مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور درباره سفرهای اربعین گفت: از ۱۷ مهر طرح ویژه تردد زائران اربعین آغاز می‌شود و تا ۳ آبان ادامه خواهد داشت. داریوش باقر جوان در جلسه هماهنگی معاونین حمل و نقل ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان […]

مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور درباره سفرهای اربعین گفت: از ۱۷ مهر طرح ویژه تردد زائران اربعین آغاز می‌شود و تا ۳ آبان ادامه خواهد داشت.
داریوش باقر جوان در جلسه هماهنگی معاونین حمل و نقل ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان های معین ستاد اربعین حسینی استان خوزستان اظهار کرد: موضوع حمل و نقل و مسائل جاده ای یکی از موضوعات مهمی است چرا که خلل در این امور تبعات و مشکلات ملی و فرا ملی را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در موضوع اربعین باید کارها با همکاری و بدون موازی کاری صورت گیرد، افزود: یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنیم، خوابگاه رانندگان است چرا که امنیت مسافران برای ما مهم است و باید راننده استراحت کافی داشته باشد و فشردگی کاری نباید موجب این شود که رانندگان بیش از زمان استاندارد رانندگی کنند.
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور عنوان کرد: بحث انبار توشه و بارهای غیر همراه یکی دیگر از موارد مهم است که باید ساماندهی دقیقی صورت گیرد.
باقرجوان گفت: جاده ها در استان خوزستان مطلوب است اما در ایلام گلوگاه هایی وجود دارد که ترافیک را طولانی تر کنند.
وی بیان کرد: طرح ویژه اربعین در سازمان حمل و نقل از ۱۷مهر تا ۳ آبان در جاده های کشور اجرا می شود و طرحی فوق العاده نیز از ۲۴مهر تا ۲۹مهر نیز در استان ایلام اجرا خواهد شد.
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور تأکید کرد: هیچ ظرفیت خالی در حوزه حمل و نقل مسافر از مرزها در ایام اربعین وجود ندارد از این رو اقتصاد این بخش تضمین شده است و شرکت ها بدون دغدغه اقتصادی وارد کار شوند.

ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های ناوگان اتوبوس در ایام اجرای طرح
این در حالی است که معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز با بیان اینکه « روزهای ۲۵ تا ۲۹ مهرماه به عنوان روزهای اوج سفر‌های اربعین تعیین شده است» گفت: برای ایام اوج سفرهای اربعین، برنامه جامعی برای بازگشت زائران از مرز مهران به پایانه‌های معین و سایر مرزها به استان‌های مبدا تهیه و جزئیات ممنوعیت‌ها و محدود‌های تردد ناوگان در این ایام نیز به طور کامل تشریح شده است.
مهران قربانی با توجه به نقش سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در خصوص مدیریت حمل‌ونقل و سوخت ستاد اربعین کشور و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این خصوص اظهار داشت: اجرای طرح‌های ویژه جابه‌جایی زائران اربعین حسینی از ۱۷ مهرماه تا سوم آبان ماه به مدت ۱۷ روز برگزار می‌شود که روزهای ۲۵ تا ۲۹ مهرماه به عنوان روزهای اوج سفر‌های اربعین تعیین شده است.
وی افزود: در پنج روز اوج سفرهای بازگشت اربعین سه شهر کرمانشاه، همدان و اندیمشک به عنوان پایانه‌های مسافربری معین برای مرز مهران تعیین شده‌اند. بنابراین اتوبوس‌های برون‌شهری در اوج سفرهای بازگشت از مبدا مهران فقط به پایانه‌های معین سرویس‌دهی خواهند کرد. معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با بیان اینکه «در اوج سفرهای اربعین زائران در زمان بازکشت از مرز مهران به مقاصد شهر‌های قم، ساری، گرگان، مشهد، بجنورد از پایانه مسافربری معین همدان منتقل خواهند شد» گفت: همچنین در ایام اوج سفرهای اربعین زائران در زمان بازگشت از مرز مهران به مقاصد شهرهای اراک، شهر کرد، یزد، اصفهان و خرم آباد از پایانه معین اندیمشک منتقل خواهند شد.
قربانی ادامه داد: همچنین زائران به مقاصد شهرهای کرج، رشت، سنندج، قزوین، سمنان، زنجان، تهران، اردبیل، ارومیه، تبریز از پایانه مسافربری معین کرمانشاه منتقل خواهند شد.
وی تاکید کرد: استان های خوزستان، خراسان جنوبی، فارس، کرمان، یزد و اصفهان نیز باید برای ورود و خروج به کشور عراق از مرز چذابه استفاده و همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر باید برای ورود و خروج به کشور عراق از مرز شلمچه استفاده کنند. در ضمن استان‌های اصفهان، فارس و کرمان می‌توانند از هر دو مرز چذابه و شلمچه تردد کنند.
معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: برای تردد از مرز خسروی بسته به شرایط مقرر از سوی مراجع ذی‌ربط تعیین مسیر و اطلاع رسانی متعاقبا انجام خواهد شد.
عضو هیئت عامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌ای یادآور شد: در ایام طرح جابه‌جایی زائران اربعین حسینی با توجه به بسیج کلیه ناوگان مسافری و بهره‌گیری از حد اکثر ظرفیت موجود و لحاظ یکسرخالی بودن ناوگان اعزامی به مرزهای چهارگانه، نرخ حمل‌ مسافر بر اساس نرخ مصوب و با احتساب یکسرخالی بودن ناوگان قابل دریافت است.

اختصاص لاستیک تشویقی به اتوبوس‌های حامل زائران بر اساس کارکرد
قربانی با اشاره به طرح‌های تشویقی در نظر گرفته شده برای ناوگان عمومی اتوبوس بیان داشت: برای اربعین امسال با تمهیدات اتخاذ شده، لاستیک تشویقی برای اتوبوس‌هایی که ۳ سرویس به مرزها یا ۳ هزار کیلومتر کارکرد در ایام اجرای طرح داشته باشند تخصیص داده خواهد شد. وی تصریح کرد: ارائه سرویس‌های دربستی به سایر نقاط داخل کشور در ایام طرح (۱۷ مهر تا ۳ آبان) ممنوع است، البته ارائه سرویس‌های دربستی یکسره برای ناوگان مسافری ترانزیت با حد اکثر سن ۵ سال، صرفا تا قبل از ایام اوج سفرهای بازگشت زائرین (۲۵ مهرماه ) میسر بوده و ناوگان مشمول، موظف است ۲۴ ساعت پس از خروج از مرز به کشور باز گردد. در ضمن خروج سرویس‌های دربستی در ایام اوج سفر بازگشت زائران ممنوع است. معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: ارائه سرویس‌های دو سره برای ناوگان مسافری ترانزیت ایرانی با حداکثر سن ۳ سال صرفا برای اعزام گروهی جانبازان و معلولان(ویلچری) دارای معرفی‌نامه از نهاد‌های ذی‌ربط و تایید سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای میسر خواهد بود. قربانی در پایان خاطرنشان کرد: ارائه سرویس‌ دربستی دو سره برای ناوگان عراقی دارای قرارداد با شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایرانی، میسر است.