جامعه در شرایط «بی خیالی»!
جامعه در شرایط «بی خیالی»!

    سخنگوی وزارت بهداشت روز شنبه اعلام کرد با مرگ ۱۱۵ نفر دیگر در کشور بر اثر کرونا، شمار رسمی قربانیان این بیماری در کشور به ۹۵۰۷ نفر رسید. به گزارش «جمله» آن طور که سیما سادات لاری روز شنبه، ۳۱ خرداد گفته، طی این مدت، ۲۳۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا نیز در […]

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت روز شنبه اعلام کرد با مرگ ۱۱۵ نفر دیگر در کشور بر اثر کرونا، شمار رسمی قربانیان این بیماری در کشور به ۹۵۰۷ نفر رسید.
به گزارش «جمله» آن طور که سیما سادات لاری روز شنبه، ۳۱ خرداد گفته، طی این مدت، ۲۳۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا نیز در کشور شناسایی شده و تعدا کل بیماران به ۲۰۲ هزار و ۵۸۴ نفر رسیده است. به گفته وی، از میان بیماران جدید ۵۹۵ نفر بستری شده‌اند و ۲۸۴۲ نفر در وضعیت وخیم این بیماری قرار دارند. وی گفت شمار بهبودیافتگان هم تا امروز ۱۶۱ هزار و ۳۸۴ نفر بوده است. سخنگوی وزارت بهداشت در عین حال افزود که کماکان استان‌های خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه، آذربایجان‌های شرقی و غربی، گلستان و کردستان در «وضعیت هشدار» قرار دارند. با وجود افزایش شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران، حسن روحانی، رئیس‌ جمهور، روز شنبه اعلام کرد که سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود و به صورت توامان در فضای مجازی و حقیقی برگزار خواهد شد.
روحانی صبح روز شنبه، ۳۱ خرداد در جلسه ستاد مقابله با کرونا اضافه کرد: «تجربه ما در ماه پنجم این است که فعالیت می‌تواند آزاد باشد، ولی با توجه به دستورالعمل‌هایی که وزارت بهداشت و درمان بر آن تأکید دارد.» وی در عین حال از ابلاغ طرح الزام استفاده از ماسک خبر داد و برای اجرای این دستور، خواستار توزیع ماسک ارزان و کافی در میان مردم شده است. این خبر در حالی منتشر شده که خبرگزاری ایلنا در گزارشی، از بازگشت بیماری کرونا به روزهای اوج خود خبر داده است. این خبرگزاری نوشته «منتشرنشدن آمار‌های استانی مبتلایان از سوی وزارت بهداشت، «مردم را بی‌خیال کرونا» کرده است». جعفر قادری، نماینده شیراز و زرقان در مجلس، با اشاره به اوج دوباره کرونا در استان فارس، از مسئولان وزارت بهداشت خواسته آمار روزانه را به تفکیک استان‌ها اعلام کنند تا باعث رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم شود. سعید نظری، سخنگوی شهر شیراز، نیز به ایلنا گفت: «مردم به هیچ وجه مسائل و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و عملا پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی را فراموش کرده‌اند.» ایلنا در گزارش دیگری نیز نوشته که بیش از ٣٠٠ نفر از پزشکان و اعضای کادر درمان استان هرمزگان در نامه‌ای سرگشاده به استاندار این استان، خواستار اجرای قرنطینه کامل استانی به مدت دو هفته به دلیل افزایش شیوع کرونا شدند. در این نامه آمده که کادر درمان استان، «دیگر توان ادامه کار را ندارد و همچون مردم نفس‌های آخر را می‌کشد.» رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز به تازگی گفته است “پیک بیماری کووید۱۹” در خوزستان از اردیبهشت ماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری ایسنا محمدامین زرگر می‌گوید در استان خوزستان به طور میانگین روزی ۵۰ تا ۶۰ مورد “اعزام اورژانسی بیماران مشکوک به کرونا” انجام می‌شود و برخی اعزام‌های بین بیمارستانی نیز موارد مثبت ابتلا به کرونا هستند. فرهاد ابول نژادیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در نشست مشترکی با شماری از مدیران رسانه‌های استان تاکید کرد تصمیم‌گیری درباره اعمال محدودیت‌ها در اختیار دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست رئیس جمهوری است اما با توجه به شرایط خوزستان محدودیت‌های چند روزه مشکل را حل نمی‌کند.
به گفته ابول نژادیان دست‌کم وضعیت ۹ شهر استان خوزستان قرمز است و شهرهایی مانند اهواز، آبادان و دزفول با کمبود تخت‌های مراقبت ویژه برای بستری کردن مبتلایان به بیماری کووید۱۹ روبرو هستند.