استناد AFC به ماده ۵۹ آئین نامه انضباطی برای رد اعتراض النصر یعنی این شکایت از لحاظ شکلی رد شده و وارد بحث محتوا نشده اند. امیر ساعد وکیل درباره رد شدن شکایت باشگاه النصر عربستان از پرسپولیس توسط AFC اظهار داشت: تا جایی که اطلاع دارم AFC برای رد کردن این اعتراض […]
استناد AFC به ماده ۵۹ آئین نامه انضباطی برای رد اعتراض النصر یعنی این شکایت از لحاظ شکلی رد شده و وارد بحث محتوا نشده اند. امیر ساعد وکیل درباره رد شدن شکایت باشگاه النصر عربستان از پرسپولیس توسط AFC اظهار داشت: تا جایی که اطلاع دارم AFC برای رد کردن این اعتراض به بندهای مادههای ۱، ۲و ۴ ماده ۵۹ آیین نامه انضباطی استناد کرده و این موضوع قابل توجه است، زیرا باشگاه پرسپولیس در لایحه دفاعی خود ایرادی شکلی به اعتراض النصر وارد کرده بود.
وی افزود: در لایحه ما آمده بود آیا تیم النصر حداکثر تا ۴۸ ساعت پس از اتمام بازی شکایت مکتوب و کامل خود را به AFC ارائه داده است. این ایراد شکلی را در لایحه خود آورده بودم. وقتی AFC برای رد اعتراض النصر به ماده ۵۹ استناد میکند، یعنی اصلاً به محتوای اعتراض النصر ورود نکرده است و این خیلی جالب است.
وکیل باشگاه پرسپولیس خاطرنشان کرد: فکر میکنم یکی از معدود پروندههایی بود که ایران در سالهای اخیر در سطح بین المللی به نتیجه رسید. متأسفانه تعداد پروندههایی که در سطح دیوان داوری ورزش، فیفا و AFC و سایر نهادهای بین المللی میبازیم زیاد شده و اساس این قضیه هم به چند مورد برمیگردد. از باشگاهها خواهش میکنم از ظرفیتهای تخصصی وکلا و نیروهای ایرانی در زمان عقد قرارداد و طول مسابقات برای مدیریت برخی امور که میتواند جریمههای انضباطی و تنبیهی برای باشگاهها همراه داشته باشد استفاده کنند. همچنین پس از مشکلی که از لحاظ حقوقی ایجاد میشود باز هم استفاده از ظرفیت وکلای داخلی کارگشا است مشروط به این که از این ظرفیتها استفاده شود.
ساعد وکیل ادامه داد: در پرونده شکایت النصر سه بخش اصلی وجود داشت. ابتدا این که پرسپولیس در محدوده زمانی مجاز قرارداد بازیکنان جدید خود را ثبت کرده و تا قبل از این که به دلیل عدم پرداخت طلب برانکو دچار محکومیت و بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتیاش شود، قراردادهای خود را منعقد کرد. این مسائل محتوایی است. سومین مسأله هم درباره تردید باشگاه النصر بود.
وی خاطرنشان کرد: به AFC اعلام کرده بودیم هیچ سندی وجود ندارد که النصر مطابق مقررات خاص برگزاری لیگ قهرمانان آسیا موظف بوده دو ساعت پس از اتمام بازی اعتراض اولیه خود را به شکل رسمی ارائه بدهد و همچنین طبق مقررات و ماده ۵۹، حداکثر ظرف ۴۸ ساعت اعتراض مکتوب خود را به AFC اعلام کند. یکی از ایرادهایی که به لحاظ شکلی به اعتراض النصر گرفته بودیم، همین مسأله بود و ما هم در لایحه خود آورده بودیم اگر مقررات شکلی برای طرح اعتراض رعایت نشده باشد، باید اعتراض النصر رد شود. خوشبختانه به همین ایراد شکلی توجه شده و رسیدگی به اعتراض النصر به مراحل دیگری نرسیده است.
وکیل باشگاه پرسپولیس تصریح کرد: طبق آنچه اطلاع دارم و امیدوارم درست باشد استعلامی هم که AFC از فیفا داشته این موضوع را تأیید کرده که پرسپولیس تا ۱۲ سپتامبر (۲۲ شهریور) مجاز به استفاده از پنجره نقل و انتقالاتیاش بوده و محرومیت کمیته انضباطی فیفا پس از آن تاریخ اجرا شده است.
ساعد وکیل درباره مباحثی که نسبت به احتمال کسر امتیاز و یا حتی سقوط پرسپولیس به دسته پایینتر در صورت پرداخت نشده مطالبات برانکو تا ۴-۳ روز دیگر عنوان میشود، توضیح داد: در این موضوع چند روزی است هواداران پرسپولیس احساس نگرانی میکنند که اگر این باشگاه تا ۴-۳ روز آینده با برانکو تسویه حساب نکند، با جریمه کسر امتیاز و یا سقوط به رده پایینتر مواجه میشود.
