین زیرساختها به مردم تحویل شود.
حبیباله طاهرخانی از پیمانکار قطار برقی هشتگرد نیز خواسته است که با استفاده از تمام ظرفیتها و امکانات، نسبت به تسریع در انجام کارهای باقیمانده و تکمیل این خط قطار شهری اقدام نماید.
طاهرخانی همچنین در این بازدید ضمن اشاره به اهمیت این پروژه قطار برقی، از پیمانکار مجموعه خواست تا با استفاده از تمام ظرفیتها و بکارگیری تمام امکانات نسبت به تسریع در انجام کارهای باقیمانده اقدام نماید.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در ادامه با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه از کارفرما و پیمانکار طرح خواست تمام تمرکز خود را برای تکمیل این پروژه ملی بکار گیرند تا طبق تاکید وزیر محترم راه وشهرسازی پروژه متروی گلشهر شهرجدیدهشتگرد تا پایان شهریور مورد بهره برداری قرار گیرد.
معاون وزير راه و شهرسازي همچنين با بيان اينكه اجرای پروژه های روبنایی، تکمیل و بهره برداری هرچه سریعتر از پروژه های مسکن مهر با خدمات مورد نیاز برای ساکنان در شهر جدید هشتگرد از اولویت هاي کاری شرکت عمران شهرهای جدید است، گفت: هیچ واحد مسکن مهری نباید بدون زیرساختها و مراکز خدماتی اولیه جهت رفع نیاز ساکنین تحویل داده شود.
او در اين خصوص افزود: متقاضیان مسکن مهر پس از تحویل واحد خود نباید هیچ گونه دغدغه ای برای سکونت داشته باشند لذا فراهم کردن شرایط مناسب از جمله دسترسی آسان به مراکز تجاری و خدماتی مورد نیاز ساکنین از جمله مواردی است که مورد تاکید مقام عالی وزارت راه و شهرسازی بوده و بر همین اساس شرکت عمران شهرهای جدید از طریق منابع داخلی خود درصدد تکمیل و بهره برداری از پروژه های مسکن مهر است.
اين مقام مسئول در پايان خاطرنشان كرد: ساخت و تکمیل واحدهای تجاری، انجام آسفالت ، محوطه سازی و تکمیل نمای واحدهای مسکن مهر در شهر جدید هشتگرد از جمله اسکان سازه گروهه و کلبه سازان عمران نمونه بارز این اقدامات است.
این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی نیز خانه دار شدن مردم را در اولویت برنامه های خود قرار داده واز نخست نیز احداث خدمات رفاهی و مورد نیاز ساکنان مانند کارهای آموزشی، ورزشی، درمانی و فرهنگی برای آسایش ساکنان را از برنامههای خود اعلام کرد.
همه این تلاش ها به این دلایل است که افزایش توان خرید، بهسازی و ارتقای مسکن متقاضیان به همراه ایجاد سازوکار تامین مالی سازندگان از طریق بانک مسکن و طراحی ساز و کارهای پایدار به منظور تامین مالی، سرمایه گذاری و تحرک در بخش مسکن و در نهایت بازنگری در طرح جامع مسکن به منظور تامین رفاه و عدالت اجتماعی در زمینه مسکن، از موارد مورد توجه در خانهدار کردن مردم است.
تکمیل ۴۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور
این در حالی است که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز از تکمیل ۴۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور خبر داده و گفت: در تلاش برای رفع مشکلات حقوقی متقاضیان مسکن مهر هستیم.
علی نبیان ضمن بیان اینکه تکمیل پروژههای مسکن مهر تا پایان امسال در دستور کار نخست وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، اظهار داشت: این وزارتخانه متعهد به احداث ۹۰ هزار واحد مسکن مهر در شهرهایی با جمعیت بیش از ۲۵ هزار نفر تا پایان امسال است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ هزار واحد مسکن مهر در سراسر کشور به بهرهبرداری رسیده است، افزود: تعیین تکلیف متقاضیانی که در پروژه مسکن مهر درگیر مشکلات حقوقی هستند از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با ابراز امیدواری برای تکمیل پروژههای مسکن مهر تا پایان سال ۹۸ خاطرنشان کرد: رفع مشکلات حقوقی متقاضیان به پیشروی عملیات اجرایی پروژههای مسکن مهر سرعت میبخشد.
نبیان در ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه جلوگیری از زمینخواری یادآور شد: در ایام نوروز امسال ۲۵۲ مورد دستدرازی به اراضی دولتی رخ داد که بهسرعت رسیدگی شد و این اراضی به املاک دولت بازگشت.
وی با بیان اینکه به دستور مقام معظم رهبری یگان حفاظت از اراضی دولتی در سازمان ملی زمین و مسکن تشکیل شد، اضافه کرد: این یگان حفاظتی از سه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است و اکنون در تمام شهرستانها و استانهای کشور یگانهای حفاظت از اراضی دولتی فعالشده است. مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در ادامه گفت: حفاظت از اراضی دولتی یکی از مهمترین وظایف این سازمان به شمار میروند که با بهرهگیری از تمام اختیارات و امکانات موجود در این سازمان گام مؤثری در راستای حفظ و حراست از این اراضی در سراسر کشور برداشتهشده است.
گفتنی است که طرح مسکن مهر در ابتدا در قالب بند د تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ آغاز شد و سپس بر مبنای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، بهصورت پیوسته در دستور کار قرار گرفت. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که این طرح که در حقیقت شامل اجاره بلندمدت زمین جهت احداث مسکن است، در طرح جامع مسکن نیز پیشنهاد شده بود اما حجم پیشنهاد شده در آن طرح بسیار کمتر بود که توسط دولت نهم از ۲۰ هزار واحد در سال به ۵/۱ میلیون واحد در سال افزایش یافت.
مبنای اصلی مسکن مهر نیز بر این امر مبتنی است که ارزش زمین، بخش قابل توجهی از هزینه تمام شده مسکن را به خود اختصاص میدهد. این سهم در کل کشور در دوره ۳۵ ساله برابر ۴۰ درصد و در دهه اخیر برابر ۴۵ درصد بودهاست. همچنین در استان تهران این سهم به حدود ۶۰ درصد بالغ میشود؛ بنابراین با حذف یا کاهش ارزش زمین از هزینه تمام شده مسکن، میتوان تا حدود زیادی هزینه مسکن را کاهش داد؛ بنابراین طرح مسکن مهر بر اجاره بلندمدت زمین جهت احداث مسکن مبتنی است.