سونامی وحشت
سونامی وحشت

      گونه جهش‌یافته ویروس کرونا که در بریتانیا تشخیص داده شده ۷۰ درصد قابلیت انتقال بیشتری دارد. این گونه موتاسیون ویروس در سطح جهان در حال گسترش است و هر روز کشورهای بیشتری تشخیص آن را اعلام می‌کنند. در مادرید، پایتخت اسپانیا این موتاسیون ویروس کرونا نزد چهار نفر تشخیص داده شده است. […]

 

 

 

گونه جهش‌یافته ویروس کرونا که در بریتانیا تشخیص داده شده ۷۰ درصد قابلیت انتقال بیشتری دارد. این گونه موتاسیون ویروس در سطح جهان در حال گسترش است و هر روز کشورهای بیشتری تشخیص آن را اعلام می‌کنند. در مادرید، پایتخت اسپانیا این موتاسیون ویروس کرونا نزد چهار نفر تشخیص داده شده است. این چهار نفر مدت کوتاهی پیش از تشخیص، از بریتانیا وارد اسپانیا شده بودند. آنتونیو زاپاترو، معاون وزیر بهداشت اسپانیا ضمن اعلام این خبر گفت که این چهار نفر اما فاقد علائم شدید بیماری بوده‌اند: «ما می‌دانیم که این گونه ویروس کرونا قابلیت انتقال سریع دارد اما به بیماری شدید منجر نمی‌شود.» او افزود، هنوز جای نگرانی نیست.
مشاهده گونه جدید ویروس در سوئد
در سوئد نیز گونه جدید جهش‌یافته ویروس کرونا دیده شده است. به گفته مقامات بهداشت این کشور، آزمایش یک نفر مثبت بوده و این فرد به هنگام ورود از بریتانیا به این کشوربیمار بوده است. او هم‌اکنون در قرنطینه به سر می‌برد. تاکنون موارد دیگری از گونه جدید جهش‌یافته ویروس در سوئد مشاهده نشده است.
ممنوعیت ورود اتباع خارجی به ژاپن
ژاپن تدابیر سریعی اتخاذ کرد و به دنبال آن اعلام کرد که از دیروز ورود اتباع خارجی به کشور ممنوع است. این مقررات تا پایان ماه ژانویه ۲۰۲۱ معتبر است.
به گزارش روزنامه ژاپنی “نیکای”، علت اتخاذ این تدابیر، ویروس گونه جدید کروناست که در مسافران از مبدأ بریتانیا تشخیص داده شده است. رئیس‌جمهوری فیلیپین، رودریگو دوترته، ممنوعیت ورود پروازها از مبدأ بریتانیا به فیلیپین را دو هفته دیگر، یعنی تا اواسط ماه ژانویه تمدید کرد تا مانع از گسترش گونه جدید ویروس کرونا شود.
به دستور دوترته، افرادی که از مبدأ بریتانیا یا ترانزیت بریتانیا، و یا از کشورهای دارای شیوع بالای بیماری کووید۱۹ وارد فیلیپین می‌شوند، از جمله هنگ‌کنگ، سنگاپور، استرالیا و ژاپن، باید به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
مشاهده اولین مورد در فرانسه
در فرانسه برای نخستین بار آزمایش فردی مثبت بوده که ویروس گونه جدید در بدن او مشاهده شده است. این فرد ساکن شهر تورز در ۱۹ دسامبر از بریتانیا وارد کشور شده بود.
به گفته وزارت بهداشت فرانسه، این فرد از لندن به کشور بازگشته بود و علائم ابتلا به بیماری را داشته است، اما حال او مساعد است. دولت بریتانیا حدود یک هفته پیش از کشف یک موتاسیون ویروس کرونا خبر داد. این گونه ویروسی کرونا ۷۰ درصد قابلیت انتقال بیشتری نسبت به ویروس تاکنونی کرونا دارد. بیش از ۵۰ کشور ورود مسافران از مبدأ بریتانیا را ممنوع کرده‌اند.
هشدار رئیس سازمان جهانی بهداشت