وی افزود: از نظر حقوقی میخواهم این اطمینان خاطر را بدهم که این پرونده در شرایط فعلی به چند دلیل جای نگرانی ندارد. ماده ۱۵ مقررات انضباطی فیفا به هیچ وجه تصریح نکرده که باید تشریفات و ترتیبهای مشخصی برای جریمه شدن یک باشگاه در صورت این که آن باشگاه به تعهدات خود طبق حکم این کمیته عمل نکند در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: در این ماده نیامده که باید حتماً یک پروسه حقوقی طی شده یا دادخواستی ارائه شود، اما در بند ۲ ماده ۱۵ این عبارت به شکل صریح آمده است که شروع فرآیند رسیدگی انضباطی با اعتراض و درخواست ذی نفع است. در این پرونده برانکو و وکیلش ذی نفع هستند؛ بنابراین میتوانیم استنباط کنیم اگر قرار باشد دوباره پروسهای شکل بگیرد باید از سوی برانکو و یا وکیل وی درخواستی ارائه شود.
وکیل باشگاه پرسپولیس افزود: مورد دوم این است که منطق حقوقی به عنوان یک اصل حقوقی ایجاب میکند اگر قرار است مجازاتی برای یک شخص یا باشگاه اعمال شود، باید حتماً به طرف اطلاعرسانی کافی بشود تا بتواند هم برای اجرای بهتر مقررات نهایت تلاش خود را بکند و از طرفی حق دفاع هم داشته باشد.
ساعد وکیل افزود: نکته سوم که از همه مهمتر است، این است که با بررسی رویه فیفا و دادگاه CAS به این نتیجه رسیدم همواره در مواردی که مجازات کسر امتیاز یا سقوط به رده پایینتر وجود دارد این موضوع در همان رأی ابتدایی کمیته انضباطی قید میشود. به صورت مثال کمیته انضباطی میگوید اگر ظرف ۳۰ یا ۶۰ روز این پول را پرداخت نکردید، دچار کسر امتیاز یا سقوط به رده پایینتر میشوید. چنین موضوعی در رأی کمیته انضباطی فیفا برای پرونده برانکو نیست و به همین دلیل فیفا نمیتواند به شکل آنی و خلق الساعه از پرسپولیس کسر امتیاز کند یا مجازات سقوط به دسته پایینتر را برای این باشگاه در نظر بگیرد.
وی اضافه کرد: بر اساس رویهای که در دادگاه CAS و دیوان عالی ورزش دیدم، اگر فیفا بخواهد برای باشگاه پرسپولیس مجازات تنبیهی سنگینتری در نظر بگیرد، باید نامهای به این باشگاه بدهد و مدت کوتاهی را هم مشخص کند. پس از تمام آن مدت اگر باشگاه پرسپولیس نتواند تعهدات خود نسبت به برانکو را عمل کند میتواند از این باشگاه امتیاز کسر کرده یا سقوط به دسته پایینتر را در نظر بگیرد. باید در این زمینه مثالی بزنم. در سال ۲۰۱۳ مانند همین ماجرا برای یک باشگاه ترکیهای اتفاق افتاد و فیفا با ارسال نامهای به این تیم اعلام کرد اگر تا زمان مشخصی بدهی خود را پرداخت نکند، پس از ۵۰ روز مجازات سقوط به رده پایینتر را برای این باشگاه در نظر میگیرد که در نهایت هم با پرداخت نشدن این بدهی، باشگاه ترکیهای به دسته پایینتر سقوط کرد. این وکیل بین المللی افزود: به همین دلیل فیفا باید چنین مسائلی را طبق اعلام رسمی به باشگاه پرسپولیس اطلاع بدهد که تا امروز چنین کاری را انجام نداده و از طرفی اگر این احتمال ضعیف را در نظر بگیریم که فیفا بدون ابلاغ به پرسپولیس چنین جریمهای اعمال میکند، باشگاه میتواند بحث را در دیوان عالی ورزش پیگیری کند.
ساعد وکیل درباره اقدامهای این باشگاه برای کاهش محرومیت عیسی آلکثیر گفت: تا جایی که من در مورد پرونده آلکثیر اطلاع دارم طبق مقررات پرسپولیس ۱۰ روز پس از ابلاغ محرومیت وی باید درخواست گراندز رأی را ارائه بدهد که این اقدام هم انجام شده و اکنون هم منتظر شرح تفصیلی رأی آلکثیر هستیم. پس از آن باشگاه پرسپولیس تصمیم میگیرد کار را به کدام وکیل بسپارد. پس از دریافت گراندز رأی سه روز برای ثبت اعتراض اولیه و ۵ روز برای ارسال لایحه دفاعی زمان وجود دارد.