جای خالی کنترل و نظارت، در مقابله با کرونا!
جای خالی کنترل و نظارت، در مقابله با کرونا!

    سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: « از روز یک شنبه تا ظهر روز ۶ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۳۶ نفر از آنها بستری شدند». به گزارش «جمله» ، سیما سادات لاری […]

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: « از روز یک شنبه تا ظهر روز ۶ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۳۶ نفر از آنها بستری شدند».
به گزارش «جمله» ، سیما سادات لاری گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۳ هزار و ۶۰۶ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۹۱۲ نفر رسید».
افزود: «خوشبختانه تا کنون ۲۵۵ هزار و ۱۴۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۳۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون دو میلیون و ۳۵۳ هزار و ۵۳۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
وی تاکید کرد: «همانند روزهای گذشته استانهای مازندران، فارس، آذربایجان های شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند».
ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران گفته است همه تخت‌های مراقبت‌های ویژه در تهران به بیماران کرونایی اختصاص یافته و احتمال راه‌اندازی بیمارستان‌های موقت وجود دارد.
او که روز دوشنبه،‌ ۶ مرداد با خبرگزاری فارس گفت‌وگو کرده، از قربانی شدن ۲۳۴ نفر در دو روز گذشته در تهران و دفن آن در بهشت زهرا خبر داده است.
بر اساس اظهارات معاون وزیر بهداشت در تهران روزانه ۳۰ تا ۶۰ نفر در تهران قربانی شده‌اند ولی سخنان روز گذشته عضو شورای شهر تهران نشان دهنده آن است در که طول دو روز گذشته،‌ هر روز بیش از ۱۱۰ نفر در تهران قربانی ‌شده‌اند.
در همین رابطه عماد افروغ با انتقاد از شیوه مقابله دولت با کرونا در مصاحبه ای اظهار کرد: « همان روز‌های اول شیوع کرونا، به این مسأله توجه داده شد که برخورد صفر و یک با پدیده لایه مندی، چون کرونا کار درستی نیست. نباید کرونا را صرفا پدیده‌ای طبیعی می‌دیدیم که متاسفانه این گونه شد».
وی افزود: «حتی در نگاه طبیعی نیز اگر از همان ابتدا نگرشی لایه مند می‌داشتیم، بدین معنا که این پدیده لایه‌های طبیعی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی الهیاتی دارد، طور دیگری برخورد می‌کردیم و سیاست گذاری‌ها نیز به شیوه دیگری انجام می‌شد».
او بیان کرد: «باید به نحو میانه‌ای رفتار می‌شد تا به صورت مدیریت شده افراد می‌توانستند دید و بازدید خود را هم داشته باشند. هنوز هم بر این باورم که تصمیم گیران حوزه کرونا باید مدیریت شده رفتار کنند و تدابیری بیندیشند که در عین اینکه محدودیت‌هایی برای مهار این بیماری وضع می‌شود، محدودیت‌ها جنبه آزاردهنده نداشته باشد».
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: « روشن است که محدودیت‌های اعمال شده در فاصله فیزیکی، ضرر و زیان‌هایی برای اقشار پایین جامعه ایجاد کرده است ».
افروغ گفت: «اتفاقاتی که بعد از کرونا افتاد، می‌توانست در ابعاد مختلفی مدیریت شده‌تر باشد. نه اینکه یک مرتبه مردم با موجی از گرانیِ رها شده و البته برنامه ریزی شده روبه رو شوند. این گرانی بلاتوجیه درباره تمام اقلام «مبتلا به» زندگی مردم دیده می‌شود. از اقلام مصرفی روزانه گرفته تا زمین و ماشین و … وظایف کنترلی و نظارتی دولت در دوره کرونا سنگین‌تر می‌شود. به نظرم مسوولان کشور، اوضاع را رها کرده اند و نقش کنترلی و نظارتی خود را نادیده گرفته اند».