سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۲۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۳۶۰ نفر رسیده […]
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۲۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۳۶۰ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۳ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۴۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۶۸۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۲۲ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۸۸ هزار و ۴۵۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۵۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۸ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۱۶۶ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون بر اساس آخرین تحلیل ها، هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
دومین دوز واکسن ایرانی کرونا به ۳ داوطلب اول تزریق شد
دومین دوز از واکسن ایرانی کرونا به سه داوطلبی که دو هفته پیش برای اولینبار مورد تست قرار گرفته بودند، تزریق شد.
به گزارش ستاد اجرایی فرمان امام، گام جدید تست انسانی “واکسن ایرانی کرونا” با تزریق مرحله دوم واکسن به فرزند رئیس ستاد اجرایی فرمان امام و دو داوطلب دیگر برداشته شد.
ظهر دیروز و بعد از گذشت ۱۴ روز از آغاز تست انسانی واکسن ایرانی “کوو ایران برکت”، با توجه به عدم بروز هرگونه عوارض دارویی و علائم بیماری و صدور مجوزهای لازم از سوی کمیته عالی نظارت بر واکسن، دومین مرحله از تزریق واکسن ایرانی کرونا به سه داوطلب اول آغاز شد.
این سه داوطلب شامل طیبه مخبر، فرزند رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، علی عسگری و حمیدرضا خلیلی از مدیران ارشد ستاد اجرایی فرمان امام هستند که ۹ دی امسال در مراسمی با حضور محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، سعید نمکی وزیر بهداشت، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران بخش دارویی ستاد اجرایی در هتل ارم، تست انسانی واکسن روی آنان آغاز شد.
دوز اول واکسن تاکنون روی ۱۴ نفر تزریق شده که این تعداد باید در فاز مطالعه بالینی به ۵۶ نفر برسد. هر داوطلب دو هفته پس از تزریق اول و قرارگرفتن تحت مراقبت پزشکی لازم، دومین تزریق را انجام خواهد داد و در پایان این فاز، امن بودن واکسن باید مورد تأیید پزشکان و متخصصان مجری و ناظر طرح برسد و سپس وارد فاز دوم و تعیین میزان اثربخشی واکسن شود.
وزیر بهداشت: به دانشمندان طب سنتی بها دادهایم
وزیر بهداشت گفت: ما به دانشمندان طب سنتی و طب گیاهی در دانشگاههای علوم پزشکی بها دادیم ولی اجازه شانتاژ نمیدهیم.
«سعید نمکی» وزیر بهداشت با انتقاد از سوءاستفادههایی که از طب سنتی میشود، بیان کرد: نزاع بین مدرنیته و سنت که در سیاست بود حال در حوزهی درمان پدر ما را در آورده است، در این ماجرا هم عدهای از این سر طیف و آن از آن سر طیف با هم توپخانهها را روشن میکنند.
وی ادامه داد: ما به دانشمندان طب سنتی بها دادیم و نه به عطار و بقال و پوست پیاز فروش، در واقع نه به نادانی که ادعا میکند و این کاره است و میخواهد همه سیستم را به هم بریزد.
نمکی افزود: ما به دانشمندان طب سنتی و طب گیاهی در دانشگاههای علوم پزشکی بها دادیم ولی اجازهی شانتاژ نمیدهیم و اگر کسانی فکر میکنند با مغلطه میتوانند کاری کنند، حداقل تا زمانی که من وزیر این وزارتخانه هستم، این اتفاق نمیافتد.
وزیر بهداشت گفت: از طب سنتی دانشگاهی ۱۰۰ درصد دفاع میکنم و نمیگذارم پای خرافه گرایی به این وزارتخانه باز شود، هر کجا هم که میخواهند شکایت من را انجام دهند و پشتم شلوغ کنند، من نمیگذارم جان مردم فدایی غوغاسالاری کسی شود، نمیگذارم به جز گذراندن مسیر درست پژوهشی، محصولی چه شیمیایی و چه گیاهی در پروتکلهای درمانی قرار بگیرد و حتی اجازه نمیدهم که کسی راه را به روی اطلاعات درست طب سنتی ببندد، همه چیز منطق با مسیر درس، عالمانه و حکیمانه انجام میشود.
