مراسم خاکسپاری محمدرضا شجریان با حضور خانواده و شماری از دوستدارانش در کنار موزه آرامگاه فردوسی در توس مشهد برگزار شد. به گزارش «جمله» مراسم خاکسپاری محمدرضا شجریان صبح روز شنبه ۱۹ مهر با حضور خانواده و تعدادی از دوستدارانش در کنار موزه آرامگاه فردوسی در توس برگزار شد. خبرگزاری ایرنا در گزارشی […]
مراسم خاکسپاری محمدرضا شجریان با حضور خانواده و شماری از دوستدارانش در کنار موزه آرامگاه فردوسی در توس مشهد برگزار شد.
به گزارش «جمله» مراسم خاکسپاری محمدرضا شجریان صبح روز شنبه ۱۹ مهر با حضور خانواده و تعدادی از دوستدارانش در کنار موزه آرامگاه فردوسی در توس برگزار شد.
خبرگزاری ایرنا در گزارشی از مراسم تدفین استاد شجریان نوشت، به دلیل کرونا آیین خاکسپاری شجریان در محل دفن او با تعداد محدودی حدود ۱۵۰ نفر شامل خانواده، برخی از مسئولان استانی، پیشکسوتان عرصه موسیقی، هنرمندان و علاقهمندان به استاد در محوطه داخلی آرامگاه فردوسی برگزار شد. ورود مردم به محوطه آرامگاه فردوسی ممنوع اعلام شد و دوستداران شجریان ، در خارج از محل خاکسپاری، این مراسم را از تلویزیونهای بزرگ نصبشده در بیرون محوطه داخلی و جلوخان آرامگاه فردوسی به طور مستقیم تماشا کردند.
همزمان با ورود پیکر شجریان به مشهد، ورود به این شهر «به دلیل گسترش کرونا» ممنوع اعلام شد. با این حال هزاران تن از هنرمندان و دوستداران استاد شجریان با استفاده از ماسک و رعایت فاصلههای اجتماعی در آرامگاه فردوسی حضور یافتند.
جعفر مرواردید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، اعلام کرده بود که بر اساس تصمیم جلسه مشترک مسئولان برگزاری مراسم و خانواده استاد شجریان، مراسم خاکسپاری پیکر او روز شنبه ۱۹ مهرماه ساعت هشت صبح در آرامگاه فردوسی برگزار میشود. اما خاکسپاری زودتر از وقت اعلامشده انجام گرفت.
نیروهای امنیتی و انتظامی یگان ویژه از ساعت چهار صبح در آرامگاه فردوسی در توس مستقر شدند. ساعت چهار و نیم صبح آمبولانسی پیکر شجریان را با اسکورت نیروهای امنیتی به آرامگاه توس منتقل کرد. نیروهای انتظامی ضمن مسدود کردن مسیرهای ورود به مشهد و توس، از دوستداران شجریان که از نقاط مختلف کشور برای شرکت در مراسم خاکسپاری آمده بودند خواستند که به شهرهای خود باز گردند. قرار بود پیکر محمدرضا شجریان در کنار مزار شاعر سرشناس مهدی اخوان ثالث در آرامگاه فردوسی دفن شود. اما گرچه پیشتر کار آمادهسازی مزار استاد شجریان انجام شده و تصویر آن نیز منتشر شده بود، محل دفن او تغییر کرد و در مکان جدیدی در کنار موزه آرامگاه فردوسی به خاک سپرده شد.
خانواده استاد و فرزندانش در آرامگاه فردوسی حضور داشتند و در جریان مراسم خاکسپاری، همایون شجریان تصنیف “مرغ سحر” را بر مزار پدر خواند.
او ضمن قدردانی از همراهی و حضور مردم در مراسم خاکسپاری اسطوره آوار ایران افزود: «ما آرامش و اعتبار خود را از شما مردم میگیریم، باعث همه صبر و شکیبایی ما شما هستید.»
همایون شجریان در مراسم تشییع و خاکسپاری پدرش گفت: «اگر این امکان وجود داشت، میلیونها نفر از شما عزیزان میتوانستند در این مراسم شرکت کنند، من به دستان شما بوسه میزنم.» امیررضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی هم در حاشیه مراسم خاکسپاری شجریان گفت: «شجریان از ایران هم فراتر بود و به تمام فارسیزبانان تعلق داشت.» مدیرعامل خانه موسیقی پیشنهاد کرد که روز اول مهر که روز تولد شجریان است، به نام استاد نامگذاری شود. روز جمعه نیز شماری از چهرههای سرشناس بینالمللی به خبر درگذشت استاد موسیقی و آواز ایران واکنش نشان دادند، از جمله خانم ادری آزوله، دبیرکل یونسکو، که با انتشار توئیتی به زبان فارسی، از محمدرضا شجریان به عنوان «اسطوره و میراث جاودان موسیقی سنتی ایرانی» یاد کرد. آزوله در توئیت اخیر خود یادآور شد که یونسکو پیشتر با اهدای نشانهای افتخار «پیکاسو» و «موتزارت» از «خلاقیت بینظیر» و «تعهد سستیناپذیر» محمدرضا شجریان به «آزادی هنر» قدردانی کرده بود.