معاونت گردشگری استان یزد براساس امتیازبندی عملکرد شاخصهای تخصصی سال گذشته، با کسب ۸۵ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز، رتبه اول کشور را به دست آورد. شاخصهای ارزیابی و رتبهبندی استانها در حوزه گردشگری شامل نرخ رشد گردشگران خارجی، برگزاری دورههای آموزشی توانمندسازی، بروزرسانی آمار و بانکهای اطلاعاتی، اجرای طرحهای پیشران و خلاقانه، […]
معاونت گردشگری استان یزد براساس امتیازبندی عملکرد شاخصهای تخصصی سال گذشته، با کسب ۸۵ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز، رتبه اول کشور را به دست آورد. شاخصهای ارزیابی و رتبهبندی استانها در حوزه گردشگری شامل نرخ رشد گردشگران خارجی، برگزاری دورههای آموزشی توانمندسازی، بروزرسانی آمار و بانکهای اطلاعاتی، اجرای طرحهای پیشران و خلاقانه، معرفی توانمندیها و ظرفیتهای گردشگری، تدوین و بازنگری برنامه توسعه گردشگری، تعداد طرحهای عملیاتی شده، ارتباط موثر با بخش خصوصی و تشکلها، خدمات اطلاعرسانی و راهنمای مسافران، نرخ رشد تعداد آموزشدیدگان، تعداد شکایات ارائه شده از عملکرد مدیران، استفاده از فناوریهای نوین و تعداد تشکلهای حرفهای گردشگری است. اجرای طرح پژوهشی در خصوص راهکارهای جذب و افزایش ماندگاری گردشگر با تاکید بر دوران پسا کرونا، کسب رتبه برتر در تولید اقلام تبلیغاتی بر اساس شاخصهای دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری، توسعه زیرساختهای گردشگری، برگزاری ۲۷۸ مورد رویداد فرهنگی – گردشگری در سطح استان با رویکرد معرفی مناطق کمتر شناخته شده و محصولات روستایی و صنایع دستی هر منطقه، تعامل موثر با تشکلهای گردشگری، فعال کردن کمیتههای تخصصی گردشگری و رونق انواع گونههای گردشگری از جمله مهمترین اقدامات اداره کل میراث فرهنگی یزد براساس شاخصهای تعریف شده بود.
شناسایی و ثبت ویژگیهای دیداری هنرهای سنتی قشم
رئیس پژوهشکده مردم شناسی از مطالعه طرحها و نقوش در هنرهای سنتی جزیره قشم با هدف شناسایی و ثبت ویژگیهای دیداریِ نقوش و رنگها در هنرهای سنتی این منطقه خبر داد.
علیرضا حسن زاده با اعلام این خبر گفت: مهم ترین عواملی که هنرهای دیداریِ مناطق مختلف را از یکدیگر متمایز کرده و به مثابه شناسنامه و عوامل هویت بخش تلقی می شوند، طرح ها، نقوش و رنگ ها هستند.
او خاطرنشان کرد: به طور معمول، هر یک از نقشمایه ها دارای نامی محلی است و جایگاهی در باورها و نشانه شناسیِ مردم بومی دارد.
رئیس پژوهشکده مردم شناسی یکی از مناطقی را که از این حیث کمتر مورد مطالعه قرار گرفته جزیره قشم عنوان کرد و افزود: قشم بزرگترین جزیره ایران، از دوران باستان، سکونتگاه انسان بوده است.
او با بیان اینکه هنرهای سنتی این جزیره همچون بسیاری از مناطق ایران، حائز ویژگی های تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی مخصوص به خود هستند تصریح کرد: با رویکرد مردم شناسی هنر، این موضوع در طرح موظفی یکی از پژوهشگران پژوهشکده مردم شناسی مورد بررسی قرار گرفته است.