احسان اثنی‌عشری از برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی بهبود تاب آوری بیمارستان ها و مراکز حیاتی در ۷ و ۸ مهر ماه امسال خبر داد و گفت: ماموریت کنفرانس تمرکز روی دو موضوع است که اولین آن تغییر ذهنیت جامعه مهندسی ازمنظر مقاوم سازی به تاب آوری و دیگری نیز ارتقای ظرفیت و دانش مهندسی […]

احسان اثنی‌عشری از برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی بهبود تاب آوری بیمارستان ها و مراکز حیاتی در ۷ و ۸ مهر ماه امسال خبر داد و گفت: ماموریت کنفرانس تمرکز روی دو موضوع است که اولین آن تغییر ذهنیت جامعه مهندسی ازمنظر مقاوم سازی به تاب آوری و دیگری نیز ارتقای ظرفیت و دانش مهندسی است.
نماینده دفتر اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) در گفت‌وگو با خبرنگاران در خصوص اولین کنفرانس بهبود تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی، ضمن اعلام این خبر که نخستین کنفرانس بین‌المللی بهبود تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی ۷ و ۸ مهرماه در مرکز تحقیقات برگزار می‌شود، گفت: پروژه برگزاری نخستین کنفرانس با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و همچنین دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در ایران از یکسال و نیم گذشته آغاز شد که در این خصوص مطالعات گسترده‌ای انجام گرفت.
نماینده دفتر اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) ادامه داد: ارزیابی‌های انجام شده در خصوص موضوعات سازه ای بیمارستان‌ها تا توسعه گاردلاین‌ها، مقاوم‌سازی بیمارستان‌های موجود، برنامه سرمایه‌گذاری ملی و ظرفیت‌سازی نیروی انسانی و … از جمله موضوعاتی بوده که در مدت بیش از یکسار مورد بررسی قرار گرفته است.
اثنی عشری برگزاری نخستین کنفرانس را فرصت مناسبی برای تبادل تجربیات ایران و سایر کشورها دانست و افزود: ماموریت کنفرانس تمرکز روی دو موضوع است که اولین آن تغییر ذهنیت جامعه مهندسی از منظر مقاوم سازی به تاب آوری و دیگری نیز ارتقای ظرفیت و دانش مهندسی است.
وی از برنامه ریزی برای تشکیل میزگردهای تخصصی در اولین کنفرانس خبر داد و گفت: بر اساس مطالعاتی که با همکاری وزارت بهداشت و وزارت راه و شهرسازی انجام داده ایم تقریبا ۵۰ درصد بیمارستان‌های دولتی در برابر زلزله آسیب پذیرند و به همین جهت ضرورت دارد تا موضوع تاب آوری بیمارستان ها و مراکز حیاتی مدنظر قرار بگیرد. گفتنی است: نخستین کنفرانس بین المللی بهبود تاب آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی ۷ و ۸ مهرماه در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار می‌شود. همچنین تاب‌آوری در مفهوم عام از مباحثی است که مورد تاکید مرکز تحقیقات راه و شهرسازی قرار دارد. از این نظر باید در ساخت و سازها مورد توجه ویژه قرار گیرد. سه مخاطره سال‌های اخیر همچون ریزش ساختمان پلاسکو، زلزله سال ۹۶ سرپل ذهاب و سیل فروردین ۹۸ نشان داد تاب آوری شهرها در وضعیت مناسبی قرار ندارد و در کشور موضوع تابآوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی به خاطر مخاطره‌پذیر بودن ایران مساله جدی است که در سیاست‌های جدید در دستور کار قرار گرفته است و در خصوص بیمارستان‌ها وزارت بهداشت و «هبیتات» کمک قابل توجهی را در خصوص مطالعات اولیه انجام داده است.
تاب آوری بیمارستان ها و مراکز حیاتی باید به مطالبه مردمی تبدیل شود و باید در این راه مجلس، با وزارت راه و شهرسازی همراه باشد و در این خصوص همکاری لازم را به عمل آورد.