رئیس سازمان جهانی بهداشت معتقد است که دنیا تنها وقتی به طور کامل از خطر بیماری رهایی می‌یابد، که بشریت نسبت به مسائل مبرم کره زمین حساسیت بیشتری نشان دهد. او گفت در غیر این صورت پاندمی‌های بیشتری در انتظار نوع بشر است. تدروس آدانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت عقیده دارد که با گسترش بیماری کووید۱۹ این آخرین بار نیست که جامعه بشری با یک پاندمی مهیب روبرو می‌شود. او در پیامی ویدیویی به مناسبت اولین روز بین‌المللی پیشگیری از اپیدمی گفت تاریخ به ما می‌آموزد که بشر با پاندمی گوناگونی سروکار دارد. به گفته او پاندمی ویروس کرونا را کارشناسان پیش‌بینی کرده و به جهانیان هشدار داده بودند، اما هشدار آنها مورد توجه قرار نگرفت. به اعتقاد رئیس سازمان بهداشت، بسیار کوته‌فکرانه است اگر جهان در راه مقابله با بیماری کنونی سرمایه‌گذاری کند، اما به فکر خطرهای آینده نباشد. به نظر او دولت‌ها و جامعه‌ بشری باید سیستم‌های بهداشت را تقویت کنند “تا کودکان و نوادگان ما در دنیایی مطمئن‌تر و مقاوم‌تر زندگی کنند”. به گفته او چنانچه مردم جهان به طور جدی با تغییرات اقلیمی و مخاطرات زیست‌بومی در کره زمین پیکار نکنند، تمام تلاش‌ها برای بهبود وضعیت بهداشت محکوم به شکست است. او تصریح نمود که پاندمی کرونا بر پیوند گسست‌ناپذیر کره زمین با بهداشت انسان و جانداران پرتوی تازه افکند.
آسیب ۳۹۰ میلیارد یورویی به اقتصاد آلمان
پاندمی کرونا تا کنون بیش از ۲۱۰ میلیارد یورو به اقتصاد آلمان ضرر زده و برآورد می‌شود که این زیان به ۳۹۱ میلیارد یورو برسد. فقط شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا، یکی از غول‌های اقتصادی آلمان، دو سوم درآمد خود را از دست داده است.
آلمان موج اول پاندمی کرونا را به نسبت بسیاری از کشورهای اروپایی بهتر مهار کرد، اما در موج دوم با افزایش شدید موارد ابتلا و مرگ روبه‌رو شد که اعمال محدودیت‌های شدید و توقف یا محدودسازی بسیاری از فعالیت‌های صنفی و اقتصادی را در پی داشته است. انستیتو پژوهش‌های اقتصادی آلمان (DIW) در گزارشی که روز یک‌شنبه، ۲۷ دسامبر در روزنامه “دی ولت” منتشر شد می‌گوید، بحران کرونا تا کنون بیش از ۲۱۲ میلیارد یورو به اقتصاد ملی این کشور زیان رسانده است.
ضرورت مهار کرونا تا بهار
این نهاد پژوهشی برآورد می‌کند، در صورتی که موارد ابتلا و مرگ در ارتباط با بیماری کووید۱۹ در بهار کاهش یابد، زیان اقتصادی آلمان تا پایان پاندمی ۳۹۱ میلیارد یورو خواهد بود.
پژوهشگران برای ارزیابی خود میزان رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده با رشد اقتصادی بالقوه آلمان در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ را مقایسه کرده‌اند. این مقایسه قرار است نشان دهد که تولید ناخالص داخلی آلمان بدون پاندمی چقدر رشد خواهد کرد. مارسل فراتسشر، مدیر انستیتو پژوهش‌های اقتصادی، به روزنامه “دی ولت” می‌گوید، اگر آلمان موفق نشود تا ماه مارس میزان موارد جدید ابتلا به کرونا را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد “فاجعه” رخ خواهد داد. او تاکید کرده است که در چنین حالتی سال‌ها طول خواهد کشید تا کشورهای اروپایی، به خصوص آلمان که به‌شدت به صادرات در منطقه یورو وابسته است، بتوانند اقتصاد خود را احیا کنند.