ظرف ۲۴ ساعت ۲۷۲ نفر بر اثر کرونا درگذشتهاند. مقامات بهداشتی ازتداوم سیر و سفرها گلایه میکنند. رئیس بیمارستان سینا هشدار داد که مرگومیرها میتواند از کشتههای جنگ بیشتر شود. تخت خالی در بیمارستانها وجود ندارد. به گزارش «جمله» طبق تازهترین آمار رسمی تا ظهر روز دوشنبه ۲۱ مهر ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ […]
ظرف ۲۴ ساعت ۲۷۲ نفر بر اثر کرونا درگذشتهاند. مقامات بهداشتی ازتداوم سیر و سفرها گلایه میکنند. رئیس بیمارستان سینا هشدار داد که مرگومیرها میتواند از کشتههای جنگ بیشتر شود. تخت خالی در بیمارستانها وجود ندارد.
به گزارش «جمله» طبق تازهترین آمار رسمی تا ظهر روز دوشنبه ۲۱ مهر ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر در ایران به کرونا مبتلا شدهاند و ۲۸هزار و ۸۱۶ نفر نیز جان باختهاند. میزان مرگ و میر در شبانهروز گذشته ۲۷۲ نفر اعلام شد که یک رکورد تازه است.
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، از شرایط وخیم شیوع کرونا و پر شدن ظرفیت بیمارستانها خبر داد. او از مردم خواست پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و پرهیز از سفر و گشت و گذار را یک وظیفه اجتماعی بدانند.
دکتر محرز تاکید کرده که نمودار بیماری «به صورت وحشتناکی» در حال صعود است و باید طوری رفتار شود که بیمارستانها امکان پذیرش بیماران را داشته باشند: «چند روز است که میزان مرگهای کرونایی بیش از ۲۰۰ مورد بوده و در صورت تداوم این شرایط میزان مرگ و میرها افزایش مییابد. متاسفانه برخی بیماران حتی به بستری شدن هم نمیرسند و وضعیت بسیار بحرانی است.»
دکتر محرز گفت: «ویروس در خرداد ماه جهش داشت و قدرت سرایتش افزایش یافت، گفت: «در حال حاضر بیماری شدیدتر نیست، اما تعداد بیماران بسیار زیاد شده است.» رئیس بیمارستان سینا در تهران نیز اعلام کرده که سهمیه بیماران کرونایی این بیمارستان به اوج خود رسیده و کادر درمانی دیگر توان پذیرش مبتلایان را ندارد.
دکتر محمد طالبپور در یک برنامه تلویزیونی هشدار داد: «با ادامه این وضع به اندازه جنگ ایران و عراق کشته میدهیم… تمام تختهای ای سی یو بیمارستان ۱۰۰ درصد پر شده است و حتی یک مورد تخت خالی در بخش کرونا نداریم، اما متاسفانه بیماری رو به افزایش است.» او تاکید کرد که راه مبارزه با کرونا، درمان در بیمارستانها نیست بلکه امور بهداشتی است: «جدی گرفتن امور بهداشتی خیلی مهمتر از کارهایی است که در بیمارستانها برای درمان بیمارانی که در انتهای خط هستند وجود دارد.» در این میان، کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا ، با تحلیل روند ابتلا در کشور در هفته منتهی به ۱۸ مهر، تغییرات صعودی در ۱۱ استان را «مختصر و با ثبات» معرفی کرده است. این استانها شامل قم، لرستان، سمنان، ایلام، مازندران، خوزستان، تهران، کرمانشاه، همدان، آذربایجان شرقی و اصفهان هستند.
طبق نمودار اعلامی این کمیته، در ۱۵ استان دیگر از جمله خراسانهای جنوبی و شمالی، آذربایجان غربی، یزد، کردستان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، خراسان رضوی، البرز، زنجان، کرمان، گیلان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد و بهشر، روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده میشود.
دولت تمام مسئولیت افزایش شدید موارد ابتلا و مرگ در هفتههای اخیر را به گردن شهروندان میاندازد و به تصمیمهای نادرست خود در مورد بازگشاییها و جلوگیری نکردن از تجمعها و سفرها در ماه محرم اشارهای نمیکند. همچنین اصرار دولت بر بازگشایی زودهنگام مدارس موجب شد تا با پدیده ابتلاهای خانوادگی نیز مواجه شویم. موضوعی که باید دولت و وزارت آموزش و پرورش نسبت به آن پاسخگو باشند. از سوی دیگر در وسائل نقلیه عمومی به دلیل کمبود اتوبوس و واگن مترو معمولا ازدحام به حدی است که امکان رعایت فاصلهگذاری فیزیکی ممکن نیست. اینها مواردی هستندکه به اعتقاد کارشناسان و اعتراف مسئولان بهداشتی نقش مهمی در بحرانی تر شدن شرایط کشور داشتند. با اینحال برای مسئولانی که در مدیریت بحران ناتوان ظاهر شدند، آسان ترین راه مقصر جلوه دادن مردم است. مردمی که طی ۸ ماه اخیر همواره شاهد اظهارات و اقدامات متناقض متعددی از سوی مسئولان بودند.