وی ادامه داد: همه چیز باید در سطح علمی قرار بگیرد که چارچوبهایی تعیین کردیم و باید از آن تبعیت کرد، حتی از دکتر نجفی و دکتر شانهساز خواستم تا چنین کاری را کنند که اگر کسی ادعایی در طب سنتی دارد با توجه به اینکه دغدغههای مقام معظم رهبری هم است، اقدام کنند، مقام معظم رهبری از کارشناس محورترین مدیران نظام جمهوری اسلامی است.
نمکی افزود: ایشان در رابطه با کرونا غیر از نظر ما هیچ نظری را نپذیرفتند به همین دلیل در این رابطه هم همواره گفتند هرچه وزارت بهداشت بگوید باید همان را عمل کنیم، اما از طرف دیگر بعضیها شکوائیههایی دارند که مثلاً من معلم دانشگاه یا متخصص این حوزه هستم اما تمام درها به روی من بسته است که نباید این اتفاق بیفتد و فقط باید درها را به روی شارلاتانها ببندیم.
“گروههای آسیبپذیر” بیشترین قربانیان پیامدهای روانی و اجتماعی کرونا
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در اولین جلسه کمیته تخصصی روانی و اجتماعی ستاد بر لزوم شناسایی مجموع پیامدهای اجتماعی در این کمیته تاکید کرد.
علیرضا زالی در اولین جلسه کمیته تخصصی روانی و اجتماعی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به ضرورت پرداختن به پیامدهای اجتماعی و روانی بحران کرونا، به دلیل ماهیت چندوجهی، روند فرسایشی و نامعین بودن آینده بیماری، اشاره کرد. وی ادامه داد: در خصوص این بحران، نوسانات و ابهامات متعددی وجود دارد. از طرفی تجربه و گزارشات نشان داده است، ویروس کووید-۱۹ تاکنون تظاهرات عجیب فیزیکی بسیاری داشته است، بنابراین بروز تظاهرات در ابعاد روانی نیز دور از انتظار نیست.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به بهبود وضعیت شیوع بیماری در پایتخت، عنوان کرد: تهران برای اولین بار در طول هفته های گذشته سیمای زرد به خود گرفته و در این مقطع که تا حدی از بار سنگین موجود بر دوش کادر درمان کاسته شده است، فرصت بیشتری برای رسیدگی به پیامدهای اجتماعی و روانی در اختیار داریم.
زالی از نقش موثر طرح حمایتی، مراقبتی و نظارتی محله محور و طرح هر خانه یک پایگاه سلامت، در بررسی و شناسایی خانواده های در معرض آسیب، خبر داد و گفت: این برنامه ها بسترخوبی برای رصد خانواده هایی است که در معرض هرگونه آسیب اجتماعی و روانی قرار دارند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ نمای عمومی ای از وضعیت اجتماعی در دست نیست، یکی از مهمترین اولویت های دبیرخانه رصد پیامدهای اجتماعی، استخراج مجموعه مشکلات روانی و اجتماعی به صورت منطقی و محیطی است، البته تهران، مدل متفاوتی می طلبد. زالی بر لزوم اولویت بندی کمک های روانی و اجتماعی، توانمندسازی و ابعاد حمایتی گروه های آسیب پذیر نیز تاکید کرد و افزود: در این راستا نیازمند شکل گیری جنبشی اجتماعی با استفاده از داربست های عاطفی شهروندان برای دستیابی به ساختاری سازمان یافته هستیم.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز با تاکید بر نقش ترویجی سازمان صدا و سیما و نتایج نظرسنجی های محیطی مبنی بر محبوبیت این رسانه در میان مردم برای پیگیری اخبار کرونایی، گفت: ارتباط با این سازمان برای تصمیم سازی و اجرای مصوبات می تواند بسیار کمک کننده باشد.