به غیر از ایران تیم هاب عربستان، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا سهمیه های قاره پهناور آسیا در جام جهانی ۲۰۱۸ می باشند؛ که طی ماه های گذاشته با توجه به قرعه ها و مصاف های پیش رویشان، مراحل آماده سازی و بازی های تدارکاتی خود را به انجام رساندند. با اشاره به اینکه تیم […]
به غیر از ایران تیم هاب عربستان، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا سهمیه های قاره پهناور آسیا در جام جهانی ۲۰۱۸ می باشند؛ که طی ماه های گذاشته با توجه به قرعه ها و مصاف های پیش رویشان، مراحل آماده سازی و بازی های تدارکاتی خود را به انجام رساندند. با اشاره به اینکه تیم ملی کشورمان به عنوان امید اول قاره آسیا برای درخشش در جام جهانی ۱۰ بازی تدارکاتی را پیش از شروع این رقابت ها با تیم های نه چندان مطرح برگزار کرده است؛ ببینید رقیبان آسیایی ما چگونه پای به مصاف های سخت روسیه گذاشته اند.
استرالیا
تیم ملی استرالیا که در آخرین رنکینگ منتشر شده از سوی فیفا پس از سال ها گوی سبقت را از ایران ربوده است؛ پنجمین حضور خود را در جام جهانی تجربه می کند. کانگوروها که برای چهارمین راهیابی متوالی خود به جام جهانی راه دشواری را پشت سر گذاشته و مجبور به حذف کردن سهمیه کونکاکاف شده اند؛ اما اکنون با انتخاب سرمربی جدید هلندی خود، برت فان مارویک، پس از ایران، دومین امیدواری قاره آسیا برای درخشش در روسیه محسوب می شوند. استرالیایی ها که در گروه سوم مسابقات با فرانسه، دانمارک و پرو رقابت خواهند کرد؛ طی سه ماه گذشته، تنها چهار بازی تدارکاتی را با نروژ، کلمبیا، جمهوری چک و مجارستان به انجام رساندند. آن ها با پیروزی ۴-۰ و ۲-۱ مقابل تیم های جمهوری چک و مجارستان، امیدوارانه به روسیه قدم خواهند گذاشت. تیم ملی استرالیا سابقه صعود به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان را در کارنامه دارد.
ژاپن
چشم بادامی ها که در جام های جهانی ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰ موفق به صعود از مرحله گروهی شده اند؛ ششمین حضور پیاپی خود را در روسیه به بوته آزمایش می گذارند. تیم ملی ژاپن که با هدایت آکیرا نیشینو، در دور سوم مقدماتی قاره آسیا با آمار ۶ برد، ۲ باخت و ۲ تساوی در رقابتی تنگاتنگ با عربستان سعودی مجوز حضور در روسیه را دریافت کرده است؛ در گروه هشتم مسابقات به مصاف لهستان، کلمبیا و سنگال خواهد رفت. ژاپنی ها که به نظر برای تکرار موفقیت های خود در جام جهانی، تیمی منسجم تر از سال های اخیر آماده کرده اند؛ اما در شش دیدار اخیر تدارکاتی خود نیز طعم پیروزی را نچشیده اند. آن ها در برابر بزرگانی چون برزیل و بلژیک و سپس مقابل اوکراین، غنا و سوئیس متحل شکست شدند و تنها یک تساوی در برابر دیگر حریف آفریقایی خود مالی بدست آوردند.
کره جنوبی
کره جنوبی که از سال ۱۹۸۶ تاکنون همواره یکی از سهمیه های قاره آسیا در جام جهانی بوده، در سال ۲۰۰۲ و به کمک میزبانی مسابقات، حضور در جمع چهار تیم برتر جهان را تجربه کرده است. این کشور بعد از صعود به جام جهانی ۲۰۱۸ که در روز پایانی دور مقدماتی مسجل شد؛ دست به تعویض سرمربی آلمانی خود و جانشینی شین تائه یونگ زد تا با روحیه و استراتژی جدیدی در روسیه حاضر شود. کره ای ها که در گروه ششم مسابقات با آلمان، مکزیک و سوئد همسایه شده اند، بازی های دوستانه نسبتا زیادی برای آمادگی و هماهنگی بیشتر بازیکنانشان برگزار کردند. بدین ترتیب که آن ها پیش از قرعه کشی جام جهانی چهار دیدار دوستانه را با روسیه، مراکش، کلمبیا و صربستان به انجام رسانده و پس از مشخص شدن حریفانشان در روسیه نیز به مصاف تیم های مولداوی، جامائیکا، لتونی، ایرلند شمالی، لهستان، هندوراس، بوسنی و بولیوی رفتند که تنها در چهار بازی موفق به غلبه بر حریفان خود شدند.
عربستان سعودی
سعودی ها که پس از ۱۲ سال پایشان به جام جهانی فوتبال باز شده، بسیار بیشتر از سایر تیم های آسیایی در تکاپو برای درخشش در روسیه بوده اند. تیم ملی عربستان سعودی که در سال ۱۹۹۴ موفق به صعود از مرحله گروهی جام جهانی شده در این دوره، اردوی آماده سازی خود را یک ماه زودتر از رقبای خود آغاز کرد و بازی های دوستانه کاملی را تدارک دید. نکته جالب و البته تکراری در مورد سعودی ها انتخاب سرمربی جدیدشان است. آن ها پس از راهیابی به روسیه، رهبری تیمشان را دو بار جایجا کرده اند. ابتدا ادگاردو بائوسای آرژانتینی جای برت فان مارویک هلندی را گرفت و پس از مدتی کوتاه، هدایت تیم به خوان آنتونیو پیتزی آرژانتینی – اسپانیایی محول شد. بهرحال عربستان که در گروه اول مسابقات به مصاف روسیه، اروگوئه و مصر خواهد رفت؛ ۱۴ دیدار دوستانه را با تیم هایی چون غنا، پرتغال، بلژیک، بلغارستان، الجزایر، یونان، ایتالیا، پرو و آلمان ترتیب داده که تنها در برابر تیم ملی یونان به پیروزی دست یافته است. سعودی ها دیدار افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۸ را در مقابل میزبان مسابقات برگزار خواهند کرد.